Da sam bogat (a)...

Pre četiri godine žena i ja smo nekako skupili malo para, uzeli kredit i počeli da dižemo kućicuizvan grada. Ovde je to veliki luksuz. U Beogradu sam živeo među dušanovačkim kućercima, pa bih to hteo i tu. Kućica mi je skoro gotova. Nije još sasvim gotova zatošto se ja oko toga baš i ne lomim previše. Stalno nešto oko nje ili po baštici prčkam. Ai ova ti je zemlja nekako jalova; tek što se jedan sneg skine, već počinje da se spremadrugi. Leta, onog našeg, tako reći i nema. I uvek se nađe nešto posla.

isecak: KAD SU CVETALE TIKVE - Dragoslav Mihajlović
Zasad jos nisam nasao nesto jos od opisa kraja. Po ovome ispade da sam ja pisao vise, i da samo apstrakcija postojeceg iskustva iz nasih zivota klikne u nama - mozda smo svi sanjali da zivimo po tim kucicama?

Citam dalje roman, i zakljucujem - atmosfera je u desavanjima, poneka polu-prepoznatljiva lokacija. Ali desavanja i likovi su ti koji drze atmosferu - a povremena asocijacija na prostor je samo da se da koheziona odrednica. Takodje ovo pocinje ranije, barem 20tak godina ranije, mozda i vise.

Ne vidim da sam nesto plagirao - ljudi i radnja nisu isti, slicni jesu.

Nije mi zao sto sam napisao tako kako sam napisao.

Tesko da me interesuje roman, tako cu verovatno i dalje da ga preskocim.

Back