Da nije bilo „Balvan revolucije“ ne bi bilo „Oluje“

Tih 40 000 stanova su oduzeti krajem 1990 i 1991 u zagrebu splitu osijeku vinkovcima... Nije to krajina i kuće
Sa ulice su otisli u srbiju il preko jer su ostali i bez posla
Misliš 1992. nakon što je prošlo pola godine da su stanovi bili napušteni i stanari se nisu javili jer su bili zauzeti bombardiranjem gradova gdje su nekada živjeli.
Problem je što vjerojatno nisu takvu ispričnicu priložili stambenoj komisiji.

Nisi ti razumio mene. Koji je ono četnik tražio :mazi: od Nijemaca zato što je u njihovo ime očistio Beograd od Židova?

Hrvati su tada bili u građanskom ratu, a toga ne bi bilo da su svi unisono pristali uz Hitlera. Logika smeta, hm?

Nažalost, hebe se silama za zds. I oni su desničari. Maltene očekujem da će nas uskoro odlikovati ti međunarodni hoštapleri, tzv. sile i velesile, zbog prđenja zds. :roll:
Nisu.
Hrvati su bili uz Hitlera dogod nije napao SSSR, ustvari i sad ste se onomad dernjali zds.
Prate to nadležni organi za denacifikaciju

Najzad da se u avgustu na nekom od domaćih portala pojavi jedan normalan tekst vezano za Vojno-redarstvenu akciju Oluja!

https://www.danas.rs/dijalog/licni-stavovi/rade-veljanovski-licni-stavovi-balvan-revolucija-oluja/

Da nije bilo „Balvan revolucije“ ne bi bilo „Oluje“​

Pogledajte prilog 1771249

Pogledajte prilog 1771247

Pogledajte prilog 1771250
Za Balvan revoluciju su bili balvani.
Na slikama to nije tako. naoružani civili ?
Nisu balvani izgovor za 40 000 porušenih i opljačkanih kuća i uništenih 2000 pravoslavnih objekata. Mržnja je za to kriva.
Nije bezazlen ali osim posledica treba gledati i uzroke
Kad neko nema stida ... A urednik i medij koji uređuje pameti i skrupula dobiješ ovakav tekst. Da nije bilo Kravice ne bi bilo ni Srebrenice. Možete li zamisliti takav tekst u federalnim medijima i zašto ne?
Koliko pročitao Balvan revolucija je počela 17.08.1990. Čime su konkretno motovirani da počinju s tim radnjama?
Evo ti uzroci. Želja za stvaranjem Velike Srbije.
Da li bi kolega postavljač teme (@zbiljaš) i istomišljenici da nam dokazuju da događaji iz devedesetih, kao i ustaški pokolji za vreme Drugog svetskog rata nekako “nisu” u uzročno-posledičnoj vezi sa Starčevićevim patološki srbomrzačkim programom objavljenim još u XIX veku, pod tako milozvučnim nazivom, “Pasmina slavoserbska po Hervatskoj”?

Tuđman i HDZ, kao i Pavelić i ustaše i pre njih frankovci se nisu pojavili sami od sebe, ne bi ih bilo bez Starčevića. Možda su ipak i za ovo krivi Šešelj, SPC i SANU?

DE51A2FC-2B26-4504-8075-8F26F9FBD8E7.jpeg

Da li bi kolega postavljač teme (@zbiljaš) i istomišljenici da nam dokazuju da događaji iz devedesetih, kao i ustaški pokolji za vreme Drugog svetskog rata nekako “nisu” u uzročno-posledičnoj vezi sa Starčevićevim patološki srbomrzačkim programom objavljenim još u XIX veku, pod tako milozvučnim nazivom, “Pasmina slavoserbska po Hervatskoj”?

Tuđman i HDZ, kao i Pavelić i ustaše i pre njih frankovci se nisu pojavili sami od sebe, ne bi ih bilo bez Starčevića. Možda su ipak i za ovo krivi Šešelj, SPC i SANU?

Pogledajte prilog 1771574
Njegovo pisanje je bilo odgovor na velikosrpsku propagandu koja je bljuvala svoju vatru na sve strane. Čovjek mu ne može zamjeriti što je odgovorio na srpske provokacije. :kafa:

Може и сад да се каже шта је била грешка, без проблема.
Pusti čoveka da mašta, evo gledao sam pre par dana live stream sa Fukujamom, čovek ladno još živi u 1991. i i dalje vergla svoju teoriju o “kraju istorije”, u kontekstu rata u Ukrajini. Tako se pisalo i o večnoj K und k. Nek čovek još sanja, nije zabranjeno.

Pusti čoveka da mašta, evo gledao sam pre par dana live stream sa Fukujamom, čovek ladno još živi u 1991. i i dalje vergla svoju teoriju o “kraju istorije”, u kontekstu rata u Ukrajini. Tako se pisalo i o večnoj K und k. Nek čovek još sanja, nije zabranjeno.
На томе је засновао цео свој рад и каријеру. Не може и не сме да призна да је погрешио.

Pogledajte prilog 1771574
Starčević je svoje stavove izgradio u svađi sa sebi sličnima na srpskoj strani, kojih stvarno nije falilo.
Može se reci da se grdo razočarao u Srbe.

На томе је засновао цео свој рад и каријеру. Не може и не сме да призна да је погрешио.
Nije njemu ni do pogrešnih procena nego do sloma cele ideologije koju je zasnovao na ličnom viđenju jednog trenutka. Nije baš prvi put da je život zahebao jedno viđenje života.

Starčević je svoje stavove izgradio u svađi sa sebi sličnima na srpskoj strani, kojih stvarno nije falilo.
Može se reci da se grdo razočarao u Srbe.
Zaista? Ili ih je možda ipak zasnovao na tadašnjem pisanju bečke štampe?

Iz ličnog iskustva (naravno, ja nisam nikakvo merilo, kao ni bilo koji drugi pojedinac) znam da se stavovi o bilo kome, i o bilo čemu stvaraju na osnovu narativa medija koje pratiš u nekom trenutku svog života: da nema nesvesnog usvajanja narativa iz medija ne bi bilo ni cenzure.

Da nije bilo „Balvan revolucije“ ne bi bilo „Oluje“

. . . . , majke ti.!?
da nije bilo Tudjmana i HDZ-eja ne bi bilo „Balvan revolucije“
da nije bilo CIA i BND-a ne bi bilo Tudjmana i HDZ-a
da nije bilo NDH i Staljina Tudjman, Mesic i 55 000 bojnika nikad ne bi zavrsili u Srbiji
da nije bilo Ante Pavelica ne bi bilo NDH
da nije bilo MI-6 ne bi bilo Pavelica
da nije bilo Engleza ne bi bio MI-6
da nije Vatikana ne bi bilo Engleza i Londona
da nije bankara ne bi bilo ni Vatikana ni London siti-ja ni 74 finasijskih distrikta na planeti (citaj financijskih konc logora)
da nije para ne bi bilo bankara
da nije bilo Babilona ne bi bilo para

ps: Srbi su krivi za sve, da nije bilo Srba ne bi bilo Babilona :think: :smeker::nono3::rotf::dash:

Back