Da nije bilo „Balvan revolucije“ ne bi bilo „Oluje“

Kao što postoji i u Njemačkoj ogromna razlika. Što ne znači ništa. Štoviše, kulturna je prednost. Ajde, ono što ti zoveš Zagorjem ne zove se Zagorjem. Ali ono što je Zagorje, kajkavsko je, ima ekavicu i ijekavicu. Ako ćemo što je hrvatski, postoji Gradišče koje govori hrvatskim jezikom 15. i 16. stoljeća. Koje je kajkavsko, čakavsko i štokavsko. Dakle, Hrvati imaju uvid u vlastiti jezik iz 16. stoljeća i isti je kao danas, minus suvremeni vokabular, koji je pod utjecajem njemačkoga.
Krunski ili glavni jezik od kojeg su nastali drugi jezici uvijek ima više dijalekata. Jezik koji je nastao od drugog jezika je u tom pogledu oskudan i najčešće ima samo jednu varijantu. :kafa:

Tako se uoči napada u Banjskoj na Kosovu isto dijelilo oružje iz tamošnjeg manastira. Uvijek isti proračunati obrazac djelovanja.
Sve goloruk narod .. U Bosni se već naoružali 6 mjeseci prije referenduma a sad se Lanu da su se pobunili zbog istoga.

Ali pošto je karma ku.va, sad im snajperista iznad Sarajeva tuče vlastite djecu...

Vraga ti razumiješ tečno nekoga tko govori čisto torlački i šopski, odnosno bugarski.
Оригиналне шопе којих више и нема не разумеју најбоље ни Срби ни Бугари. То су староседеоци на Балкану који се дуго нису мешали ни са ким...они су ти прасрби и потенцијални доказ да су Словени много дуже на Балкану него што германска школа историје заговара...мислим то је моје слободно тумачење...

Да, а Србин разуме 90% и Македонца. Једино са шоповима имамо мали проблем али више због брзине говора и два три падежа. Када би се то ставило на папир све може, скоро све се разуме.
Kada se stavi na papir, ali i van toga, razumiju se odlično i Šveđani i Norvežani. Baš sam neku noć gledao neki film gdje jedan lik bahato odgovara kako je on Šveđanin, a ne Norvežanin. Drugi lik mu odgovara da je to sve isto jer ionako kao Šveđanin vrlo dobro može razumijeti Norvežanina.

Sve goloruk narod .. U Bosni se već naoružali 6 mjeseci prije referenduma a sad se Lanu da su se pobunili zbog istoga.

Ali pošto je karma ku.va, sad im snajperista iznad Sarajeva tuče vlastite djecu...
Ostat će nejasno kako pored cjelokupnog naoružanja JNA i vojnog kadra( gdje su predstavljali 75 % tadašnje JNA)nisu uspjeli u svojim namjerama velike Srbije.

Mnogi Hrvati imaju probleme sa Č i Ć ali i sa DŽ i Đ poput Vojislava Šešelja. Sjećam se Šešeljeve izjave 'Ako dodže do američke agresije, Srbi če znatno postradati ali Šiptara na Kosovu više neče biti. :)
Sve prijateljice moje matere sa fakulteta koje su bile Hrvatice iz Gorskog Kotara su u osnovnoj školi učile da razlikuju Č/Ć i DŽ/Đ, ali neke od njih nikad nisu to savladale.
To je zato što je Šešelj, na našu veliku žalost, porijeklom Hrvat. Kao i Dodo bosanski.

Ostat će nejasno kako pred cjelokupnog naoružanja JNA i vojnog kadra nisu uspjeli u svojim namjerama velike Srbije.

Pa ja vjerujem da bi Srbi rstovali hrabrije kad bi neko napao Srbiju, u HR i BiH su znali da imaju rezervnu domovinu. Manjak motivacije čim neprijatelj nije nenaoružan. Ono kako ih je HV pogotovu gazila je za historijskih knjige, čak I po Bosni.

Јел су Срби протерали 320 хиљада људи са своје територије? Имали план 1/3, имали концентрационе логоре где су и децу убијали? Дакле не.
Ne, Srbi su protjerali 400.000 Hrvata s teritorije u Hrvatskoj, 800.000 Albanaca s Kosova te oko 1,1 Bošnjaka i oko 200.000 Hrvata u BiH. I to samo u zadnjih 30 godina. Imali su koncentracijske logore u ovom zadnjem ratu. Baš je sinoć bio na TV dokumentarac s preživjelim logorašima iz srpskih konc logora.

Ostat će nejasno kako pred cjelokupnog naoružanja JNA i vojnog kadra nisu uspjeli u svojim namjerama velike Srbije.

Blago onom tko nije stupio nogom u kasarnu JNA. Najgluplja, ali najgluplja vojska u Europi. Crvena armija se izborila za kakvu-takvu profesionalnost pod Hruščovom, ali JNA je poslije 1968. opet je bila pod ideologizacijom. JRM je bila zastarjela, KoV JNA jednostavno glup. Kičma svih oružanih snaga su dočasnici. Zarobljeni nacistički generali pisali su pravilo službe za Amerikance u zarobljeništvu šta je donijelo prevlast američke vojske za desetljeće.

JNA, ruku na srce, imala je pristojne vojne akademije. Tehnička vojna akademija KoV na Črnomercu je bila vrh vrhova u europskim razmjerima. Ali šta ti vrijedi dobar časnik kada dobiješ glupoga, nepismenoga i sadističkoga podoficira koji bi se super uklopio u Srbiju 1878. i Rusiju 2025. I bezbednjake iz vojne bezbednosti koji vide u svima prijetnju i čitaju ti poštu i prekapaju po ladicima i upadnu ti u stan dok si na vikendici.

Jedino šta je ličilo na vojsku u 20. stoljeću je bila JRV i PVO. Ali KOG je bio luđi od VB.

To je zato što je Šešelj, na našu veliku žalost, porijeklom Hrvat. Kao i Dodo bosanski.
Dodo teško. A što se Šešelja tiče biće da su neki njegovi preci stvarno bili katolici. Nedavno reče da je u selu njegove matere kod pravoslavaca bilo nekih katoličkih običaja. Mater mu je inače od roda Misita iz jugoistočne Hercegovine, baš neobično prezime. Šešelj je X rekao sa su Srbi do Svetog Save u velikoj većini ili 2/3 (kako kad) bili katolici, a da su od Svetog Save većinski pravoslavci. Kad čujem da to govori zapitam se govorili li to tada iz njega Vojislav ili Vjekoslav. :think:

Hrvatsku treba ukinuti .
1/3 u Irsku
1/3 u Argentinu i Boliviju
1/3 su svakako Srbi
Pazi što želiš, navlačiš lošu karmu na sebe! ;)

1) Srbi: Ne možete se odcijepiti od Jugoslavije! --- Hrvatska je neovisna država

2) Srbi: "Krajina" je srpska --- Ode Kosovo!

3) Srbi: Hrvati su genocidan narod --- Zalijepilo vam genocid!

4) Srbi: Hrvati ne znaju ratovati! --- Popušili od Hrvata!

Pazi navlačiš lošu karmu na sebe! ;)

1) Srbi: Ne možete se odcijepiti od Jugoslavije! --- Hrvatska je neovisna država

sad ide drugo poluvreme, pod naslovom Denacifikacija... :aha2:

deo vas će da ode, deo sa Mađarima ko i kroz celu istoriju, deo sa Italijanima kao kroz celu istoriju, a deo sa nama , braćom Srbima kao 1918.

Poslednja izmena:
Sve te mešavine koje imam ja imaš i ti i onda si se dodatno pomešao sa Italijanima i od Srbina postao si Hrvat...mislim da sam sada bio dovoljno jasan i precizan
:kafa:
Sve te mješavine koje, možebitno. imamo ti i ja, imaju i Mađari, Rumunji, Albanci itd. Mislim da sam sada bio dovoljno jasan i precizan. :kafa:

Pazi što želiš, navlačiš lošu karmu na sebe! ;)

Nisu imali lošijih 35 godina u historiji nego ovih zadnjih 35 g. S Vučkom na čelu I retardiranim njegovim glasačima im se smiješi još gorih 35...

Сто година сте се иживљавали над Србима, и сад сваке године прослављате геноцид. Тако да ће вам стићи наплата, кад тад.
Tipično šovinističko lupetanje, niti mi slavimo genocid, niti će doći naplata. Nemoj zaboraviti da naš vojni savez ima cca 3.500 borbenih aviona lovaca, a o ostalom da i ne pričamo

Ne, Srbi su protjerali 400.000 Hrvata s teritorije u Hrvatskoj, 800.000 Albanaca s Kosova te oko 1,1 Bošnjaka i oko 200.000 Hrvata u BiH. I to samo u zadnjih 30 godina. Imali su koncentracijske logore u ovom zadnjem ratu. Baš je sinoć bio na TV dokumentarac s preživjelim logorašima iz srpskih konc logora.
Danas je godišnjica balvanizacije i pohoda na narode ex YU....35 god kasnije ...ovih dana.. čin tog pohoda se završava na ulicama gradova koji su tada slali tenkove i vojsku na druge narode.
Naj jača koju sam čuo od njih je:
Ko nas bre zavadi :cool:

Back