причалица
Buduća legenda
- Poruka
- 45.096
ovde se ne zna ko pije a ko plaća, tj. ko postavlja pitanja...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
На месту где је данас зграда ЕДБ - Масарикова улица, била је кафана "Пролеће", (касније променила име у "Хамбург"), и ту је први пут засјала електрична сијалица у Бгд.E sad... Pošto je pitanje očigledno teško, neka se važi Masterov odgovor, pa neka igra teče. Ali Masarikova mi dođe mnogo daleko od Skenderbegove, a i bila je u to vreme na kraj grada... A ima EDB ili EPS u Jovanovoj, to je u neposrednoj blizini prve centrale.... Al nemam pojma da li je tu bila kafana? Milunka, daj odgovor, molim![]()
Ma ne....neka Milunka kaze sta je tacan odgovor,t.j. da li je neko pogodio...idemo dalje kad neko pogodi...ja sam postavio novo pitanje misleci da sam dao tacan odgovor,ali sad kapiram da nisam![]()
На месту где је данас зграда ЕДБ - Масарикова улица, била је кафана "Пролеће", (касније променила име у "Хамбург"), и ту је први пут засјала електрична сијалица у Бгд.
(У Београду је било стварно много кафана, далеко више него данас, на много мањи град).
Шта сад теби није јасно?http://www.elektroenergetika.info/istorijat1.htm
Kraj 19. veka označava i početak elektrifikacije u Srbiji. Pre više od jednog veka upaljena je u Beogradskoj varoši prva električna sijalica koja je bila postavljena na uglu ulica Kolarčeve i Makedonske. Bilo je to 23. septembra 1893. godine, ili 06. oktobra po novom kalendaru. Tako se jedna mala varoš, sa oko 55 hiljada stanovnika, i pored skromnih materijalnih mogućnosti, zahvaljujući dalekovidosti gradske uprave, birajući između električnog i gasnog osvetljenja, opredelila za najsavremenije dostignuće.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
e, sad..???
Место - мисли се на зграду, не улично осветљење, (бар приближно, а ако може и детаљније биће још боље, ако не довољно је и ово), на ком је у Београду засјала прва електрична сијалица?![]()
'Оћемо ли код "Друштвењака"A da popijemo nesto? Dok cekamo Divlju... Ja castim ...![]()
Ima dva odgovora.
Posle smrti Dragutina 1316. (posto ga je dobio od Madjara u miraz) i 1427. posle smrti Stefana Lazarevica koji ga je dobio na upravu, Djuradj Brankovic ga je predao.![]()
"Три листа дувана", угао Милоша Великог и Таковске, 14. марта 1883.Gde je zazvonio prvi telefon u Beogradu?
Или, овако:
![]()
Ево једног лаког:
Где је сахрањен Димитрије Туцовић?