- Poruka
- 543
Ljubo, sad smo otkrili Srpkinju hrvatskog porekla. Mogli bi možda da izmenimo naslov teme.A?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A zasto delis ljude po nacionalnosti, jel to odraz tvog kucnog vaspitanja ili obrazovanja ?
Enriko Josif autor je legendarne krilatice: „Srbi su nebeski narod“.

'Ajde dete istoriju u ruke pre no što počneš nekog da svrstavaš negde
U to vreme , znači 1378 godine , Hrvatska se nigde nije pojavljivala pod tim imenom...do nedavno...ali to i nije tema![]()

Pojavila se ona par stotina godina pre Srbije, ali to i nije tema. Ma koji su to originalni Srbi sa ostrva. Te nije našao ni Vuk Karadžić.
Evo ti karta Europe nešto više od 100 godina POSLIJE tvog navedenog razdoblja.
http://www.euratlas.com/history_europe/europe_map_1500.html
Zadatak 1.: - pronaći Srbiju na karti
Zadatak 2.: - pronaći Hrvatsku na karti
![]()
Pojavila se ona par stotina godina pre Srbije, ali to i nije tema. Ma koji su to originalni Srbi sa ostrva. Te nije našao ni Vuk Karadžić.

Samo ako je Vuk i živeo u 14-tom veku

Ma to je mapa koja je radjena u XX veku, pogledaj boje kakve su na mapi ko za decu.
Imas li nesto verodostojnije. ?

Ne.
Ali sam siguran da ćeš ti pronaći "original" mapu Europe iz 1500. godine sa ucrtanim državnim granicama.
Euratlas je prilično precizna institucija.![]()
Svaka čast za ovo!jaooooo moja omiljena tema,a mene ovi cet..,ovaj moderatori banirali.
evo ja kazem da su srbi miks srednjovjekovnih Hrvata i bugara,s tim
da su zadnjih 500godina dosli raznorazni vlasi,bugari,torlaci,romi,turci,cincari i pitaj boga...koji su preko pravoslavlja i vridnih svetosavskih popova u tzv.srpstvo ugradjeni.
nek mi sad netko od "srba" dokaze da nije tako..![]()
Samo ako je Vuk i živeo u 14-tom veku
![]()

interesantno prezime ima taj veliki srbijanski prosvetitelj,KARAdzic.
pravo staro srbsko prezime..![]()
Pa sam znas da 1500 g. Hrvatska nije ni postojala.

Svaka čast za ovo!
Šteta šta mi ne rade smajlići. Bilo bi ih mali milion. Samo pazi da te opet ne pošalju na odmor.
bog pajdo,a da vidish samo za sta mi pucaju banove,cirkus.
da iste standarde troshe na ove "svoje",forum bio bio prazan.
sto je najgore nemas se kome tuzit zbog te rabote..

Poreklom je iz Hercegovine.
Znala sam da ima neku falinku

Poreklom je iz Hercegovine.
A bre covece ti mislis da je to verodostojno, kao kad predsednik SAD kaze da je Srbija kriva za I sv. rat, II sv. rat i rat iz ' 99.Jedino u srpskoj "verziji" propa....., ups, pardon "istorije" nije Hrvatska postojala.
Nego, jesi slučajno našao Srbiju na toj karti?
Negdje se zametnula i nikako da je ugledam!![]()
Da ko psi mješanci![]()
Svi Srbi ? Srpski narod generalno ili..?