Da li želite da živite u Alta državi?

To je popularna urbana legenda. Istina je malo drugačija.

Niko osim američke vlade ne štampa dolare.

Federalne rezerve kontrolišu količinu novca, ali ne štampaju sami novčanice. FED je udruženje 12 velikih banaka koje naravno imaju akcionare.

BEP štampa novčanice, i to isključivo po nalogu Federalnih rezervi.

...Значи у УСА је исто као у СРБ....

Pa dobro, moze i preko postanske stedionice, ali oni su sad promenili softver tako da mrka kapa, mnogo su ionako uslozili poslovanje i jos vise se ceka u redovima.

Niko ne vodi racuna o drzavnom niti ima pojma sta ce s njim, kao da zeli da ga se otarasi.

....као да хооће да приватизује све државно па да бата кога мама више воли има све ?

Ti neciji ofrlje zakljucak sa Tvitera uzimas za gotovu istinu i proglasavas da cemo da zivimo u "Alta" drzavi?

To je samo promena racuna i banke, a svejedno mi je kojoj cu banci da placam proviziju.

Vaznije je na racunu sto struja cesto poskupljuje i sto se i danas ne zna sta znaci "obracunska snaga" i od cega zavisi taj iznos.
Ништа ти не разумеш.
Сад ћу пробам да ти објасним без Обзира шта ти мислиш о мени,баш ме брига:
-До сада се Рачуни плаћали Трезору која је државна Институција па онда Држава може да захвата и санира,поправља Постројења,држи Систем стабилним.Даље,и тај ЕПС има своја Потраживања.Свака јебена Трансакција код приватне Банке, и Улаз и Излаз(по Закону о Банкама),повлачи са собом одређену Провизију.Није теби твоје дупе најважније на овом Свету ,битна је ваљда и Држава која мора да плаћа ту Војску,Полицију,Просвету,социјална Давања и томе сл.
Ко нама гарантује да овај приватни Банкар у одређеном Тренутку неће да запали код Трампа,Путина са 100 Милијарди,њима преда 50 Милијарди,50 њему и ти њега не видиш више у Животу?

Pa dobro, moze i preko postanske stedionice, ali oni su sad promenili softver tako da mrka kapa, mnogo su ionako uslozili poslovanje i jos vise se ceka u redovima.
Čuj softver problem... Pa mozda neko namerno to napravio..
Srediće se softver ako se hoce ajde molim te...

Naravno da je zdrav razum da od gigant drzavnog ko sto je EPS provizija ide u drzavno preduzeće, čime jačamo sami sebe i naravno deo u budžet i od te provizije sto opet je nasa korist.

Ali ne, banda preusmerilu u dzep svog biznismena tj svoj dzep

Sve otimaju i smisljaju šeme kako pokrasti u svoj dzep

Sve ce to da vrate!

Ништа ти не разумеш.
-До сада се Рачуни плаћали Трезору која је државна Институција па онда Држава може да захвата и санира,поправља Постројења,држи Систем стабилним.Даље,и тај ЕПС има своја Потраживања.Свака јебена Трансакција код приватне Банке, и Улаз и Излаз(по Закону о Банкама),повлачи са собом одређену Провизију.Није теби твоје дупе најважније на овом Свету ,битна је ваљда и Држава која мора да плаћа ту Војску,Полицију,Просвету,социјална Давања и томе сл.
Ко нама гарантује да овај приватни Банкар у одређеном Тренутку неће да запали код Трампа,Путина са 100 Милијарди,њима преда 50 Милијарди,50 њему и ти њега не видиш више у Животу?
Cekaj, da li to znaci da vise nece moci da se ide direktno u EPS poslovnicu i plati?

Mogu samo da nagađam.

1. Vide da se bliži kraj vlasti pa uzimaju dokle mogu.

2. Pisala sam na drugom potforumu, na post niko nije odgovorio.

Sasvim slučajno sam otkrila da EPS ima još "dve sestra firme" možda i tri. Kopiram svoj post:

Možda su promenili banku zbog tih firmi u okviru jedne firme.

Ne znam tačno, da li je ta usluga od 2000 ili od 2012.godine.

Ranije, mnogo davno, RTS pretplata se plaćala kao poseban račun.
Portal drzi Alta.

Pogledaj prvo je l prosla ta uplata na ebankingu.

Meni se jednom desilo da sam platio telefon i sve kao proslo. Zeleni se.

Posle par dana pogledam crveni se nesto, odbijena uplata, vracen novac.

I to bi mi ostao kao neplacen racun da nisam video.

Od tada stalno proveravam na kraju meseca da li je sve ok.

Znači radikali prodaju vojvodinu?
Зато су усвајали "декларацију" и "бранили "је. Војводину. Где су српски крадикали, ту Срба више нема!
šešeljuga.jpg

Ништа ти не разумеш.
Tako su brzo zaboravili Kokezu i pare sa carine !

Tako su brzo zaboravili Kokezu i pare sa carine !
Ja i ne znam ko je taj Kokeza osim po imenu i necemu kriminalnom, valjda.

Jos jednom kazem, meni nije problem da li se neko i koliko "ugradjuje" nego da mi obicni smrtnici bolje zivimo, da pojeftini cena struje, da bude dzaba kao u Rusiji i smejurija za potrosacki dzep, a preko kog i cijeg racuna cu da placam, manje mi je vazno.

Da ne istaruju ljude iz kuca zbog toga sto nemaju da plate struju.

Tu je problem, a ovo je samo "kap".

Otkad odavno? Doduse, ja vec 5 godina sve placam putem e-bankinga.

P.S. Sad citam, izgleda da je to samo u Beogradu, a ja ne zivim tamo.

Sad, zasto samo tamo, jeste malo cudno.
Novembra 2023. je pusten u rad portal.

Onda su ih hakovali, ceo EPS, valjda se secas tog skandala.

I mesecima, bar 6 meseci nisu uopste radili salteri u EPS-u nisi mogao ni da udjes u zgradu ni da pitas nesto.

Onda je negde sredinom prosle godine proradilo i radili su par meseci i onda su ukinuti na godisnjicu pocetka rada portala novembra 2024.

I evo sad na kraju se zatvara krug i sve ide preko alte i portal i racun za placanje.

Znaci da kazemo efektivno od novembra 2023 se ne placa.

I mesecima, bar 6 meseci nisu uopste radili salteri u EPS-u nisi mogao ni da udjes u zgradu ni da pitas nesto.

Onda je negde sredinom prosle godine proradilo i radili su par meseci i onda su ukinuti na godisnjicu pocetka rada portala novembra 2024.

I evo sad na kraju se zatvara krug i sve ide preko alte i portal i racun za placanje.

Sudiće im se za terorizam i veleizdaju.

Само ово што је овде написано на ове 3 Странице...
уколико се оном Шродингеру и Југославу Чварку ,срце не сломи...
Онда они и немају Срце.
Ја то са велим жаљењем морам да констатујем.

A sta ga odrzava tako ludog tako dugo?
Stvarno pitam?
Sta mislite?
Pare i mediji
SNS je klasična mafijaška struktura
Pogledajte strukturu korzikanske mafije i preraspodelu dužnosti u SNS
Lako će te pronaći ko je ko u toj hijerarhiji
Belodano je jasno , ko je glavni bos, ko konselijere , ko su izvršioci ubistva i ko je zadužen za čisćenje i preuzimanje krivice , ko za Vučićevu zaštitu
13 godina je Vučić marljivo gradio tu strukturu pored lobotomiranog i inertnog naroda
Vučić je pomno izučio doktrinu Gebelsa i maniupulacije masama .
Siniša Mali je maher za finasiske trasankcije , ne znam što mu je trebalo da se blamira sa doktoratom zato ga Vučić ne da ni za živu glavu
Vučić je maher za laži , prenemaganja i manipulacije .
Samo to je i radio ceo život
GrpPJpOWYAEl6Qw.jpg

GvfwuwVWUAAP637.jpg
GjkNkB7WoAAXXox.png
GjXZr7SXwAAfhe1.png

Poslednja izmena:

Ok, hvala na pojasnjenju, nisam znala, ali nisam ni isla u EPS zadnjih 5 godina sigurno.

Opet, kako shvatam ovo je na nivou Beograda, sad zasto samo tamo, druga je stvar.

Back