Bole__Ser
Buduća legenda
- Poruka
- 29.483
Poljska daaa, medjutim Madjarska, Slovačka i Češka, oni sigurno neeee. Mnogo je to kompleksniej nego što msiliš. Traume SSSR-om....itd. Malko to ima drugačiji kontekst. Veruj mi da se SSSR i ČSSR, raspao zbog farmerkiPa jasno mi je da azijski narodi gotive Rusiju ali pored Estonije, Letonije i Litvanije imaš i Ukrajinu i Rumuniju a posle njih imaš Poljsku, Madjarsku, Češku i Slovačku, te zemlje vuku traume najviše iz perioda SSSR. NATO se proširio na konto tih trauma i to je sve. Sad ko zna koliko decenija mora proći da te zemlje prestanu videti Rusiju kao neprijatelja.

Što se Urkajine tiče to je posebna priča. Tamo zapravo Ruse mrze samo jedan manji deo Ukrajine. Takozvani Banderaši iz Lvov-a i okoline. Oni su podržavali Hitlera i SS trupe još u II-svetskom ratu, takav njihovo odnost traje još od 16 veka i stvaranje države koja se zvala Pospolita. Poljska i Litvanija. Ogromna je to država bila, sa veoma moćnom vojskom, Vatikan je bio dirketno umešan, Vojnici su nosili imrpvizovana krila tako da su deca govorila da idu Andjeli. Medjutim, jednog dana tu negde oko Donjecka, kozaci se ponapijali i rešili da rasture tu nakardnu državu Pospolita. I tako se i desilo. Dok ostaci pospolite su ostali oko Lvova, to su Rusi koji su prihvatili katolicizam.
Pojlska do 16 veka su bili pravoslavna država.
Tako da uzmi primere Srbi Hrvati i sve ti je jasno. Mi smo u svoojim medjusobnim mržnjama male bebe za ove. Takodje mi smo i dan danas, pokusni kunići. Na nama isprobaju ono što rade na velikima. Takodje, opipavaju na nama puls velikih sila.
Još da dodam. KAda se rapsala Pospolita. Ubro po tom, RUsijaje postala apsolutni vladar Evrope. Tako je bilo sve do oktobarske revolucije.