Da li za mene ima zivota? Normalnog zivota?

sine imas posao imas platu imas extra visinu za likove tebi pola posla vec gotovo:)ako ti smeta toliko slab glas ti idi kod logopeda mozda ti pomogne..al ajd msm da je glas nebitam..
msm da su ise idealizujes druge i njihova zivotna iskustva...
i da suvise sebe spustas...

prvo ti i dalje ako osh moz da ides po zurkama...i dalje moz da zaredjas 3 velike ljubavi po 2 god pa da se skrasis..ako hoces po godinama lakse je muskarcima nego zenama...
drugo nje zlato sve sto sija niti su svi stonse hvale srecni...
veruj mi da svako ima neku bolju i zali za necim.kljuc je da se fokusiras na mogucnosti pred tobom a ne da zivis u proslosti...
pomisli sta mozes lepo u ovom trenutku da uradis za sebe i fokusiraj se na to,zamisli sebe u nekoj realnoj lepoj buducnosti..

i veruj da ti to mozes jer je kljuc svih nadih uspeha vera u nas same..
i radi na sebi:
ako si smotan sa devojkama iscimaj neku drugaricu druga da prica sa tobom da te poduci...za dejtovanje moz:
danadjes nesto na zurci,u kaficu,na netu tu recimo da nadjes nekog sa sl interesovanjima itd..i sta ti fali da krenes sa povsnom vezom koja moze da postane nesto ozbiljno.....

znaci dodacu kasnije jos kom al da rezimiramo:
1.proslost ne mozes da vratis,godine koje su prosle su prosle i cao...
2.nisi toliko star da ne mozes da prozivis neke svoje fantazije..
znaci pod jedan i dva ti je da prihvatis
nemoc i moc koju imas...;)
3.posto cisto sumnjam da ti je glas ko helijum to je vise tvoj fiks u glavi,a ako ti bas smeta idi kod logopeda i vezbaj da pricas dublje..
i proveri testove krvi u dr ustanovi ŕ sv sl...
4.ne idealizuj druge
5.ti si vec na pola puta da budes super lovina.XD
imas radne navike i posao.
imas visinu i stas.
imas neki sistem moralnih normi usadjen koji je suprotan od one bahatosti klasicne samozive sto karakterise dosta balkanca..:)
ali ti fale dve stvari:
sposobnost da prezalis sta je proslo i da uvidis sta te sve dobro ceka iza ugla.
i samoljublje koje proizilazi iz gorepomenutog a i ne idealizovanja drugih i samim tim ne umanjivanja sopstvene vrednosti...

idi kod pshologa psihijatra i budi srecan jer sama cinje jca da pises ovde znaci da si u neku ruku speman da se boris...

@Cica maca hvala puno. Moram ti reci da si me dobro procenila i hvala za savet.

@hirajgoagain, kako bih se ubio? Zar je bitno, zvuci cinicno nema potrebe za tim nikog nisam uvredio samo sam izneo svoj problem i svoju muku, ako ti to zvuci smesno ok. Drago mi je sto ne mozes da zamislis sa kakvim se problemima sve ljudi srecu. Sto se tice posla radim privatno, istovaram voce i drva po ceo dan i tako u krug 12 sati bez slobodnog dana. Radnicki se menjaju niko ne moze da izdrzi a meni odgovara jer radim i ne mislim. Sve me boli a ja tripujem da zasluzujem to zbogtoga sto sam toliko smotan i zbog krajnje promasenog zivota. Uz sve to nemam na sta da trosim, skupljam sve do dinara a da li ce mi sluziti za beg u vece mesto odnosno beg od sebe ne znam.

Pozdrav svima. Registrovao sam se ovde pre svega zbog svojih problema krenucu redom pa ko bude voljan da mi pomogne neka procita.

- Jos kao dete su me zezali i nadenuli mi jedan grozan nadimak koji i danas poneko spomene a imam 28 godina, zivim u malom mestu i ne mogu ziveti od sramota.
- U osnovnoj i srednjoj su me zezali i ponizavali, posle sam fizicki ojacao ali posledice su ostale.
- Od malih nogu sam anksiozan, plasim se komunikacije sa ljudima, bio sam kod vise psihologa ali to nisam uspeo jer je to u meni oduvek. Problem je sto ja u svojoj glavi imam normalan zivot, zamisljam sebe kao fudbalera koji ima devojku, koji studira i na casovima zasmejava ljude, valjda mi treba paznja sta li vec. Kad izadjem na ulicu cim naletim na nekog koga znam eto problema jer svi vide da se davim u recima a vec sam odrastao covek.
- Sve to uzrokovalo je da sam slabo drustven imam jednog drugara sa kojim ponekad budem jer me je on prihvatio ovakvog, lepo se druzimo. Devojku nikad nisam imao i to mi je ogroman problem, isao sam na prostitutke ali me to nije zadovoljilo. Meni treba ljubav a ne seks hocu da nekog volim i da neko voli mene. Sto se tice porodice tu i jeste problem, ja bih odavno izvrsio samoubistvo ali starija sestra mi je pred udajom, otac i majka pred penzijom svi su zdravi i srecni. Sa njima nemam problema. Glas mi je jako tanak i oni su to prihvatili ali kad izadjem napolje i kad krenem da pricam sa svojim glasicem a momak sam od 190 i 93 kg onda je to katastrofa.
- Prestao sam da budem vernik zbog svih problema, ne mogu da zivim i ne vidim kraja svojim problemima. Kraj problema je kad padne noc i kad odem u krevet. Pred spavanje sanjam o zivotu kakav bih zeleo a onda utonem u san i 8-9 sati ne postojim sto je idealno. Onda dodje jutro i probudim se a tad opet nanovo.

Molim vas za komentare, da li zelim paznju ili sta nemam pojma ali dajte mi dijagnozu, uvredu, savet bilo sta. Hvala.

Prvo moras da shvatis da ne postoji ni jedan jedini problem koji ti imas i koji ces ikada imati a da se neko nekada vec nije sreo sa tim problemom i uspesno ga prebrodio.Znaci odgovor na temu bi svakako bio - da.
A kada se sve ovako sagleda,ti i nemas neki ne znam kakav strasan problem.Samo si malo asocijalan i previse povucen.Imam utisak da neke nebitne stvari previse primas k' srcu.
Inace moj savet bi ti bio da probas da nadjes neki novi posao.Tu ces steci neka nova poznanstva,nove prijatelje a mozda cak i neku devojku.To bi ti bio pocetak.Probaj nekako da organizujes svoj zivot i prestani da mislis o sebi kao o najlosijem coveku na svetu.

nik vujičić je član neke crkve, mislim da uz njegovu priču ide i to negde se pojavi. neka protestantska valjda

Tako je, nazalost ide to uz njega.... Sta vise, on pravi tu logicku zabludu i misli da ga je Bog preobratio i spasao a nije osvestio da je zapravo sam kroz izmisljeni pojam boga sam uticao na svoju autosugestiju da moze nesto da promeni.

Druga stvar koja ga drzi je to sto on oseca empatiju kada pomaze drugom, pa je isto autosugestivno sam uvrteo sebi u glavu da je upravo to boziji plan za njega, i da mu je zato oduzeo ruke i noge bla bla, odn sebe je zamislio kao zrtvu, kao zrtveno jagnje koje ce sa takvim hendikepom biti determinisano da bude maltene mesija, govornik i tako prenosi rec boziju i pomaze ljudima sa hendikepima i psihicki utucenim, i da ne sme taj "boziji plan" da izneveri tako sto ce se ubiti i prestati da zivi i da ne ispuni sve to, a posto je za njega pojam boga izuzetno jak autoritet, on se na osnovu toga ojacao i iz toga izgradio ceo zivot, pogled na svet i filozofiju.

Meni se sve to ne svidja, vise bih voleo da je uspeo da se trgne nekom psihoterapijom i da je REALNO i ISTINITO sagledao zivot i onda se spasio od depresije, ali dobro sad....Koliko je puta pokusavao da se ubije, a sad na kraju vodi normalan zivot i srecniji je od svih nas zajedno (da ne pricam da bolje igra od nas golf :-p ) nema veze, ok mu je i ovo kakav je bio.

Samo po meni, to treba da zadrzi u sebi, da vise radi i prica kao life couch a manje da propoveda religije kao neki pop i da sto vise pominje nauku i tacne stvari a sto manje boga, jer to sto bi rekao religijski niti je tacno niti dokazano, a u publici moze imati i agnostike i ateiste i antiteiste, i deiste i teiste razlicitih vera i religija.

Back