Da li za mene ima zivota? Normalnog zivota?

Tuzan 87

Početnik
Poruka
13
Pozdrav svima. Registrovao sam se ovde pre svega zbog svojih problema krenucu redom pa ko bude voljan da mi pomogne neka procita.

- Jos kao dete su me zezali i nadenuli mi jedan grozan nadimak koji i danas poneko spomene a imam 28 godina, zivim u malom mestu i ne mogu ziveti od sramota.
- U osnovnoj i srednjoj su me zezali i ponizavali, posle sam fizicki ojacao ali posledice su ostale.
- Od malih nogu sam anksiozan, plasim se komunikacije sa ljudima, bio sam kod vise psihologa ali to nisam uspeo jer je to u meni oduvek. Problem je sto ja u svojoj glavi imam normalan zivot, zamisljam sebe kao fudbalera koji ima devojku, koji studira i na casovima zasmejava ljude, valjda mi treba paznja sta li vec. Kad izadjem na ulicu cim naletim na nekog koga znam eto problema jer svi vide da se davim u recima a vec sam odrastao covek.
- Sve to uzrokovalo je da sam slabo drustven imam jednog drugara sa kojim ponekad budem jer me je on prihvatio ovakvog, lepo se druzimo. Devojku nikad nisam imao i to mi je ogroman problem, isao sam na prostitutke ali me to nije zadovoljilo. Meni treba ljubav a ne seks hocu da nekog volim i da neko voli mene. Sto se tice porodice tu i jeste problem, ja bih odavno izvrsio samoubistvo ali starija sestra mi je pred udajom, otac i majka pred penzijom svi su zdravi i srecni. Sa njima nemam problema. Glas mi je jako tanak i oni su to prihvatili ali kad izadjem napolje i kad krenem da pricam sa svojim glasicem a momak sam od 190 i 93 kg onda je to katastrofa.
- Prestao sam da budem vernik zbog svih problema, ne mogu da zivim i ne vidim kraja svojim problemima. Kraj problema je kad padne noc i kad odem u krevet. Pred spavanje sanjam o zivotu kakav bih zeleo a onda utonem u san i 8-9 sati ne postojim sto je idealno. Onda dodje jutro i probudim se a tad opet nanovo.

Molim vas za komentare, da li zelim paznju ili sta nemam pojma ali dajte mi dijagnozu, uvredu, savet bilo sta. Hvala.

Наравно да има живота, јер свако је на овај свет дошао да би испунио свој циљ.

Ти си изградио свој идеалан свет у којем би желео да живиш, али си спутан страховима од тренутног окружења да преселиш себе из имагинације у реалност.

Те си страхове веровао или не, али сам себи наметнуо.

Пробај да промениш средину, пронађи посао у другом граду, пресели се и почни да тамо ствараш све из почетка, растерећен страхова који те сада оптерећују.

Нађи нове пријатеље, девојку. Укратко пробај да све што си сањао да желиш бити и реализујеш. Први успех којег оствариш на том путу, биће ти одскочна даска за остале. Буди упоран

Moras izaci iz sebe kakv si takav si,i kada se budes pomirio s tim,i drugi ce te prihvatiti takvog kav si.Ti si sasvim normalan covek,nemoj ni glas da te uxbudjuje i nervira,mnogih je takvih kao ti.Toliko visok i toliko tezak i jos kad bi imao grublji glas,pa tek onda ne bi stobom smeo da razgovara.Nasuprot poznajem i dosta niskih ljudi koji imaju glas kao iz bureta.Valjda je to priroda malo podelila.Ovo ti govorim jer cim ti imas osecanja za druge,t.j. sestri i roditeljima i postujes ih,tisi znaci sasvim normalna osoba.To sa nadimkom probaj da resis tako,kad god te neko tako nazove,slatko mu se nasmej i kada vide da te nije briga,polako ce svi da odustaju od toga.Taj drug sto ga imas,ako ima on jos nekih drugara i devojaka,neka te upozna.Idi druzi se i ne misli o tome kakav ti je nadimak i glas.Nisi jedini ima jos dosta takvih ljudi pa zive normalno.Moras samo ostaviti to iza sebe i krenuti putem normalnog zivota.Nekad kada i preteraju sa zezanjem udahni duboko i ustani neka samo vide tvoju konstituciju i videces da ce iz momenta promeniti pesmu.To samo kada neko p[retera.Jednostavno nedaj se i bice sve u redu.

Pozdrav svima. Registrovao sam se ovde pre svega zbog svojih problema krenucu redom pa ko bude voljan da mi pomogne neka procita.

- Jos kao dete su me zezali i nadenuli mi jedan grozan nadimak koji i danas poneko spomene a imam 28 godina, zivim u malom mestu i ne mogu ziveti od sramota.
- U osnovnoj i srednjoj su me zezali i ponizavali, posle sam fizicki ojacao ali posledice su ostale.
- Od malih nogu sam anksiozan, plasim se komunikacije sa ljudima, bio sam kod vise psihologa ali to nisam uspeo jer je to u meni oduvek. Problem je sto ja u svojoj glavi imam normalan zivot, zamisljam sebe kao fudbalera koji ima devojku, koji studira i na casovima zasmejava ljude, valjda mi treba paznja sta li vec. Kad izadjem na ulicu cim naletim na nekog koga znam eto problema jer svi vide da se davim u recima a vec sam odrastao covek.
- Sve to uzrokovalo je da sam slabo drustven imam jednog drugara sa kojim ponekad budem jer me je on prihvatio ovakvog, lepo se druzimo. Devojku nikad nisam imao i to mi je ogroman problem, isao sam na prostitutke ali me to nije zadovoljilo. Meni treba ljubav a ne seks hocu da nekog volim i da neko voli mene. Sto se tice porodice tu i jeste problem, ja bih odavno izvrsio samoubistvo ali starija sestra mi je pred udajom, otac i majka pred penzijom svi su zdravi i srecni. Sa njima nemam problema. Glas mi je jako tanak i oni su to prihvatili ali kad izadjem napolje i kad krenem da pricam sa svojim glasicem a momak sam od 190 i 93 kg onda je to katastrofa.
- Prestao sam da budem vernik zbog svih problema, ne mogu da zivim i ne vidim kraja svojim problemima. Kraj problema je kad padne noc i kad odem u krevet. Pred spavanje sanjam o zivotu kakav bih zeleo a onda utonem u san i 8-9 sati ne postojim sto je idealno. Onda dodje jutro i probudim se a tad opet nanovo.

Molim vas za komentare, da li zelim paznju ili sta nemam pojma ali dajte mi dijagnozu, uvredu, savet bilo sta. Hvala.

Da,da,problem ... !
Zamisljas sebe kao "fudbalera" ... ?
Hvali ti ljubav,a vec si dogurao do prostitucije ... ? !
Nije bitan,ni tvoj izgled,ni tvoj glas ... !
Bitno je da si promasio ono sto pomaze "odrzanju" ... !

Prvo sto treba je da prihvatis sebe, nista lose sto ti imas tanak glasic ili sta znam. Prihvati sebe kao ljudsko bice koje zasluzuje paznju, ljubav i postovanje, znas kako kazu, moras voleti i prihvatiti sebe da bi te drugi voleli.
Nemoj gledati svoje mane, "joj ja sam ovakav, onakav, sta ako primete". Kao neko ko je anksiozan i ja imam taj problem, ali trudis se da ne mislis o tome.

Čitajući tvoju "ispovest" nameće se zaključak da je uzrok svih tvojih problema
taj zlosrećni nadimak, koji su ti dali u detinjstvu !?
Loša okolnost je uska sredina u kojoj živiš...
Samopouzdanje te napustilo, ako si ga ikada i imao ?
Srastao si sa problemom i on je očvrsnuo u tebi.
Dokaz za takvu moju tvrdnju ogleda se u nemoći stručnog lica - psihoterapeuta !
-------------------
Moje je mišljenje da moraš steći samopouzdanje, veru u sebe.
To će ti dati snagu i sigurnost.
Fizičke predispozicije imaš, piskav glas nije presudan....
Smatram da je rešenje bezuslovna promena sredine ....!

Imao sam ja slicne probleme u osnvnoj i pomalo u srednjoj (doduse zajjebavali su i ostale, ali sam ja to emotivno shvatao). Mozda je tako i kod tebe, mozda si previse emotivan, ali razumem zahebavanja mogu da upropaste nekom zivot. Ni dan danas ne volim da vidim ljude iz osnovne, kad zovu na neka okupljanja da se prisete starih skolskih dana obicno iskuliram.

Malo je to tezi problem koji zahteva konstantan rad na sebi za sta treba odredjenog vremena. Promena sredine bi ti sigurno prijala, mala mesta puna seljaka mogu biti zeznuta. Tako je kod mene bilo, malo mesto svi te znaju i svi seljacine, ali kad odes u neki veci grad (ja sam u BG), nemas bas takvih problema i svi te ljudi prihvate, stavise sretnes mnogo takvih kao sto si ti.

U slucaju da ne mozes, probaj nekako da iskuliras, da zauzmes hladan ravnodusan stav da te boli ****** za sve. Prozivaju te na ulici? NIkom nista. Zamislis ih kao kerove sto laju, a ti kao pametan momak se ne obazires na njih a koje mozes sa tolikom visinom i tezinom da pojedes, ali neces jer te realno boli ******. Nemas ribu? Pun je internet raznih koje traze nekog, ako te vec te seljanke ne zele.

Fudbalski snovi su mozda nerealni, a i sto bi sanjao o necemu o cemu sanjaju svi decaci i muskarci u Srbiji? Sto ne sanjas da si Bil Gejts, Stiv Dzobs, da si nesto izmislio pa zaradio silne pare od toga. U Srbiji samo mastaju kako da budu fudbaleri i djokovici, jer od posla nema nista ubi nas politika. A to ne mogu svi biti.

Naravno ovo sve vazi ukoliko nisi trol, sto je velika verovatnoca.

Dijagnoza depresije, ako se tako nastavi sledice bas jaka depresija mozda i pokusaj suicida.....Cim si ti razmisljao o tome.....

Dalje, veoma je vazno proveriti nivoe hormona, posebno muskih androgenih hormona, i zenskih - mozda je doslo i tu do patologije....

Piskav, visok glas, feminina raspodela masnog tkiva, slaba maljavost, naleti placa, nekontrolisane emocije i smenjivanje istih, socijalna anxioznost - sve mi to utice kao da imas smanjeno ili nedovoljno prirodno lucenje testosterona, pa to utice na depresiju, ona utice dodatno na lucenje hormona i eto, ceo krug se napravi zacarani iz koga nema izlazak......

Moras ici i odraditi te lab rezultate sa endokrinologom, pa ako je to dobro i sve ok, trebas ici kod psihijatra i psihoterapeuta a ne kod psihologa samo, znaci moras uzeti stvar u svoje ruke i zapoceti lecenje, a ne posle da se prica, jao a sta mu bi, pa bili su ok porodica, sestra se udala, matorci usli u penzije i taman da uzivaju sa unucima a ono on se ubio.....

Definitivno imas klinicku depresiju i ko zna sta jos pored toga i sta tacno biohemijski izaziva to stanje, i sva ostala anxiozno-fobicna stanja u socijalnoj interakciji sto se odrazava na tvoju socijalnu hendikepiranost, posebno sa suprotim polom, a to dalje za posledicu ima zapadanje u depresije jer imas obogaljeno socijalno, pa samim tim i ljubavno i porodicno i psihicko i fizicko zivljenje. Sve je to povezano.

Hormon testosteron utice na mali milion stvari u ljudskom telu, sto medicinski i biohemijski, sto fizicki (dublji glas, veca masa, maskulino telo i sl) sto bihejvioralno - osoba se ponasa pribliznije modelu alpha male, samouverena je, timski igrac, ima liderske sposobnosti, znaci harizmom, extravertnost je velika, uziva u socijalnim kontaktima itd itd.

Proveri ovo sto sam ti rekao.... jedno po jedno pa redom. Resenja uvek ima i mora da ima, samo ne sme da se sedi i otaljava jedno te isto a onda da zivis u snovima. Zasto u snovima kada mozes u javi.

Bio je jedan korisnik koji iako je imao ok testosteron, samo malko nizi (koliko da ima piskav glas), bio je izgubljen i nikada nije imao devojku i imao milion problema, slicno kao ti, a onda je na svoju ruku uzmeo malo androgene steroide po principu bildera iz teretana (sto ne preporucujem nikako - da sam covek radi i leci sebe, ili bar da se "zakrpi malo" ) i produbio mu se glas, a od tada je sve krenulo uzlazno i to je sada novi covek, javljao se ovde na forumu, sve je postalo onako kako je on zamisljao i hteo, nasao devojku, nabacio misicnu masu, glas mu se produbio, samopouzdanje ojacalo, to utice na druge pa te i drugi posmatraju drugacijim ocima, znaci blizi si alfa muzjaku, pa te vise i cene i postuju, respektuju, neki se i plase malo, i to je to.

Jbg nismo mi mnogo daleko od zivotinja uopste. Animalia grupacija druze. Moras da budes najkurcevitiji petao u dvoristu ili pak da pretendujes da si takav i da ganjas staroga pevca da bi kokoske isle za tobom i da bi respekt neki dobio, ovako da se sazali neko na tebe, moze samo neko kome je to profesija i ima visoku empatiju, a neke vredja i to sazaljenje pa vise vole da ih i drndaju nego da ih sazaljevaju.....

I sta pises ovde - Dajte mi uvredu, pisite bilo sta i sl...Pa samo to kada kazes i imas takav odnos prema sebi samosazaljevanje, tebi prirodno padne testosteron malo....
Imas bre da se ojacas, da pokazes zube, da dodjes i kazes - "nemoj slucajno neko da se sprdao sa ovim imam da vas nadjem i polomim i sl" da vidis kako imas da stimulises lucenje.

A ti ga inhibises ovako, plus prirodno ko zna koliko ti je inhibisano vec...

Dakle to su ti moji saveti....Visok jesi, tezina je isto zadovoljavajuca - znaci anatomski sklop je ok, samo jos fizioloski da se vidi da li sve to dobro radi i da psiholoski ojacas da psiha prati tu visinu i tu tezinu analogno tome.

Sta da kaze neki prcopevac od metar i zilet i 70kga, a npr je samouveren i startuje sve ribe, pun samopouzdanja, normalno vise ga ispale nego prihvate, ali zene to instinktivno osecaju, podsvesno i pali ih to - mali, a opasan, jak bla bla i sl....

Eto, to su ti moji saveti. Garantujem ti da kada uz pomoc strucnjaka lekara povecas testosteron ili se bar potrudis da prirodno ga stimulises sto vise (nova tema) ako je u donjoj granici normale - da ces resiti bar 50% svojih problema i uzroka svojih problema, a onda jos ono lako izguras psiholoski sa psihoterapeutom i ti ces se pretvoriti u novog coveka, kakav si uvek zeleo da budes, neces ni verovati.

Kazem ti, bio je lik na forumu slican kao ti, slicni problemi, i da ne poveruje covek kako eto jedna hemikalija mala moze toliko coveku da promeni zivot da zivi zivot iz snova kakav je uvek i zeleo a ne da se muci i globi u ovom jednom jedinom zivotu koga imamo.

To sto si prestao da budes vernik i postao ateista je pozitivno hehe - jer samo ovaj 1 zivot imamo i nema repriza, nema load new game, nema raja, nema pakla, tako da ono.
Stegni zube, stegni pesnice, stimulisi test i nema sanse da ne uspes.

Zene koje se pretvaraju da su muskarci i one pred promenu pola izdube glas hormonalnim terapijama, izdubices i ti, veoma lako, uz veoma malo negativnih efekata i rizika.

I razmisli malo o toj sebicnosti da sebi oduzimas zivot i razmisli o hiljade ljudi u gorim slucajevima, bolesnih, bednih, siromasnih, koji imaju nesrecnu porodicu, zene koje su silovane i koje su nastavile da zive svoj zivot, ljude koji su izgubili sve pa i dalje zive i idu kroz zivot, a ti tu kukas zbog nekih prozivki klasicnih seljacina kojima treba podeliti par samara da bi poceli dupe da ti lizu?

I ti bi svoj zivot oduzeo samo zbog tih seljacina? Unesrecnio bi porodicu samo zbog njih? Zivot je tako veliki, a covek ga tako snizi i predstavi kao nesto besmisleno samo zbog shake idiota koji ne zasluzuju ni da ih pogledas? Ne dozvoli da ti okolnosti odredjuju ko si i sta si. Budi jaci od njih, budi iznad njih. Ti si tvorac svoje sudbine, ne tamo neke seljacine.

- - - - - - - - - -

nema raja, nema pakla, tako da ono. .

Ima raja, ima pakla, pravimo ih ovde.

Fudbalski snovi su mozda nerealni, a i sto bi sanjao o necemu o cemu sanjaju svi decaci i muskarci u Srbiji? Sto ne sanjas da si Bil Gejts, Stiv Dzobs, da si nesto izmislio pa zaradio silne pare od toga. U Srbiji samo mastaju kako da budu fudbaleri i djokovici, jer od posla nema nista ubi nas politika. A to ne mogu svi biti.

Naravno ovo sve vazi ukoliko nisi trol, sto je velika verovatnoca.

Ja stavljam naglasak na njegovom iskrivljenom misljenju ... !
A ti ... ?
Ti mu kazes da zamisli da je Steve Jobs ... ?

I razmisli malo o toj sebicnosti da sebi oduzimas zivot i razmisli o hiljade ljudi u gorim slucajevima, bolesnih, bednih, siromasnih, koji imaju nesrecnu porodicu, zene koje su silovane i koje su nastavile da zive svoj zivot, ljude koji su izgubili sve pa i dalje zive i idu kroz zivot, a ti tu kukas zbog nekih prozivki klasicnih seljacina kojima treba podeliti par samara da bi poceli dupe da ti lizu?
.

Stavi mu konopac oko vrata ... !
Pod sipku,na stolicu ... !
Skloni stolicu ... !
On je vec odvezao cvor ... !

1. Prestani da se plasis. Omrzni strah, odbaci ga i slusaj razum.Suoci se sa stvarima koje te plase i pobedjuj strah od toga. Suoci se sve dok potpuno ne savladas strah.Divi se hrabrosti (ne ludosti).Budi hrabar i pravedan,.
2. Prestani da sazaljevas sebe. Bori se hrabro i budi ponosan svojim pobedama. Zahvaljuj Bogu sto ti daje da pobedjujes.On je mocan i pravedan.Uzdaj se u Njega i ni pred cim neces ustuknuti.
3.Uci da kuliras.Svakim danom u svakom pogledu sve vise kuliraj.ne dozvoli nikad da te savladaju ni strah ni tuga.
4.Voli svoj zivot.Nisi ovde da bi uzivao nego da bi se borio. Uzivaces kad budes pobedio.

Znaci , budi razuman i hrabar .Dovoljan razlog da budes zadovoljan.

5.Najbitnije.Rastereti svoju savest. Pokaj se.

Poslednja izmena:

Back