Da li vise volite ROCK ili RAP?

Da li vise volite ROCK ili RAP?

• Rock

• Rap

• Nijedno od ponudjenih

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
gonza:
Ha, pa ti si sigurno neki old timer ili fenser koji slusa narodnu muziku. Al nema veze, covek si kao i mi.
Posto sigurno ne znas engleski, daj nekom da ti prevede pesme od "Geordie-a "Scorpions-a" itd.Veruj mi promenices misljenje. A sto se tice skakanja i sutiranja, to i jeste malo preterivanje, ali pogledaj vas na svadbama kad mrtvi pijani lomite flase jedni drugima o glave. A i najpoznatije su kafanske tuce. Mogao bi malo da gvirnes i u diskoteke "Sve sami klinci obuceni u komplet odela i lude besnim kolima koja su naravno od njihovih roditela, a u dzepu uvek nose koku ili tablete zs smirenje.
ps.nema ljutnje
ps. da li si video nekog rokera mafijasa? :?

Ja nisam ono sto si ti rekao tako da ti tekst nema veze sa mnom.
toliko!!!!!!
peace out!!!

Oktobar1864:
Oktobar 1864 - Kultna beogradska grupa Oktobar 1864. nastala je 1984. godine. Predvođena sjajnom pevačicom Tanjom Jovičević, prvo veče nastupe beleži davne 1985. godine. Debi album, "Oktobar 1864.", izlazi im 1987. godine i donosi prve hitove poput: "Carte Blanche",Nadji me, Crni ples, Jutro..
te CIZME seljacino, se zovu martinke, ako treba spelovacemo ti.
Ti si mi sigurno pun pameti...
da...znas..pametni ljudi postanu rockeri, kao sto rece moj bato.
a to vase sipanje fora o zivotu, kesu mackicama i sranju...
to sipaj nekom drugom..
pis.

Znam da se zovu martinke, namerno sam napisao cizme.
Da da pametni postanu rokeri ali kada bi se salili.
To sipanje fora je ZIVOT, i nije samo rec o tome sto si ti napisao

@svi reperi sveznalice koje u stvari u glavi nemaju ništa!

Ne volim da se proseravam, ali me drugi svojim glupavim asocijacijama teraju na to... Jedina razlika u odnosu na izlaganja drugih repera je u tome što Thruo zna šta govori!
Pa ovako:

Hip-hop je u stvari kultura! Kultura koja se deli na 4 dela:
1) rap a.k.a. emceeing (za nepismene =) repovanje/emsiing)
2) dj-ing a.k.a. dee-jaying a.k.a. turntableism & scratching(za nepismene =) didžejing/skrečovanje i upravljanje miksetama)
3) graffiti art (za nepismene =) da li je potrebno ovo prevoditi?!)
4) break dance

Iz gore priloženog, možete videti, pametni reperčići šta je rep! Predstaviću vam sve to jednačinama:

Rap je(ste) repovanje... samo repovanje iliti "pljuvanje" rima;
Rap nije =) rap=bit+lirike;

Hip-hop je(ste) repovanje + muzika (drum loop, bass loop, instrumental, beatbox) + scratching + break dance + šaranje graffita;
Hip-hop nije samo =) mixeta+ritam+muzika+lirike;

Ovaj podforum se, ako se ja ne varam, zove "Muzika"... Ako neko nije izvalio, ovde se nalaze teme o muzici na kojima se diskutuje o MUZICI!
Stoga, kad se ovde priča o Hip-hopu priča se o "audio" delu Hip-hop kulture!
U slengu, se za taj "muzički" deo hip-hop kulture kaže prosto i jednostavno: "Hip-hop" ili "Rep"...
Jedino što ja mogu da zaključim iz Piruovog posta je to da on ne zna šta je hip-hop (kultura) u stvari!
Ovo je čisto moje izdrkavanje, jer me nervira kad neko pametuje o nečemu o čemu ne zna pojma!

@Pacer

Iako si mi ti dao link da "saznam" šta je rep a šta hop u stvari - gornji deo posta se ne odnosi na tebe, jer kapiram da znaš dosta više od ostalih "forum-repera"! Ristekpa!

P.S. Želeo bih da mi Piru lično definiše pojmove "Rap" i "Hip-hop"!!!

Držite realno! Mir!

ajde bre shta se proseravate...
roker mafijash?mislish ih nema ,ako nisi gledao u filmovima...obichno getto predstvaljaju kao koshnicu kriminalaca...ali..kakve to veze ima sa muzikom majke ti...
a ti c-dogg..kakve veze ima shto neko slusha rock...ne mora da znachi da nema svoj zhivot..da slusha rock samo zato shto se razlikuje...a po onom shto si rekao ...vecina foruma su rockeri...pa kao vidi se ko bezhi od stvarnosti...onda je svako ko dodje ovde takav...bzvz...
e da...onaj ko slusha rock je automatski pametan...?haha...ima nas svakakvih..i pametnih i glupih rockhera...i pametnih i glupih hopera... :roll:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back