Da li vezu/brak odrava dobrim delom sex?

Menora

Primećen član
Poruka
842
Ako se veza zasniva samo na sexu, raspada se. ako ostalo drugo ne moze da se uklopi, jel da? ne moze biti ni dobre veze. zar ne?

Ali ponovo, ako se sexualno ne gadjaju partneri, gde jedno ima veci drugo manji libido, onda se ponovo veza raspada. zar ne? Jer sta drugo razlikuje prijateljstvo od ljubavnog odnosa ako ne intima?

Jel to vazi u svim godinama, svim dobima? sta mislite o svemu tome? Ja imam 33

Ako se veza zasniva samo na sexu, raspada se. ako ostalo drugo ne moze da se uklopi, jel da? ne moze biti ni dobre veze. zar ne?

Ali ponovo, ako se sexualno ne gadjaju partneri, gde jedno ima veci drugo manji libido, onda se ponovo veza raspada. zar ne? Jer sta drugo razlikuje prijateljstvo od ljubavnog odnosa ako ne intima?

Za tebe važi,nisi u rizičnoj grupi....
Ali,treba racionalno rasporediti,jer nešto docnije
prioreti se menjaju !

Ne mogu se partneri u vezi u svemu savrseno poklapati .Bila bi to idealna veza , a sumnjam da takve postoje .
Veza ne valja ako je u toj vezi jedan partner nezadovoljan .Nije uopste bitno zbog cega .
U vezi nisu bitne godine . Mozes iste probleme imati i sa 20 i sa 50 godina .
Ja imam 47g i mislim da imam dovoljno i godina i iskustva da to mogu da tvrdim .
Ako u vezi ima dovoljno ljubavi i razumijevanja , svaki se problem moze prevazici .

jedino ako su takve osobe kojima sex nije bitan a mislim da takvih nema..inace dobar sex je 10% veze a los 90

kako je tema krenula ispasce da sex u braku nije bitan ili bar ne toliko. ok, nisma u braku, al' ipak mislim da ako se ikada udam i ako mi sex ne bude zadovoljavajuc, posle izvesnog vremena da cu potraziti nesto sa strane.

sex je uvek bitan i bitan je koliko i versko, nekada i politicko, opredeljenje. slaganje u nacinu odgajanja dece, koliko i neki drugi ciljevi i prioriteti. u istom rangu.
najvise volim da mi neko kaze da je izbor muzike vrlo bitan, a da sex to nije. sex je ipak bitniji od muzike. :mrgreen:

Poslednja izmena od moderatora:
sa tacke gledista nekog ko jeste ubraku...seks jeste jako bitan, ako seks ne stima to nezadovoljstvo se prenosi i na druga polja. ali je se u braku (ne svim brakovima nazalost) vise napora ulaze da se popravi seksualni zivot...partneri se manje ustrucavaju da izraze svoje zelje. dok je u vezama lakse raskinuti vezu ako vam bilo sta pa i seks ne odgovoara i traziti dalje.

kako je tema krenula ispasce da sex u braku nije bitan ili bar ne toliko. ok, nisma u braku, al' ipak mislim da ako se ikada udam i ako mi sex ne bude zadovoljavajuc, posle izvesnog vremena da cu potraziti nesto sa strane.

sex je uvek bitan i bitan je koliko i versko, nekada i politicko, opredeljenje. slaganje u nacinu odgajanja dece, koliko i neki drugi ciljevi i prioriteti. u istom rangu.
najvise volim da mi neko kaze da je izbor muzike vrlo bitan, a da sex to nije. sex je ipak bitniji od muzike. :mrgreen:
neces traziti sa strane jer su ulozi u braku veci..deca i nesto ste stvorili zajedno..nekretnine..izgubljene godine..gde ces pod stare dane realno

cuj ovog "pod stare dane" :lol:
ako parneri i pored napora ne mogu da poprave seksualni zivot onda je tu neizostavno ono - sa strane...kao sto sam rekla, nazalost u danasnje vreme jako cesto izostane napor da se ucini napor ka osvezavanju seksualnog zivota. ljudi se ne razumeju i ne pokusavaju da se razumeju, uzimaju se zdravo za gotoco, potpis im dodje kao dozivotna garancija na seksulne usluge...tako da nije retkost da imamo ili trpljenje, tj. cuvenu zensku izreku koju sam cula x puta - ma moze da me vara , ali da ja to ne saznam (?!) ili razvod braka. u oba slucaja covek ne pokusava uopste dsaa shvatiuzroke problema vec bira laksi put, zatvara oci ili preseca. po meni to je pogresno...

neces traziti sa strane jer su ulozi u braku veci..deca i nesto ste stvorili zajedno..nekretnine..izgubljene godine..gde ces pod stare dane realno

pa tolki ljudi traze sa strane i pored svega ulozenog. :lol:

kod nas se ne utvrdjuje krivica za razvod i sve sto je steceno u braku se deli. a na stranu to sto ja ipak imam gde da zivim, nevezano za brak.

cuj ovog "pod stare dane" :lol:
ako parneri i pored napora ne mogu da poprave seksualni zivot onda je tu neizostavno ono - sa strane...kao sto sam rekla, nazalost u danasnje vreme jako cesto izostane napor da se ucini napor ka osvezavanju seksualnog zivota. ljudi se ne razumeju i ne pokusavaju da se razumeju, uzimaju se zdravo za gotoco, potpis im dodje kao dozivotna garancija na seksulne usluge...tako da nije retkost da imamo ili trpljenje, tj. cuvenu zensku izreku koju sam cula x puta - ma moze da me vara , ali da ja to ne saznam (?!) ili razvod braka. u oba slucaja covek ne pokusava uopste dsaa shvatiuzroke problema vec bira laksi put, zatvara oci ili preseca. po meni to je pogresno...

pa to. :zcepanje:

mozda je problem ne u ljudima, vec u tome sto nam je monogamija nametnuta, kao neprirodno stanje za ljude. bas zbog tih socijalnih i ekonomskih razloga. neko je na jednom drugom pdf napisao privremena monogamija. sto i jeste prirodnije. znaci, vernost jednom partneru izvesno vreme. sto ne iskljucije promenu partnera, kroz neko vreme.

:) imamo slicno razmisljanje i da ti kaem nesto sestro...prva si zenska osoba na ovim stranama koja ima isto misljenje kao ja. na domu i porodici je bilo reci o tome. ja ne vidim zasto se ta promena partnera smatra za nesto preko cega se ne prelazi...rekla sam tamo da u nekim brakovima i vezama pojam prevare ne postoji, jer nema lazi, nema prevare, partneri se razumeju sto je najvaznije. kad ovo kazem ne kazem da treba ici u ekstreme, ali ako nekog zaista razumes, razumeces i njegovu potrebu. vernost za mene ima sasvim drugo znacenje od vernostiu seksualnom smislu...pitam se kakva je to vernost kada podrazumeva SAMO ovaj tip vernosti, dakle damo da me ne prevari i ja sam srecna? plitko...

Mislim da je seks jako vazan, da dvoje koji se vole budu i ljubavnici, a ne samo (ali svakako i to) prijatelji.

Ne ljubavnici u smislu da su da varaju druge jedno s drugim. :lol:

Znate na sta mislim, da se medjusobno zavode, flertuju, provociraju u pozitivnom smislu, uzbudjuju, izludjuju, budu mastoviti, kreativni i vragolasti u krevetu.

Za dobru vezu seks je vazan parametar kvaliteta iste, koliko i ljubav, postovanje, poverenje.

Strast je vatra koja treba da se rasplamsava, da bi ljubav, kao muskarca i zene u intimnom smislu, o(p)stala.

Ako se ugasi, oni nisu nista vise od prijatelja.

A to onda nie ono pravo, niti je bilo ikada.

Bar po meni.

Back