Da li verujete u kletve?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ne verujem u kletve niti bi mi ikada na pamet palo da nekoga kunem..meni je to gloopost i zatucanost
ljudi obicno iz mržnje i nemoci kunu druge ljude jer nisu u stanju da svoj problem u zivotu resetuju i prihvate
na primer napuštena žena kune bivšeg da do kraja života srece nemao..koja glupost
Vera je chudo, ako svesno ne verujesh, potsvesno mozhe da te kljuca i da napravi shtetu. Isto kao ovo mantranje
sa koronom, shto je isto shto i kletva...

Mozda si mogao da odes do policije da pitas da nije neka sekta. Za svaki slučaj. Mozda je opasno i danju da se seta neko u blizini toga.

Nije mi to ni palo na pamet. A i ne verujem da bi oni bili zainteresovani za to.
Pitao sam nekog drugara koji je svešteno lice, obzirom na dosta nekih detalja koji tu imaju. Razni končići, venci, čaršav, drveni stubići, perje, vino, naopako zapaljene sveće, drvo koje je udarao grom... Koja je simbolika i kakvo značenje bi taj tandaramandara trebao da ima. On mi je rekao da su to obične gluposti koje treba ignorisati. Dokona dečurlija iz grada došla da se igraju.

Meni je nekako pre ovo ideja sumanutog pojedinca. Imaš bre ludog naroda koliko hoćeš.

U parnici zakljnjanje se tumaci kao dokazno sredstvo, recimo suprotna strana te pozove da se zakunes u decu da nesto nisi slagao i sl 🤭
По мени би реч требало да има тежину, заиста. Заклетва као давање речи би ми била прихватљива. Без тог уплитања деце и осталих примитивности. Дати реч да говориш истину или одржати реч је питање части. И то подржавам као део васпитања и културе. Било би лепо држати се тога.

Ja u nekim slučajem vjerujem a u nekima ne.

Imala sam priliku da čujem (mahom od starih osoba) neku "kletvicu" koja bi im izletila kad se naljute na neku osobu. Recimo tipa "da bog da te sunce ne ogrijalo", kad osoba to više onako izgovori u afektu i to mislim da nema nikakvog uticaja.

Ali nasuprot tome vjerujem da ima nešto u onoj izreci "pazi što želiš, možda ti se i ostvari". Jer sem akcije koju preduzimaš da ti se ostvari želja, vjerujem da dobrano podpomažu taj tok ta energija pozitivnih misli za ostvarenje.

Upravo stoga što su skoncentrisane kontinuirane misli jako moćna energija vjerujem da bi i negativne nekako mogle naštetiti osobi kojoj se upućuju.

U prilog uticaju misli govori i bezazlen primjer. Koliko puta vam se dogodilo da intenzivno mislite neko vrijeme na neku osobu, a potom je sretnete ili vam se javi?

Nije mi to ni palo na pamet. A i ne verujem da bi oni bili zainteresovani za to.
Pitao sam nekog drugara koji je svešteno lice, obzirom na dosta nekih detalja koji tu imaju. Razni končići, venci, čaršav, drveni stubići, perje, vino, naopako zapaljene sveće, drvo koje je udarao grom... Koja je simbolika i kakvo značenje bi taj tandaramandara trebao da ima. On mi je rekao da su to obične gluposti koje treba ignorisati. Dokona dečurlija iz grada došla da se igraju.

Meni je nekako pre ovo ideja sumanutog pojedinca. Imaš bre ludog naroda koliko hoćeš.
Ovo je sve samo ne dokona dečurlija da se igra.

Ovaj covek je poznati sektolog. Odavno sam cuo za njega da se time bavi.

По мени би реч требало да има тежину, заиста. Заклетва као давање речи би ми била прихватљива. Без тог уплитања деце и осталих примитивности. Дати реч да говориш истину или одржати реч је питање части. И то подржавам као део васпитања и културе. Било би лепо држати се тога.
ma ne, ovo je dokazno sredstvo koje se izvodi tako sto se jedna stranka okrene telom i licem prema drugoj stranci i pita je da se zakune u sta vec ova hoce da se zakune i onda se ta druga strana zakune ili odbije.

cirkus

Не верујем у клетве, али верујем да могу убити примитивне људе које то погађа и који верују у клетве.
Реч заиста може да те убије, ако и емотивно лабилна особа.

Screenshot_20230418-154525~3.png

Back