da li verujete da crna magija deluje

• Začetnik teme Začetnik teme gosca
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Из Светог Писма имамо доказе о опседнутости појединаца са демонима. Али нема и доказа да људи имају власт над њима, сем ако им та власт није дата. Исто тако, имамо гомилу примера где се упозоравамо да се клонимо бапских гаталица и бајара. Тако да за правог Хришћанина дилеме нема. Вера у Бога не иде заједно са празноверјем. Два господара се не могу служити. :wink:

gosca:
Ličnom duhovnom izgradnjom kojom između ostalog dobijaš zaštitu Oca, Sina, Duha Svetog, pa onda i molitvom. A postoje i specifičnije metode zaštite i liječenja tj. skidanja crne magije.

A koje su to metode, molim uputite me ako znate.

:D Вера у Бога, прави Православни живот, Исповест, Св. Причешће, молитва, пост, твој духовни рад-борба са греховима.

gosca:
Naravno da tako postupam, ali sam duboko ubedjena, iako tada nisam verovala, da mi je crna magija ozbiljno skrenula zivotni tok.Molim vas, ja nisam ni lakoverna ni neobrazovana, naprotiv!
Sto CESCE se ispovedati i PRICESCIVATI. Ako od necega beze duhovi podnebesja onda je to Sv. pricesce.Citaj svaki dan Akatist Majci Bozji (koja je nasa najbolja zastitnica) ili Akatist Sv,Kiprijanu i Devici Justini (procitaj njihovo zitije), sto cesce u crkvu na sluzbe, obavezno liturgija nedeljom...Nista nema jace od Gospoda naseg Isusa Hrista, Njegove Majke i Njegovih Svetitelja. Ako ti i jeste neko brckao nesto, ako se budes ponasala kako sam ti napisala, uz cvrstu veru u Gospoda, vrlo brzo ces videti kako se sve sto ti je negativno poslato, vratilo pociniocu. Obican zakon akcije i reakcije. I sto manje o tome MISLI, vec drzi UM svoj u Gospodu. Svako dobro od Gospoda.

Алjона:
Дааа, ако бисте видели какав број "овога" у новине ми имамо. Овде је и нека супер-бака, која ће се вратити вашег мужа од другој жене, овде је и неки супермен, који се бави магијом већ 27 године (аха, аха) и може излечити сви наши болести и т.д.

Поздрав!

A da li mozes da proveris tamo na ruskom (po netu, ili gde god), da li je ovo tacno:
Ivanov, umro 1985, bio predsednik udruzenja magova ondasnjeg SSSR-a, a nasledio ga Ljev Geršman.

Алjона:
maleni:
gosca:
A sta cemo sa psalmima za zastitu od opsednutosti, itd...Da li mozda postoji mogucnost da se magijom navede demon da opsedne coveka i poremeti mu zivot? Kako se boriti protiv toga?

Koji to psalam govori o zastiti od opsednutosti?

Мислим да 90.

Велики поздрав!

Ni 90, a ni koji drugi. Ako i govore uvek govore o zastiti od svake vrste opasnosti, i duhovne i telesene. Zato nemojte da govorite ono cega u pismu nema.

Sta je to magija, i kakav odnos prema njoj treba da imamo procitajte u Delima, u delu o Simonu Magu.
Apostoli, ali i mi danas treba da delujemo vrlo jednostavno, magiji ako je sretnete suprotstvite svoju veru. Sveto Pismo ima obecanje, koje kaze "Suprotstavite se djavolu i on ce pobeci od vas."
Ne dozvolite da vas uvuce u bajanja i razgovore sa njim - Idi od mene sotono, bice sasvim dovoljno, uz veru da Gospod jedini gospodar vaseg zivota.

Mir Bozji i zastita krvi Isusove sa svima vama

Na pitanje da li crna magija postoji dobicemo mnogo razlicitih odgovora. Mnogi odgovori delovace nam prihvatljivijim od drugih zbog izgradjenog misljenja koje se bazira na licno dozivljenom iskustvu. Licno dozivljeno iskustvo bazira se na realnom ili irealnom sagledavanju trenutka i koje se zasnovano na polozaju perceptivne tacke posmatraca.

Covek je sacinjen od trojstva:
1.Duh - Um
2.Dusa - Emocija
3.Telo - Cula
Ova tri tela balansiraju vodjena ljudskom svescu izmedju Pozitivnog i Negativnog (Dobro i Zlo, Belo i Crno).
Ljudska svest je dobila najvecu moc u univerzumu od svog stvaraoca, moc slobodnog izbora (slobodna volja).
Covek kao i sve ostalo sto postoji u svemiru sacinjeno je od najsitnijih cestica koje emituju energiju te cestice nazivaju se Nukleusi. Svest ima moc nad Umom, Dusom i Telom, odnosno nad Nukleusima koji u sebi nose razlicite informacije, (mada je poznatiji slucaj dominaceje Uma, Emocija i Tela nad Svescu).
Ono sto je u proslosti bila magija u sadasnjosti je nauka.
Bacanje magije je ustvari Svesno programiranje i usmeravanje Nukleusa. Bela magija bazira se na Svesno defanzinim osecanjima dok je Crna magija bazirana na Svesno ofanzivnim osecanjima.
To znaci da svako od nas vodjen mislima i osecanjima postaje projektant odredjenih vrsta magije (u zavisnsti od osecanja i misli).

Drugi zakon univerzuma je zakon akcije i reakcije
Treci zakon univerzuma je zakon uzroka i posedice

Ova dva zakona nam ukazuju na uzrocno-posledicni ciklus nasih osecanja i misli i aktivno reaktivna dela u nasim zivotima.

Zivot nam je onakav kakve su nam misli.

nula

Vrlo dobro rečeno. Malo ću se nadovezati.
Ono što se danas naziva magijom jednostavno su neispitani vidovi svjesnog (ali i nesvjesnog) usmjeravanja energije. Kada dođe vrijeme da se to "naučno" objasni i razluči, to će prestati da bude nazivano magija i zvaće se nekako drugačije i mnogim sumnjičavcima će odmah postati prihvatljivo.
Magija je u principu svako djelovanje kojim se postiže promjena u svijesti kod druge osobe usmjerenim emitovanjem energije na nečiju duhovnu dušu.
Dakle, i TV reklame su magija, i te kakva.
Politički govori su magija, i te kakva.
Kada borcima na frontu neko poviče:"Propali smo, bježimo", pa se svima sledi krv u žilama i nagnu da bježe, i to je magija i te kakva.
Ali isto tako i riječ ohrabrenja koje ulijeva čvrstinu i hrabrost u posustale, i to je magija, i te kakva.
Kada mig voljene osobe učini da u nekom sve ustrepti i to je magija, i te kakva.
Jer u svojoj suštini sva se ova djelovanja zasnivaju na istim principima prenosa pozitivne ili negativne energije, ili preciznije rečeno: pozitivno usmjerene ili negativno usmjerene energije (jer energije sama po sebi niti je + niti - dok je mi takvom ne učinimo).
Kada bi ljudi bili svjesni koliko svojim ružnim mislima remete i sebe i svoju okolinu, i koliko je čovjekov unutrašnji život zaista i spolja djelotvoran, malo bi se zamislili i požurili da se promijene.
Možda zato Otac Nebeski i pušta da ljude na ovim prostorima toliko tresu te još uvijek nepoznate sile, da bi se osvijestili.
Na ovo i ni na što drugo je skrenuo pažnju i Isus Hrist kada je upozoravao da je i u mislima učinjeno loše djelo - grijeh. Prosto zato jer je negativno usmjerena energija već ispucana i već je nekom nešto učinila, iako je to možda nama neprimjetno.
Ali ljudi ni sada, a kamo li onda nisu to ozbiljno shvatili. Ali, moraće. Takvo vrijeme nam predstoji.

Slazem se sasvim, ali kako objasniti da ona ipak deluje i na one koji u nju neveruju. Moja bliska prijateljica je 2 sata posto je uzela "zamotuljak" sa magijskim predmetima ostavljen na njenom kucnom pragu dobila takvo krvarenje (prethodno je bila sasvim zdrava) da je intervenisala hitna pomoc i zena se jedva spasla. Lekari nisu nasli logicno objasnjenje za ovo. Mesec dana nakon toga njen brak je poceo da se raspada iako je pre toga bilo sve u savrsenom redu, da bi je muz napustio bez objasnjenja nakon rodjenja sina...Od tada je proslo vise od 10 godina, a on nije video sina najmanje 8 godina...U njenom zivotu su se redjale samo nevolje i na poslu i privatno.Od izuzetno uspesne zene, najboljeg studenta, pretvorila se u jadno stvorenje u kome nema ni traga od nekadasnjeg duha i intelektualne snage.Ona jednostavno ne moze da preduzme nista sto ce uroditi plodom.Sve propada cega se ona dotakne. U crkvu ide, postala je religiozna, ali pomaka na bolje nema. Zena je osudjena na propast.

Naravno da djeluje, isto kao što su mnoge stvari oduvijek postojale i djelovale na ljude i kada za njih nisu znali ili u njih vjerovali.
Djelotvorno usmjerena ili pokrenuta energija nikad nije bez učinka, iako mi često taj učinak jednostavno apsorbujemo ako nije veoma intenzivan, ali nas to ruši (ili izgrađuje) osjetili mi to ili ne, i čemu god to pripisivali.
A za konkretan slučaj koji iznosiš mogu da kažem ovo.
Sigurno postoji razlog u toj osobi zbog kojeg joj se desilo ono što se desilo. "Intelektualno jaka" kako si je opisala, baš je tip osobe koja već sama po sebi privlači životne potrese bilo koje vrste (pa i ove) koji bi je malo razdrmali i koje bi je uvjerile da su njene dotadašnje postavke života bile klimave, kako god čvrsto ona do tada izgledala.
Isus Hrist je to stanje opisao kućom utemeljenom na pijesku, kada dođe oluja, sve se ruši.
Pa ipak, rješenje postoji, i samo ona ga može naći, a ne neko drugi ili nešto drugo za nju.
To što je "postala religiozna i ide u crkvu" ne znači da je ona zaista promijenila svoj život i životna mjerila i time vjerovatno otklonila barem onaj osnovni uzrok zbog kojeg ju je sve to zadesilo. Ona je napravila prvi korak, ali moguće samo iz očajanja, i bez stvarne promjene u svijesti.
Jer da bi ta njena religioznost imala pravu zaštitničku snagu, ona treba da preduzme neke korake i to zbog svoje unutrašnje potrebe i odluke, a ne samo kao slamku spasa za njen dotadašnji život. Ona treba zaista da zatražio zaštitu od Boga i da se u nju istinski pouzda,redovno preduzimajući sve što može, gradeći svoj život na novim temeljima, pouzdanja u Boga a ne samo u sebe.
Preporučujem joj, prije svega, redovno čitanje Svetog Pisma a pogotovo Evanđelja i molitvu ali najbolje je neku koja će sama sročiti (ma kako to možda "nevješto" bilo).
To će joj u najmanju ruku zaustaviti negativni životni tok, i dati joj malo vremena da se presabere i usmjeri svoj život u novom smijeru, a ono što je bilo dobro iz starog života već će se vraćati ako ima šta.
Ali ne treba očekivati neku promjenu preko noći, jer čak i da se to desi (da se odjednom na neki način skine sav negativni uticaj) ostaje dug put da se tako nastao prazan prostor popuni nečim dobrim (pozitivnom i duhovno izgrađujućom, životnom energijom), da ne bi u isti prazan prostor došlo sedmerostruko zlo.O tome takođe Isus Hrist jasno govori.
Eto toliko za ovaj put.
Svako dobro. :D :D :D

gosca:
kako objasniti da ona ipak deluje i na one koji u nju neveruju

Inače sam primjetio da se na forumima počesto iznosi mišljenje da "crna magija" ne djeluje na one koji u nju ne vjeruju. To je velika zabluda i neistina. Te zablude se treba čuvati jer daje lažnu sigurnost, lažni osjećaj zaštite od magijskog djelovanja.
Magija na one koji u nju ne vjeruju djeluje isto kao i na one koji u nju vjeruju. To je i sasvim logično ako čovjek malo razmisli.
Smatrati da magija ne djeluje na one koji u nju ne vjeruju je kao ne vjerovati da neko može pištoljem ubiti čovjeka iznenada iza leđa, žrtva hoda gradom i ni ne misli da neko iza njega povlači obarač na pištolju, time ni ne vjeruje u to, no to ga uopšte ne spašava od metka.

Koliko znam mnogi, ali baš mnogi, na našim prostorim su zadnjih godina žrtve raznih čarki a da toga uopšte nisu svjesni. Mnoge bolesti koji dolaze iznenada a za koje ni doktori ne mogu pronaći uzrok su često znaci djelovanja crne magije. Mnoge ljude su ovakve stvari natjerale da se malo informišu o crnoj magiji pa i pronađu nekoga ko će ih savjetovati kako da se toga riješe i mnogi su povjerovali u djelovanje crne magije tek nakon što su bili njene žrtve.

A gošća što se tiče tvoje prijateljice, pročitaj nekoliko puta ovo što ti je aharon napisao.

Vader:
gosca:
kako objasniti da ona ipak deluje i na one koji u nju neveruju

Inače sam primjetio da se na forumima počesto iznosi mišljenje da "crna magija" ne djeluje na one koji u nju ne vjeruju. To je velika zabluda i neistina. Te zablude se treba čuvati jer daje lažnu sigurnost, lažni osjećaj zaštite od magijskog djelovanja.
Magija na one koji u nju ne vjeruju djeluje isto kao i na one koji u nju vjeruju. To je i sasvim logično ako čovjek malo razmisli.
Smatrati da magija ne djeluje na one koji u nju ne vjeruju je kao ne vjerovati da neko može pištoljem ubiti čovjeka iznenada iza leđa, žrtva hoda gradom i ni ne misli da neko iza njega povlači obarač na pištolju, time ni ne vjeruje u to, no to ga uopšte ne spašava od metka.

Koliko znam mnogi, ali baš mnogi, na našim prostorim su zadnjih godina žrtve raznih čarki a da toga uopšte nisu svjesni. Mnoge bolesti koji dolaze iznenada a za koje ni doktori ne mogu pronaći uzrok su često znaci djelovanja crne magije. Mnoge ljude su ovakve stvari natjerale da se malo informišu o crnoj magiji pa i pronađu nekoga ko će ih savjetovati kako da se toga riješe i mnogi su povjerovali u djelovanje crne magije tek nakon što su bili njene žrtve.

A gošća što se tiče tvoje prijateljice, pročitaj nekoliko puta ovo što ti je aharon napisao.

Драги Вадер, мислим, да треба казати другима рећама, "црна магија ништа није значи за човека, који верује у Бога и живе правим хришћанским животом".

Наравно, она постоје и је сатанински послови, али Бог је УВЕК више. Она је НИШТА, чиста НУЛА.

Prvo jako sam razocarana da se o magiji pisu ljudi KOJI APSOLUTNO NEMAJU POJMA! I koji su o njoj slusali na tv, ili slicnom! Kako mozete da sudite o necemu sta niste doziveli??? (izostavljam ljude koji mozda jesu).

Ono sto je Nula napisala/o je jedino sto ima nekog smisla...

Magija postoji u svakom od nas! To je energija koja nas pokrecje, energija samog rodjenja... ono sto mi danas nazivamo tzv magijom je jednostavno usmerenje te energije (tu vestinu pojedini ljudio znaju -magovi).

Zasto imate tako lose mishljenje o magiji, vi hriscjani? Zato sto vam je crkva tako "usadila". E pa da se osvrnemo malo...VASKRSNUTI- je sta? nego delo magije . I sam Isus je bio magicar, a skroz drugacije nam ga crkva predstavlja. Naravno da se ne zna sta je on radio do svoje 18. godine....on je tada ucio, i ovladao magijskim tehnikama ( postoje spisi o tome koji se cuvaju u vatikanskoj biblioteci). Vecjina vas ovo nece zeleti da prihvati ALI TAKO JE!

Ja Hriscjanstvo kao religiju jako postujem (iako nije moja), ali crkvu prezirem! Sama pocetna ideja je iskvarena, ideja o zajednici gde je zajednicka svojina, gde ne postoji mrznja i gde su svi jednaki ,a pogledajte sta se kroz istoriju izdesavalo
Papa se mesao u vlast drzave, silni porezi i posedi su davani crkvi a ljudi su gladovali i umirali u bedi. Crkve su bile okupane raskosi a narod je bio beda! I to vam je neka jednakost... Da ne spominjem inkviziciju (ubijanje u ime Boga -JAKO PLEMENITO), a tek prodaja tzv oprostajnica za grehove!!!!!
A sto je najgore od svega crkva je jako NETOLERANTNA prema ostalim religijama!!!! Ako ste pravi vernik vi to ne morate nikome da dokazujete svojom mrznjom prema ljudima koji nisu pripadnici iste religije !

Nije sva magija crna! Magija nema boju! Sto se nje tice postoji jedno nepisano pravilo " Sta posaljes tako ti se i vracja" (u mom slobodnom prevodu) Naravno da postoje ljudi koji praktikuju ono sto mi nazivamo "crnom magijom" -ali budite sigurni njima se to vracja kad -tad.Takodje postoje i "beli" magovi (pri tom ne mislim na koje-kakve vidovite Zorke i ostale budale) vec plemenite ljude, koji posvete ceo svoj zivot u slanju pozitivne energije, uzivaju u tudjoj srecji i to ih ispunjava.

Postoje odredjene tehnike zastite, ali najvecja zastita je ISKRENA VERA !

*Ljudi se plase onoga sto ne razumeju*

Ja sam vestica i kazem vam ovo........
ako hocete da nekog proklinjete onda morate prodati dusu djavolu sto znaci da ste zapecatili sudbinu po smrti
a ako to ne uradite a opet proklinjete bog ce vam za svaku kletvu vratiti nesrecu
on kaze:
"OSVETA JE MOJA"
tako da ako ne zelite biti predmet crne magije onda budite dobri prema ljudima i ne gresite svoju dusu

silvereye:
Prvo jako sam razocarana da se o magiji pisu ljudi KOJI APSOLUTNO NEMAJU POJMA! I koji su o njoj slusali na tv, ili slicnom! Kako mozete da sudite o necemu sta niste doziveli??? (izostavljam ljude koji mozda jesu).

Ono sto je Nula napisala/o je jedino sto ima nekog smisla...

Magija postoji u svakom od nas! To je energija koja nas pokrecje, energija samog rodjenja... ono sto mi danas nazivamo tzv magijom je jednostavno usmerenje te energije (tu vestinu pojedini ljudio znaju -magovi).

Zasto imate tako lose mishljenje o magiji, vi hriscjani? Zato sto vam je crkva tako "usadila". E pa da se osvrnemo malo...VASKRSNUTI- je sta? nego delo magije . I sam Isus je bio magicar, a skroz drugacije nam ga crkva predstavlja. Naravno da se ne zna sta je on radio do svoje 18. godine....on je tada ucio, i ovladao magijskim tehnikama ( postoje spisi o tome koji se cuvaju u vatikanskoj biblioteci). Vecjina vas ovo nece zeleti da prihvati ALI TAKO JE!

Ja Hriscjanstvo kao religiju jako postujem (iako nije moja), ali crkvu prezirem! Sama pocetna ideja je iskvarena, ideja o zajednici gde je zajednicka svojina, gde ne postoji mrznja i gde su svi jednaki ,a pogledajte sta se kroz istoriju izdesavalo
Papa se mesao u vlast drzave, silni porezi i posedi su davani crkvi a ljudi su gladovali i umirali u bedi. Crkve su bile okupane raskosi a narod je bio beda! I to vam je neka jednakost... Da ne spominjem inkviziciju (ubijanje u ime Boga -JAKO PLEMENITO), a tek prodaja tzv oprostajnica za grehove!!!!!
A sto je najgore od svega crkva je jako NETOLERANTNA prema ostalim religijama!!!! Ako ste pravi vernik vi to ne morate nikome da dokazujete svojom mrznjom prema ljudima koji nisu pripadnici iste religije !

Nije sva magija crna! Magija nema boju! Sto se nje tice postoji jedno nepisano pravilo " Sta posaljes tako ti se i vracja" (u mom slobodnom prevodu) Naravno da postoje ljudi koji praktikuju ono sto mi nazivamo "crnom magijom" -ali budite sigurni njima se to vracja kad -tad.Takodje postoje i "beli" magovi (pri tom ne mislim na koje-kakve vidovite Zorke i ostale budale) vec plemenite ljude, koji posvete ceo svoj zivot u slanju pozitivne energije, uzivaju u tudjoj srecji i to ih ispunjava.

Postoje odredjene tehnike zastite, ali najvecja zastita je ISKRENA VERA !

*Ljudi se plase onoga sto ne razumeju*
Nema magije ni moći ako ti je Bog ne da ,
to je suština .
Reci nam kako si ti došao do Vatikanske biblioteke pa tako tačno znaš da se Hrist bavio magijom ?
Kako možeš poštovati hrišćanstvo kad misliš da je Hrist bio vračar??
Zašto misliš da je vidovita Zorka budala ?
Ja mislim da je vrlo pametna i iskorištava baš ona sujeverja u ljudima koje i ti imaš .

Lilyth:
Ja sam vestica i kazem vam ovo........
ako hocete da nekog proklinjete onda morate prodati dusu djavolu sto znaci da ste zapecatili sudbinu po smrti
a ako to ne uradite a opet proklinjete bog ce vam za svaku kletvu vratiti nesrecu
on kaze:
"OSVETA JE MOJA"
tako da ako ne zelite biti predmet crne magije onda budite dobri prema ljudima i ne gresite svoju dusu

Ne draga ti nisi vestica! Ti si samo jako utripovana da jesi! ovo ti kazem iz najbolje namere!

Ljudi se proklinju svakodnevno a niko ne prodaje dusu gosn' Djavolu koji by the way ne postoji vec je cista izmishljotina drage nam crkve!
Ljudi koji se bave opet "crnom" (nema tu boje ali usled nedostatka boljeg objashnjenja) su jednostavno nesrecjni i ne mogu svoj zivot da koncetrisu na vise lepih stvari i pozitivne energije nego se bave negativnim (sto ih kad tad "dokachi" za uzvrat od samog UNIVERZUMA)

Ja sam vestica i kazem vam ovo........ < Daj molim te,prestani sa ovakvim glupostima, ti da stvarno jesi vestica i da si svesna toga, ne bih morala to da dokazujes ili na ovakav nacin da objavljujes...imas jos dosta toga da naucis....

Back