Da li vas je nekad ujeo pas?

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nikada naravno:heart:Trenutno imamo preko deset kucova ispred zgrade koje hranimo i sa kojima se igramo,pa plus njihovi drugari pridošlice iz ostalih krajeva grada (nekada bude tuče i jurke sa istima,ali dobro...:mrgreen:)...Kada navale da skaču i da se igraju...IJAAAAOOO!:zurka:Nema ti spasa!:zag:Fibi je moj pas koji je u stanu,sića,nema ni četiri kila,ali ih se ni ona ne plaši i od prvog dana ravnomerno skače da se igra sa njima( mada nam je veterinar rekao da to izbegavamo zato što je još štene:whistling:).Stvarno su mnogo dobri.:heart:I ovo ne važi samo za ove naše ispred zgrade,već i za sve ostale po gradu.Oni jedva čekaju da im neko lepo priđe i da ih pomazi.A ljudi ih teraju,gađaju kamenjem,udaraju nogom...:rida:Bez ikakvog razloga!To me do ludila dovodi!I posle se čude što ih je pas ujeo!Pa ujela bi ih i ja na njihovom mestu:poludeo:
Inače,ja smatram da pas,bio mešanac sa ulice ili onaj koji živi sa vlasnikom,napada isključivo iz straha od ljudi ili ako je već imao loše iskustvo sa istima (ovde naravno ne računam pse koji imaju agresivnu prirodu podstaknutu gazdinom,ili one dresirane da budu čuvari).Pas sve oseća,čak i vaš strah ako ga se plašite.Naši kucovi ispred zgrade tačno znaju kome da priđu da se poigraju a na koga da kidišu,odnosno od koga im preti opasnost.Nema to veze samo sa hranom-hranimo ih pa nas zato vole.Svako će vam kuče prići na ulici,ako ga lepo pozovete,da se poigra,iako ga ne hranite.:zag:

Poslednja izmena:
Mene je ujela moja dobermanka:) Tj,samo me je opomenula kad sam je gurnula s kreveta. KAd je shvatila sta je uradila pobegla je u drugu sobu i nije izlazila satima. Onda se polako dosunjala u moju sobu i nije smela ni da me pogleda, sve gledala u stranu:) Nisam mogla a da ne puknem od smeha:)
Incident se vise nikad nije ponovio:)

Mene je ujeo sarplaninac ,bila sam cetvrta ujedena tog dana i posle sam molila gazdu da ga ne ubije a ostala mi fobija pa sad sama drzim kuce i malo manje se bojim.Ujed mi je pomogao da uvidim koliko volim pse ali i macke koje me svakodnevno grebuckaju.
A pre dosta godina napao me i jedan vucjak njegovi zubi su zastali kod mog vrata ali vlasnik je reagovao pa je sve ispalo u redu cak smo posle toga spavali u istoj sobi sami .:per:

Mene je ujeo sarplaninac ,bila sam cetvrta ujedena tog dana i posle sam molila gazdu da ga ne ubije a ostala mi fobija pa sad sama drzim kuce i malo manje se bojim.Ujed mi je pomogao da uvidim koliko volim pse ali i macke koje me svakodnevno grebuckaju.
A pre dosta godina napao me i jedan vucjak njegovi zubi su zastali kod mog vrata ali vlasnik je reagovao pa je sve ispalo u redu cak smo posle toga spavali u istoj sobi sami .:per:

jel sa psom ili vlasnikom ??? :lol:

Mene je ujeo sarplaninac i ostavio mi oziljak od zuba pored glavne vene na ruci i to me je dovelo do fobije da sam se tresla kad cujem a kamoli vidim psa i to me je nateralo da se borim i priznam sebi da ih volim i da cuvam malog pit bula i da odvajam od usta da hranim moje pse,znaci i kad su mi ucinili zlo ucinili su dobro i nikad me nemogu razocarati .:klap:

Lutalice tj psi bez vlasnika uglavnom ne prave probleme osim kad su u coporu. Par puta mi se desilo da me startuje copor pasa, ali posto volim pse i bavim se njima uspevala sam da ih smirim ili izbegnem na ovaj ili onaj nacin. Jako je bitno ne pokazati strah. Uglavnom pali kad se obratis psu blagim tonom, a ako to ne upali (mada uglavnom upali ;) )onda dohvatim sta god mi je pri ruci drvo, kamen, torbu :lol:
Ali problema sam imala sa psima koji imaju vlasnike. Ljudi su ili bahati ili nezainteresovani ili jednostavno neupuceni pa nisu u stanju da iskontrolisu svoje pse, da ne govorimo o onima koji ih sami podsticu. Bilo je nekoliko sitnih i bezopasnijih ujeda i ogrebotina po rukama i nogama ali samo jedan me je pas stvarno ozbiljno ugrizao pre nekih 5-6 godina.
Setala sam mog Sarplaninca napustenom sumskom ulicicom. Odjednom se niotkuda pojavio pas (mesanaca nemackog ovcara i haskija otprilike) i sa razdaljine od 100m se zaleteo pravo na mog psa. Ja sam mog psa drzala rukom za davilicu u momentu kad je taj pas prisao, opkruzio je oko nas i kao hipnotisan zaleteo se i ujeo mog psa za vrat. Tad sam ga pustila i poceli su da se kolju ali je moj pas ubrzo razvukao tog psa po asfaltu jer je naravno bio jaci. Tek u tom momentu sam videla kola koja nam se priblizavaju (na nekih 100 metara) a pored kola trce jos dva haskija. Zena je izasla iz kola, popakovala pse u kola (jer se gospodja dotle vozila a pse je valjda istrcavala ili sta god, pa su oni vitlali okolo nekontrolisano) i onda dotrcala do mene vristeci kako ce moj pas da zadavi njenog i kako ja smem da vodim tako agresivnog psa?!!! I naravno nije smela da pridje psima, nije joj padalo na pamet da ona pridje da ih razdvaja. Onda se ja sazalim i pokusam mog psa da odvucem, hvatajuci ga za rep i podizuci mu zadnje noge ali kako sam ja njega vukla tako je on vukao tog psa u ropcu po asfaltu. I onda napravim kobnu gresku, pridjem skroz blizu, uhvatim svog psa za davilicu i kako sam ja njega povukla taj drugi pas u panici se nekako okrene i zagrize me celom snagom za nogu. Bukvalno mi je progutao deo iznad levog zgloba. Samo sam odvukla mog psa par metara dalje i bukvalno pala od soka i bola, a ta glupaca (nije zasluzila bolji naziv) je spakovala svog psa u kola i ostavila me na sred sume. I samo sam joj doviknula kad je prolazila pored mene da mi bar kaze jel pas vakcinisan...Trebalo mi je pola sata da se vratim kuci, valjda me je sok tad stigao pa me je hvatala nesvestica na svakih deset metara i morala sam da sednem na svakih par metara pored ulice. Da ne pricam o tome sto mi je patika bila puna krvi i sto sam posle uz puno peripetija zavrsila na Infektivnoj klinici. Ostao mi je oziljak na nozi i sa prednje i sa zadnje strane, tako kako me je zagrizao i dan danas se vidi gde su mu usli celi ocnjaci...Doslo mi je tad ne samo da pustim da zadavi njenog psa nego da ga nahuskam i na nju :poludeo:
A onda ostaje pitanje sta bi bilo da sma setala pudlu a ne sarplaninaca...:roll:
Strasno.
Al naravno to nije promenilo moj odnos prema psima i dalje ih obozavam :D

Poslednja izmena:
Ja kada me lunjare napadaju(tj.laju i kao kidisu,zavisi,kako kad) samo rashirim ruke i pojurim ih....razbeze se ko buve :lol: (al prvo rasirim ruke,pa polako krenem ka njima kao da se shunjam...oni zbunjeno gledaju,i onda jurnem na njih)
bas sam opasna :mrgreen:
P.S. vazno je stalno usavrsavati taktiku odbrane :lol:

Poslednja izmena:
Mozes i da se sagnes da satro dohvatis kamen,beze sigurno.

A mene su dva puta napadali psi ali nikad nisu ujeli.

Jednom lutalica zenka sa mladima,samo mi je pocepala nogavicu.I odmah je pobegla kad sam se razdrao

Drugi put je istrcao vucjak iz dvorista i capio za carapu,ali je dobio spic u rebra pa nije srecom stigao da uhvati nogu.

Zanimljivo je da se to desilo u razmaku od oko dve nedelje u istoj ulici :lol:

Nesi, napravila si grešku. Na tvom mestu bih pustila šarplaninca da završi stvar jer se haskiji, iako navodno nemaju više veze sa vukovima od drugih pasa, definitivno tako ponašaju, čak mnogo bolje zavijaju nego što laju a ta vlasnica, verovatno alfa tog vučijeg čopora, se ostrvila na tebe i onda se podređeni "vuk" povinovao njenim željama a rezultati su ti ostali kao "suvenir" na nozi. U sv. sl. zakon bi bio na tvojoj strani jer je tvoj pas bio vezan i nisi imala drugog načina da odbraniš sebe i njega.

Mozes i da se sagnes da satro dohvatis kamen,beze sigurno.

A mene su dva puta napadali psi ali nikad nisu ujeli.

Jednom lutalica zenka sa mladima,samo mi je pocepala nogavicu.I odmah je pobegla kad sam se razdrao

Drugi put je istrcao vucjak iz dvorista i capio za carapu,ali je dobio spic u rebra pa nije srecom stigao da uhvati nogu.

Zanimljivo je da se to desilo u razmaku od oko dve nedelje u istoj ulici :lol:

Pa ti nemoj više da ideš tom ulicom! :zplez:

Nesi, napravila si grešku. Na tvom mestu bih pustila šarplaninca da završi stvar jer se haskiji, iako navodno nemaju više veze sa vukovima od drugih pasa, definitivno tako ponašaju, čak mnogo bolje zavijaju nego što laju a ta vlasnica, verovatno alfa tog vučijeg čopora, se ostrvila na tebe i onda se podređeni "vuk" povinovao njenim željama a rezultati su ti ostali kao "suvenir" na nozi. U sv. sl. zakon bi bio na tvojoj strani jer je tvoj pas bio vezan i nisi imala drugog načina da odbraniš sebe i njega.

Ma sve to stoji, mada bi mi opet bilo zao da ga je zadavio ;)
A i ne verujem da je ona alfa copora, cak mislim da ona uopste nemoze da vlada njima, mislim da je zena samo kreten, a pas me je ujeo u panici...al sad je bilo sta je bilo.
Sve u svemu neki ljudi definitivno ne zasluzuju da imaju pse.
Jedino sto me je ovo iskustvo naucilo jeste da se vise ne uplicem u borbe pasa. Ako se borba i desi (mada se naravno trudim da to izbegnem ako je ikako moguce) sacekam lepo momenat kad se i sami razdvoje makar na kratko pa tek onda reagujem.

Ma sve to stoji, mada bi mi opet bilo zao da ga je zadavio ;)
A i ne verujem da je ona alfa copora, cak mislim da ona uopste nemoze da vlada njima, mislim da je zena samo kreten, a pas me je ujeo u panici...al sad je bilo sta je bilo.
Sve u svemu neki ljudi definitivno ne zasluzuju da imaju pse.
Jedino sto me je ovo iskustvo naucilo jeste da se vise ne uplicem u borbe pasa. Ako se borba i desi (mada se naravno trudim da to izbegnem ako je ikako moguce) sacekam lepo momenat kad se i sami razdvoje makar na kratko pa tek onda reagujem.

ne znam...mislim da si donijela najpametniju mogucu odluku;
stvarno bi bio crnjak da si pustila sarca da radi sta hoce i moze...mada mu 90 % ne bi uradio nista
osim sto bi ga postavio na... mjesto...
al Mimi's Mom je u pravu...kriva je vlasnica
kakva grda situacija jbte...:confused:

Back