Da li ubijate ružne?

• Začetnik teme Začetnik teme dess
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mislim da je vecina ljudi ili lepa ili prosecno lepa. Ruzne skoro nikada i nevidjam.
Sto se tice lepih, njihovo ponasanje moze da istakne tu lepotu jos vise, a moze komplet da ih sroza. Secam se jednog mladica, koji mi je u pocetku bio veoma lep. Sto se on groznije ponasao to je on meni svakim danom bivao sve ruzniji i ruzniji. Dok jednog dana za mene nije postao cudoviste koje nisam mogla ocima da vidim.

Vidim da je izgleda svima jako tesko da prevale preko tastature da neke ljude vide kao fizicki nedopadljive. Doduse rec "ruzno" zvuci kao sirov termin za prevaljivanje. Ovde svi jednako cene da fizicki izgled nije sustina. On bude, pa prodje. Ili ne prodje. Sve jedno - jer sustina je iza materije. A da bi se doslo do sustine, potrebna je interakcija (realna il virutelna).

Ali me svrbi ideja da sve price o tome da se fizicki izgled ni ne primecuje, idu samo ka tome da istaknu da smo mi dovoljno sofisticirani da u svemu nadjemo ono "lepo i uzviseno", i sledstveno tome - da smo sami duhom zaista lepi i privlacni. Citaj: "nemojte suditi o meni na osnovu mog fizickog izgleda; Ja sam vise od pakovanja". I zato cemo biti dovoljno "lepi" da osudimo kao "povrsnog, nesofisticiranog..." (znaci li to: ruznog?) onog koji za nekog prokomentarise - Pazi kakav gabor! Da nismo licimerni?

I zasto ne reci: na vom svetu nista nije savrseno univerzalno lepo. Pa zar lepota upravo ne lezi u nesavrsenostima? Zivimo u nesavrsenom svetu medju nesavrsenim ljudima... I to je prosto divno! Rekose pametniji: "Svijet se sastoji od nesavrsenih ljudi. Sve drugo je laz. Ili smrt. Savrseni ljudi su u grobu. Pa i to vise nisu ljudi".

Zbog ovog "da nismo licemjerni" sam i napisao tekst ;) Nekoliko puta sam ponovio, ali to kao da se ne primjećuje: ne radi se u ovom postu o ružnim ljudima. Ovde je riječ o našem subjektivnom osjećaju prema osobi koja nam nije fizički dopadljiva, dapače. Da li to utiče na naš odnos prema njoj. Ako nekome to ne igra bilo kakvu ulogu-svaka čast ;)

Stoga, nije mi jasno zbog čega se piše ovoliko o stvarima koje se ne tiču teme (da li su ružne osobe manje ili više vrijednije zbog svog izgleda, o prokletstvu mnogo lijepih i mnogo ružnih itd.).

Zbog ovog "da nismo licemjerni" sam i napisao tekst ;) Nekoliko puta sam ponovio, ali to kao da se ne primjećuje: ne radi se u ovom postu o ružnim ljudima. Ovde je riječ o našem subjektivnom osjećaju prema osobi koja nam nije fizički dopadljiva, dapače. Da li to utiče na naš odnos prema njoj. Ako nekome to ne igra bilo kakvu ulogu-svaka čast ;)

Stoga, nije mi jasno zbog čega se piše ovoliko o stvarima koje se ne tiču teme (da li su ružne osobe manje ili više vrijednije zbog svog izgleda, o prokletstvu mnogo lijepih i mnogo ružnih itd.).

sve je u skladu sa temom samo malo prosireno :)

ne budi cepidlaka :P

Mislim da je vecina ljudi ili lepa ili prosecno lepa. Ruzne skoro nikada i nevidjam.
Научно је доказано да је 5% људи савршено лепо без икаквог дотеривања, да је других 5% људи изузетно ружно, а преосталих 90% је на скали између савршено лепог и гадног.

Научно је доказано да је 5% људи савршено лепо без икаквог дотеривања, да је других 5% људи изузетно ружно, а преосталих 90% је на скали између савршено лепог и гадног.

Koje statisticke skale primenise u odredjivanju parametara za lepotu / ruznocu?:confused:

Pitanje: da li je tvor lep?

Koje statisticke skale primenise u odredjivanju parametara za lepotu / ruznocu?:confused:

Pitanje: da li je tvor lep?
Па, знаш како: савршено лепо је оно што је сваком лепо, а изузетно ружно оно што се никоме не допада -> врло једноставно... ;)
Све између, око чега су мишљења подељена спада у оних 90%

У теми је реч о људима, за творове не знам...

Па, знаш како: савршено лепо је оно што је сваком лепо, а изузетно ружно оно што се никоме не допада -> врло једноставно... ;)

Slazem se! Mada ljudi cesto dobijaju zivotinjske etpitete. Npr. smrdi kao tvor... A da li je lep?

No, istrazivanje. Pitanje: gde je radjeno istrazivanje, na kolikom uzorku i koji su bili krterijumi za ukljucivanje? To govori o tome koja to drustvena grupa dozivljava nesto kao lepo / ruzno, a i otvara sledecu stranu pitanja sta je uticalo na formiranje takvog misljenja.

pa tesko da postoji nesto sto je svakom lepo ,hm cesto sam se koristio bas tom logikom ,ali sam bio usamljen u tom misljenju ....:)

Ako ti je lep a smrdi predlažem ti prosto rešenje OKUPAJ GA!!! :hahaha::hahaha:
:super:

Bas tako...ruzan ili lep, bitno da je mirise! Lepota je borba i ulaganje, ne postoji onaj ko sebe smatra savrsenim i da nema losih dana. Lepota nije uvek prednost, culi ste za prokletu lepotu. Mnogo je zavidnih koji ce po svaku cenu zeleti da vas pobede ili spuste samo jer ste rodjeni lepi. Treba nauciti kako ne pomisliti nista lose nekome lepsem od vas, u tome je lepota. I zaista, misli se ogledaju na telu zato je vazno imati zdrav duh i pozitivne misli. Sve najlepse! :vatromet:

Naravno da kada vidim osobu, javlja se i utisak o fizickoj lepoti te osobe. Neke MENI nisu lepe. Ali ne smatram sebe licemernom sto svaku recenicu ne zavrsavam sa "ej kako si ti ruzan/na". Zasto bih to radila. Bele lazi postoje sa razlogom. Ipak ne ocenjujem te ljude kao glupe, povrsne, lose ljude dok ih ne upoznam...

Back