Da li ubijate ružne?

• Začetnik teme Začetnik teme dess
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
hmm:think:

sarliz-teron,-monstr-1.jpg

Charlize je bas lepa :D

Spoljasnja lepota nije nesto sto doprinosi sreci i kvalitetnom zivotu. Koliko god lepu curu da neko nadje i zivi sa njom to i dalje nije nikakva garancija za nesto istinski lepo u zivotu. Ja licno se nikad ne palim na glumice, ima ih dve tri za koje mogu da tvrdim da su izuzetne, sve ostalo su samo lepa lica a praznina u dusi. Nema srece u zivotu sa takvim osobama.

Tako je, unutrasnja lepota je nesto sa cime se zivi... a izgled je nesto sto subjektivno dozivljavamo...

Jednom davno sam gledala naučno-popularnu emisiju na ovu temu, gde je objašnjeno odakle čovekova potreba za lepotom i njeno vrednovanje, kao i šta je to što je ljudima lepo, zapravo.

Kod fizičke lepote ključne su odgovarajuće proporcije, kako lica tako i tela. Čak su navedeni i odgovarajući odnosi kojih se naravno ne sećam, ali uglavnom, kad je na primer lice u pitanju, te proporcije imaju mala deca i bebe :D za koje se u izuzetno malom broju slučajeva može reći da su ružne, štaviše po definiciji se smatraju lepim.

Kod muškaraca i kod žena se skladne (idealne) proprocije tela naravno razlikuju, a definisane su mnogim faktorima koji se na ovaj ili onaj način mogu podvesti pod biološke - ljudima je urođeno reagovanje na te prororcije (i takav izgled) jer govore o zdravlju osobe.

Na primer, jedan od detalja - idealna proporcija kod žena, 90/60/90 (inače, nije toliko bitan sam iznos koliko proporcija - žene koje imaju nešto veći obim struka, grudi i kukova ali u tom odnosu se takođe mogu smatrati skladno građenim) uglavnom je vezana za nivo ženskog hormona estrogena koji reguliše skladištenje masti, odnosno od njega zavisi prisustvo (i raspored) masnog tkiva kojim su te proporcije definisane. Samim tim, žene sa tim proporcijama su zdravije i plodnije, pa pošto je time uslovljeno produženje vrste, "mužjacima" je urođeno da na takve telesne karakteristike pozitivno reaguju.

Ovo naravno nije poziv niti opravdanje za diskriminaciju manje lepih osoba već samo pokušaj objašnjenja zbog čega ljudi imaju urođenu osobinu da pozitivno reaguju na lepotu drugih.

Lično mislim da ljudi brkaju lepotu i privlačnost, a često jedno ne ide sa drugim.

Ova levo poseduje duhovnu lepotu i pametna je, a ova desno je glupa i isprazna osoba. :roll:

Sta se ti bunis zLozi, ti si duhovna osoba, energicna i simpaticna, no ujdeno i malo detinjasta, sto isto ne mora da znaci da jeto losa stvar. A ako si jos i lepa, to ti je bonus, niko nikde nije rekao da nemoze ili se ne sme biti ujdeno i fizicki i duhovno lep. ;)

Sta se ti bunis zLozi, ti si duhovna osoba, energicna i simpaticna, no ujdeno i malo detinjasta, sto isto ne mora da znaci da jeto losa stvar. A ako si jos i lepa, to ti je bonus, niko nikde nije rekao da nemoze ili se ne sme biti ujdeno i fizicki i duhovno lep. ;)

:lol:
Duhovna osoba- nisam, vec prakticna i realna, energicna- mozda, simpaticna- kako kome, detinjasta- trebao bi u realu da vidis koliko sam detinjasta.
Ali jesam jaka. :cool:
Ne, niko nije rekao da se ne moze biti i jedno i drugo, ali obicaj je da ljudi cest povezuju jednu pozitivnu i jednu negativnu osobinu (lep i glup, ruzan i pametan), da bi postigli ravnotezu.

:lol:
Duhovna osoba- nisam, vec prakticna i realna, energicna- mozda, simpaticna- kako kome, detinjasta- trebao bi u realu da vidis koliko sam detinjasta.
Ali jesam jaka. :cool:

Brkas duhovnost sa religijom. No ako bas tvrdis da nisi, nikad nije kasno postati. Veruj mi da biti duhovan ima mnogo prednosti, kazem ti, pravu lepotu tek duhovni ljudi mogu da izraze i osete u potpunosti.

A ako si jaka, lako ces ti postici sve sto u zivotu pozelis. No moja je preporuka i na duhovnost malo obratiti paznju ...

:):)

svaka cast za temu!

mogu ja da mislim sta hocu, da je lepo ovo a ruzno ono, ali znam kad treba da zacepim gubicu.
strasno prezirem one ljude koji drugima nabijaju komplekse:

nos kao viljuska za secenje bureka
debeo kao svinja
ravna kao daska
mali i nikakav

Ok, na fizioloskom planu nas privlaci to i to...Znamo, imamo naucno objasnjenje, mnogi ce mastati o takvom partneru, zasto onda da ljudima koji se ne uklapaju u opis "lepog" nabijamo komplekse kad oni i sami to znaju i mozda pate zbog toga?
Gledaj sebe, i ocisti malo svoju dusu.

Brkas duhovnost sa religijom. No ako bas tvrdis da nisi, nikad nije kasno postati. Veruj mi da biti duhovan ima mnogo prednosti, kazem ti, pravu lepotu tek duhovni ljudi mogu da izraze i osete u potpunosti.

A ako si jaka, lako ces ti postici sve sto u zivotu pozelis. No moja je preporuka i na duhovnost malo obratiti paznju ...

:):)

Nisam duhovna, a nije ni tema o meni.
Bitno je da si ti duhovan.....na forumu.:mrgreen:

fakat je da ce 95% muskaraca i zena reci da je monika lepa zena..te jetime sve receno..al protiv lepote u oku posmatraca

Nažalost vjerovatno je i toliki procenat onih koji će se zadovoljiti samo tom činjenicom. Neko im je lep i to je end ... da samo čega?
Tako dolazi do rastava braka, eno ih samci ... prosto šteta što nisu išli dalje od ljepote u odabiru žene ... pa samoubistva samaca u poodmaklim godinama..naime procenat samoubistva kod muškaraca je mnogo veće nego kod žena...hm...
Na mom faksu bilo puno više djevojaka nego momaka, bilo i par momaka koji su bili popularni ... mogli da biraju i koga su izabrali. Eno pukla veza; djevojka je stvarno bila lijepa, al nije se makla od druge godine faksa ... što li nije pametnije odabrao ..no možda se opameti ...:lol:
A jedan fenomenalan mladi kardiolog, trenutno na subspecijalizaciji, oko 40 godinica razveo se, samac..šteta ... a lijepa mu žena bila ...
Dođe mi da postavim temu Zašto muškarci ne idu dalje u odabiru partnerke od spoljašnjeg izgleda? Naravno ne na ovom pdf - u
Čast izuzetcima,a i onima koji su imali sreće ...

Izgleda da niko ne ubija ružne :D

Štaviše, niko ovde, iz priloženog, i nema nekog ružnog :D

Svi su pronašli u svima unutrašnju ljepotu :D:heart:

Sad, kad sam se uvjerio da je altruizam pustio korjenje na forumu, internetu i planeti i satelitu, i ne smijem da postavim sljedeću temu, sljedeće pitanje: biste li ukokali babu :lol:

Sad, kad sam se uvjerio da je altruizam pustio korjenje na forumu, internetu i planeti i satelitu, i ne smijem da postavim sljedeću temu, sljedeće pitanje: biste li ukokali babu :lol:
Baš si pravo dete NSP-a ko oni iz ''Wall-a'' ili ''Clockwork orange'':mrgreen::lol:

Naopredna smo ti mi rasa forumasha, otvorena svest na visokom virtuelnom novou, sledeca faza menjamo se na 'pure energy' ...
;)

pa izvuci iz toga pouku:)))

mi smo fini pa gledamo na duhovnost a ne spoljasnjost i ne ubijamo nikoga:D

ruku na srce, zvučaću neiskreno,al lepota mi postaje sve marginalniji faktor

ok naravno videti lepo bilo šta čoveka, stvar, mesto prosto lepo je i prija

al osim tog momenta divljenja i užitka šta lepota sama po sebi donosi - ništa. bar materijano (sadržinski) gleadno.

lepo, bilo šta, proizvede u meni osećaj od prijatnosti i uzbuđenja preko neke vrste zavisti i negativiteta al brzo sagledam 3D mesto 2D sliku i potvrdim da to samo po sebi ne znači ama baš ništa

sad što se tiče druge krajnosti, tj. tzv rzužnoće pa iskreno ja mislim da malo stavrno ružnih i neprijatnih stavri na svetu ili makar manje, al na stranu to, prosto samo zreo i izdefinisan čovek može da sagleda širu sliku

mada stvarno cenim i čije životno opredeljenje je 2D slika i takoreći površnost

a moj CNS mi stvarno ne šalje sliku e lepo = sve super, ružno = jadan, nesrećan, mizeran mada uglavnom ljudi tako funkcionišu. dobro lažem možda na prvu loptu to pomislim ali naučio sam da aktiviram blokator i kažem sebi - ne se ri ko zna kako i šta taj neko živi. mada se nekad retko i hranim time

sad svi valjda teže da eliminišu iz svog života ružne stavri i žive sa lepim... to jeste logčno... a opet, znam zvučaće se ra torski al tako je, i u po društvenim merilima ružnoći neko nađe nešto lepo, tj. kompenzuje se, niko nema sve. neko ipak ostane 0 ceo život. takva je igra. surova

na kraju krajeva zapadni sistem doduše priukriveno funkcioiše po logičnom principu lepo u prvi red, ružno u zadnji red. to je logično. lepi će u izlog, ružni u podrum. mislim tako fukcioniše svet da neko MORA da radi i bude u ružnoj strani.

Back