Џорџи
Srebrna tastatura
- Poruka
- 235.803
Peti nemas pojma

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa tvoje zene su ih vaspitavale, i tvoji ocevi, kad kazem tvoji mislim tvoj mentalni sklop....ups, tacnije je dushevni sklop...
Mentalni ti je iznad proseka, ali dushevni je pravi praziluk sto nudi obilje srece...
dragobulje96 koliko si ti brakova sklopio, skrshio ?
vrlo si precizan u opservaciji, plashim se da se ne pronadjem u nekoj od njih
nerado se pogledava u ochi kad neshto krijesh , oli zatrpavash ko maca minuli rad
zashto , ali zashto to pitanje - ko ce koga?
kad se , narafski , zna
Ću...ja da nisam duševan...Ybmmumalter,možda sam baš bezdušan...
![]()
Nisam mislio na kažnjive istine koje bi se "osvetile" onome ko ih kazuje.stina koju nije lako priznati je ona koje se stidimo, društveno neprihvatljiva,
ali je moramo ipak priznati sebi ako ne i najboljem prijatelju, popu, psihijatru, sudiji.
Kazna je osećanje krivice i griža savesti.
Ali ja ne mogu da se setim nijedne koje se danas čovek stidi.
Možda se samo plaši one koja je po zakonu kažnjiva i
u tom slučaju izmišljaće olakšavajuće okolnosti i kada ubije majku, dete, oca.
A zakon je tabu koji se najlakše prepravlja i krši.![]()
Iskustvo i znanje (pitaj Patka) su na mojoj strani,a za namere nisam siguran-zreo za psihoanalizu...
Ima neka nezadovoljstva i osujećenja tipa gde sam se rodio i s kim sam zaostao da drvim o ozbiljnim temama...
Prepotencija bi bila prva na udaru...
- - - - - - - - - -
Pa da,ali za mene nema tabu tema! Ja i o incestu,recimo slobodno mogu i otvoreno!
Nisam mislio na kažnjive istine koje bi se "osvetile" onome ko ih kazuje.
Mislio sam na neke istine koje nisu kažnjive (kao navedeni primer u uvodu) ali ih društvo svejedno ne prihvata ili nerado prihvata.
Ovde ne mislim na bilo koju istinu vezanu za politiku ili neke posebno značajne društvene pojave.
Mislim na jednostavne istine koje, u suštini, ne bi trebalo da pogađaju druge, a ipak su zabranjene.
Primer:
Kada bi neko rekao: "Moja majka je zla žena." skoro bi svi graknuli na njega: "Kako možeš, pa to je tvoja majka!"
Znači, nebitno im je da li ona jeste ili nije zla. Ta je istina za njega zabranjena samo zato što mu je to majka.
Mnogi znaju da tvrde kako uvek sagovorniku kažu istinu. Da li bi podržali ovakvu istinu?
Ja čuvam detinja sećanja na vreme pre rođenja kao sećanja mog duha...Ja rekoh da si dushevniji nego duhovniji...
Znas ono seljacko, da sta god da kazes, on pomisli da njemu pricas...
E tako je meni tesko nekad da stalno pazim sta kome prevodim na njegov jezik...
Znas i sam da lakse ribe i nekomplikatori uvek razvijaju vise dushevnih sirina ili osobina nego ostali, jer im vise treba...
Potreba koja kao sastavni deo ima emotivnu interakciju je direktan cinilac za dushevnost....zelju i izvrsenje neke potrebe...
Kod duhovnosti tu imamo efekat dupeta, tj svako misli da je duhovan, retko ko misli da nije, a obicno je duhovnost tumacena kao apstrakcija u vezi sa Moralom a u vezi sa visim vrednostima, sta god bile te vise vrednosti...ili religioznim...
Ustvari vise ljudi mi je reklo da duhovnost smatraju kao razumevanje religioznih pitanja sto mogu da prihvatim kao svetovnost, a duhovnost da mi ostane kao dubina ljudskih , drustvenih i pojedinacnih stavova i znanja..
Nisam mislio na kažnjive istine koje bi se "osvetile" onome ko ih kazuje.
Mislio sam na neke istine koje nisu kažnjive (kao navedeni primer u uvodu) ali ih društvo svejedno ne prihvata ili nerado prihvata.
Ne mora biti pravilo. Lako je moguće da dete postane isto zla i nemoralna (zlo je samo po sebi, uvek nemoralno!) osoba.Ako je već pitanje 'zle' majke dotaknuto onda kada odrastemo možda uspemo sagledati zašto nam je život dodelio takvu majku. Tada možda sagledamo da se ni to nije slučajno dogodilo te da nam je život dodelio takvu majku baš zarad našeg ličnog najvišeg dobrog. Takva majka, iako ona toga verovatno nije svesna, dodeljena nam je da u nama izgradi veliku dozu strpljenja, promišljenosti i izdržljivosti. Jer, život nije slučajna pojava a ni mi ovde nismo slučajno.
Sasvim je sigurno da društvo to danas neće prihvatiti, ma koliko dokaza bilo da je to tačno.Možda je najbolje vratiti se uvek na ona osnovna pitanja: - Da li je to tačno? - Da li je neophodno? i - Da li je ljubazno? Mada, možda treba dodati i pitanje: - Da li je mudro o tome pričati? Ovo četvrto pitanje uvek kaže promisli dobro jer danas možda mislimo da je sve to tačno, neophodno i ljubazno, ali već koliko sutra kada se neke stvari dogode, ili mi malo sazrimo onda sve možda izgleda drugačije a mi uvidimo da je dobro da smo prećutali.
?????ne postoje zle i nemoralne osobe
ne postoje zle i nemoralne osobe