Da li treba rama preko 4GB

• Začetnik teme Začetnik teme asuss
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
za godinu dve biće ddr5 memorija a ne ddr3 ovu memoriju ćeš tražiti polimundu da ga kupiš kao sada občnu ddr .
NE,a sistema koji koristi sviše memorije od 4 i ko kaže da koristi taj laže .voše memorije koriste samo vps mašine i serveri a za kućni komp je i 4 previše.

E sd nas zezas da imas 16? :))

naravno da te zezam, imam 4GB i ne treba mi više....

4rfa7ac4u23f7iyijd8.png

ma dva je za neki ok udoban rad (na 32bitnoj verziji),4GB je da imas i ne mislis
16GB/32GB su sprdacina,sem u nekom zahtevnom video editingu,obavljanju vise zahtevnih procesa odjednom i td. Ovo sto sklapaju gamerske masine od 32GB je bolestina,pa da pokrenes 10 najzahtevnijih odjednom ne bi zauzelo sve
Velika je razlika u pokretanju 64bitne ili 32bitne aplikacije,a igre su vecinom 32bitne

to jeste trenutno OK, ali za 2-3 godine će biti prosečno pa čak i malo imati 2-4gb ispod haube. RAM je relativno jeftin dok je aktuelan pa nije na odmet uzeti i koji Gb viska ko je pri kešu :)

a 16 i 32 to je već tripovanje... možeš server poterati :D

ja imam DDR2 memoriju, ali da imam podrsku za DDR3 memoriju uzeo bi 16GB ne smeta , a isto je kao da si pare stavio u banku sa visokom kamatom, pitaj boga kolika ce cena DDR3 memorije biti za 2-3 godine, nema sta da se izgubi ,tako je sa starijim memorijama , koliko kosta sada DDR2 memorija ili sacuvaj boze DDR1 memorija,svim kompjuterskim komponentama pada cena, ali jedino memoriji se povecava

Poslednja izmena:
za godinu dve biće ddr5 memorija a ne ddr3 ovu memoriju ćeš tražiti polimundu da ga kupiš kao sada občnu ddr .
NE,a sistema koji koristi sviše memorije od 4 i ko kaže da koristi taj laže .voše memorije koriste samo vps mašine i serveri a za kućni komp je i 4 previše.

Recimo novi Adobov Ilustrator puno bolje radi sa 8 Gb memorije, a to je i preporučena količina za program.
To je moje zapažanje, a klinac tvrdi da mu neke igre bolje rade sa 8 Gb nego sa 4.

Recimo novi Adobov Ilustrator puno bolje radi sa 8 Gb memorije, a to je i preporučena količina za program.
To je moje zapažanje, a klinac tvrdi da mu neke igre bolje rade sa 8 Gb nego sa 4.
adobe ilustrator cs6
tech spec
System requirements
Windows

• Intel® Pentium® 4 or AMD Athlon® 64 processor
  • Microsoft® Windows® XP with Service Pack 3 or Windows 7 with Service Pack 1
  • 1GB of RAM (3GB recommended) for 32 bit; 2GB of RAM (8GB recommended) for 64 bit
  • 2GB of available hard-disk space for installation; additional free space required during installation (cannot install on removable flash storage devices)
  • 1024x768 display (1280x800 recommended) with 16-bit video card
  • DVD-ROM drive compatible with dual-layer DVDs
  • Some features in Adobe® Bridge rely on a DirectX 9–capable graphics card with at least 64MB of VRAM
  • This software will not operate without activation. Broadband Internet connection and registration are required for software activation, validation of subscriptions, and access to online services.† Phone activation is not available

znaš kada će on da povuče više od 4gb?
NIKADA
umišljate isto kao što ludaci iz adobea lupetaju gluposti za instalaciju mu treba 2gb na hdd-u a rama 8 gb , budaletine obične

ja imam DDR2 memoriju, ali da imam podrsku za DDR3 memoriju uzeo bi 16GB ne smeta , a isto je kao da si pare stavio u banku sa visokom kamatom, pitaj boga kolika ce cena DDR3 memorije biti za 2-3 godine, nema sta da se izgubi ,tako je sa starijim memorijama , koliko kosta sada DDR2 memorija ili sacuvaj boze DDR1 memorija,svim kompjuterskim komponentama pada cena, ali jedino memoriji se povecava
imaš hibridnu matičnu ploču?
I zakon tih ploča - ne mogu obadve vrste memorije da funkcionišu istovremeno

Back