Da li titula menja coveka?

• Začetnik teme Začetnik teme cvrko
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

cvrko

Obećava
Banovan
Poruka
55
Kazu da se ljudi iz korena promene kad dobiju neku titulu, ponasaju se kao da su iznad nas svih, vole svima da pametuju.
Da li ste se ikada susretali sa takvima? Ja da budem iskren nisam, ili ja barem tako ljude ne gledam tj ne obracam pozornost na to, ali gde god se okrenem citam o tome, svi poznaju takve ljude. Sta vi mislite o tome, preteruju li ipak ljudi?

Poslednja izmena od moderatora:
Moji prijatelji znaju da me fakultetska titula nije promenila. I danas jos uvek se potpisujem samo imenom i prezimenom,a i prilikom upoznavanja ako niko ne pita pokusavam da precutim svoje zvanje. Ne zato sto se stidim njega vec zato sto mi zaista nista ne znaci van profesionalnog angazmana ili kao potvrda za kompetentnost obavljanja nekog posla i samo ako bas neko insistira na to.

Moji prijatelji znaju da me fakultetska titula nije promenila. I danas jos uvek se potpisujem samo imenom i prezimenom,a i prilikom upoznavanja ako niko ne pita pokusavam da precutim svoje zvanje. Ne zato sto se stidim njega vec zato sto mi zaista nista ne znaci van profesionalnog angazmana ili kao potvrda za kompetentnost obavljanja nekog posla i samo ako bas neko insistira na to.

...очигледан доказ...

Kazu da se ljudi iz korena promene kad dobiju neku titulu, ponasaju se kao da su iznad nas svih, vole svima da pametuju.
Da li ste se ikada susretali sa takvima? Ja da budem iskren nisam, ili ja barem tako ljude ne gledam tj ne obracam pozornost na to, ali gde god se okrenem citam o tome, svi poznaju takve ljude. Sta vi mislite o tome, preteruju li ipak ljudi?

Školski sistem je takav da pametni, vredni uglavnom dobiju ono što su zaslužili. jedna pravila vladaju u školi, a sasvim druga kada se izađe iz nje .... tada društvo počinje da izjednačava titule, odn. student koji je završio u roku sa 9,2 prosjekom se smatra ravnopravnim onim koji je studirao 3puta duže nego njegov faks traje..ali eto dobiju istu titulu .... školski sistem i nije ono o čemu je tema..jer u školi se pokaže kakav je ko...ali kada se uplete politika, ganjanje pozicija preko društvenih (ne)vrijednosti koje nemaju veze sa vrijednostima koje su važile u školi e onda se treba zapitati kakav je to čovjek koji uopšte ganja i želi hijerarhijske pozicije u društvu a ne da li će ga te pozicije promjeniti... on upotrebljava sredstvo da bi postigao cilj koji se vidi tek kad zasjedne u fotelju preko mnoštva koje mu je klicalo ...

Naravno da ne menja! A mozda i menja... JA DOK SAM PAMETOVAO A NISAM IMAO TITULU CAK NI INDEX SVI SU PRICALI - MA DZABE LUPAS KADA NEMAS dokaz - TITULU!...Posel toga dobih index, ali tada je bilo - nista to ne znaci, to trenutno imas ali ko zna da li ces zavrsiti...

Tako da uvek u raspravci je bilo potenciranje toga da nemam TITULU I TO JE NEKIM SILOGIZMOM TREBALO DA ZNACI DA MOJI ARGUMENTI NISU VALIDNI....

E sad imam titulu pa em sto sam u pravu em NATRLJAVAM LJUDIMA NA NOS DA IMAM TITULU KAO STO SE I VIDI OVDE NA FORUMU HAHAHAHAHHAHAHAH.....A BOGUMI NATRLJAVA I DANIJELA SA SVE NJENIM 9,2 PROSEKOM LOL....

Eto, titula ne menja ljude govoreci zi mog iskustva - BIO SAM U PRAVU UVEK I POSLE DOBIJANJA TITULE SAM NASTAVIO DA BUDEM U PRAVU znaci nije me promenila hahahha

Pozx i interpretirajte moju poruku kako god hocete....Ko me zna, zna da sam malo predimenzionirao post! HA-ha

Znate zasto je ova tema neupotrebljiva i vise metafizicka?

PA zato sto je psihologija ljudi da niko nema m... da dodje i kaze - Evo ja sam skot mene je promenila....ALI ZATO CE 99% LJUDI RECI - EVO JA SAM ZIV DOKAZ DA ME NIJE PROMENILA - I TAKO DA UDELI KOMPLIMENT SAM SEBI.....

Mislim smesno - O promeni pri dobijanju titule se ne mzoe govoriti jer tu igraju milion faktora - JEdinka je razlicita sama od sebe sada i npr za narednih 5-10-15 god kako u fizickom tako i u psihickom stanju pri protoku vremena....

Tako i da se ne radi o tituli ljudi se menjaju - Ne gledajte sad crno-belo pa da mislite da se neko pretvori iz djavola u andjela, ali definitivno MORA postojati promena, inace licnost stagnira ima problema tj ne dozivljava zivot i promene u psihickom zivotu.....

A DA NE NAPOMINEJM DA ZIVIMO U TAKVOJ DRZAVI DA MALTENE KADA IMAS TITULU KAZU TI DA SI BUDALA A NE NESTO UZVISENO.... - Doktori su debeli nikotinski zavisnici koji su babe gatare (doduse ovo i ja kazem i jesu), psihijatri/psiholozi/psihoterapeuti su mesavina glupog + ludo= caknut - "Ma moras da budes malo caknut pa da budes psi" - ili " Svi psi su malo ludi" , Inzenjeri, masinci gradjevinci i posebno IT-ovci su geek-ovi, streberi, socijalno i emocionalno neinteligentni, profesori fizicke kulture - Da imam fakultete, Debili Imaju Fizicko, ekonomisti i pravnici - presipaci iz suplejg u prazno, svestenici/filozofi - caknuti malo, fali im nesto, pedagozi - Ma ko su te neznalice, sta oni rade po skoli, ma ti ces meni da pricas kako JA MOJE dete da vaspitavam, i mene moj otac Milorad bio sa kais preko usta i izvalio mi 3 zuba pa mi nista ne fali "...Politikolozi - su najveci glupanderi i neznalice, jao da sam ja na celu drzave da vis sta bi uradio sta oni znaju bre...

I tako dalje i tako dalje......Tako da imati titulu u Srbiji moze samo biti pezorativnog znacenja.......A bas na takvu titulu si imao..... A "prava titula je zapravo da si SIROVINA NEKA MAFIJASKA, DA IMAS DZIP DOBAR, NEKRETNINE, DA NE RADIS NISTA NEGO VECITO PO NEKIM KAFICIMA ISPIJAS KAFE, A VECITO TI PUN DZEP PARA" .....Titula - "ulicni mangup".....

TAko da ako imas u Srbiji titulu ne znaci apsolutno nista, niej bas socijalno i pedagoski prihvaceno na najbolji nacin, takod aovi koji i imaju titulu nemaju prostora za razvijanje KOPLEKSA VISE VREDNOSTI.....

U sustini se ne menjaju. Tek uz manji ili krupniji zalogaj moci transparentije ispliva ono sto latentno vec postoji, bilo u pozitivnom ili negativnom smislu.

To nisu nikakvi ljudi,u smislu kvaliteta!To su iskompleksirani pacenici kojima je titula fasada za sve njihove slabosti i devijantnosti.....snobovi...

Back