Da li tablet menja laptop?

Sta mislite da li tablet u kombinaciji sa BT tastaturom moze da zameni laptop u poslovnom okruzenju?
Sa ekranom na preklop i jačim procesorima - možda...
Inače nema baš mnogo logike da vukljaš i tastaturu sa sobom,
to onda više nije tablet.
Tableti su (za sada) ograničeni na Android i iPadOS, dok laptopovi rade
i na Windowsu, macOSu i Linuxu i mogu da voze i profesionalni softver.
Moje mišljenje je da se to neće desiti, oba imaju svoje korisnike,
teško da će neko potpuno zameniti jedan sistem drugim...

Kad god sam imao neki tablet, brzo sam ga prodao. Prilično neupotrebljivo. Nije za ozbiljan rad, dektop ili laptop je mnogo komforniji. A za kežual zezancije sve preko telefona. Tako da je tablet "nit vamo/nit tamo".
meni je super za klasican office posao na brzaka plus kad idem na sastanak ne moram da vuglim par kila laptopa nego u njemu imam svu dokumentaciju koju brzo nalazim i jos imam sa 3.2 usb portom tako da ga lako nakacim na projektor i mogu da pokazujem prezentacije ili dokumentaciju kad treba.

mislim da polako ali sigurno skidaju laptopove narocito kad pogledas samsung dex.. to je virtuelno pc okruzenje

ko ne zna sta je samung dex

meni je super za klasican office posao na brzaka plus kad idem na sastanak ne moram da vuglim par kila laptopa nego u njemu imam svu dokumentaciju koju brzo nalazim i jos imam sa 3.2 usb portom tako da ga lako nakacim na projektor i mogu da pokazujem prezentacije ili dokumentaciju kad treba.

Pa da, ali većinu tih stvari možeš da odradiš telefonom. A ako baš treba veći ekran, što bi kupovao tablet, kupiš neki 12-13 inča ultra tanki laptop. Kako god da okreneš, u celom tom lancu mobilni-tablet-laptop-dektop, nekako mi se čini da je tablet najnepotrebniji.

Kad god sam imao neki tablet, brzo sam ga prodao. Prilično neupotrebljivo. Nije za ozbiljan rad, dektop ili laptop je mnogo komforniji. A za kežual zezancije sve preko telefona. Tako da je tablet "nit vamo/nit tamo".
Tablet mora da ima postolje, imao sam neki stari iPad ali je bio dobro ocuvan i prodao sam nekom muzicaru, trebao mu neki softver, cak mu i baterija dugo drzala.

chatgpt loading ...

Tablet sa Bluetooth tastaturom može biti odlična zamena za laptop u određenim poslovnim okruženjima, posebno kada je reč o mobilnosti, jednostavnim zadacima i kreativnom radu. Međutim, za ozbiljnije poslovne zadatke koji zahtevaju složen softver i multitasking, laptop i dalje pruža veći nivo funkcionalnosti. Ako tvoji poslovni zadaci ne zahtevaju napredne desktop aplikacije, kombinacija tableta, tastature i olovke može biti odlično rešenje, ali za kompleksniji rad, laptop još uvek ima prednost.

Sa ekranom na preklop i jačim procesorima - možda...
Inače nema baš mnogo logike da vukljaš i tastaturu sa sobom,
to onda više nije tablet.
Tableti su (za sada) ograničeni na Android i iPadOS, dok laptopovi rade
i na Windowsu, macOSu i Linuxu i mogu da voze i profesionalni softver.
Moje mišljenje je da se to neće desiti, oba imaju svoje korisnike,
teško da će neko potpuno zameniti jedan sistem drugim...
sa ovako necim bas nista se ne gubii na prenosivosti. I na temu-oooda tablet je EXTRA opcija i za dobar deo stvari menja laptop i PC.
https://www.aliexpress.com/item/100...M4r02QeQ&utparam-url=scene:search|query_from:

sa ovako necim bas nista se ne gubii na prenosivosti. I na temu-oooda tablet je EXTRA opcija i za dobar deo stvari menja laptop i PC.
Ma jok, to je još uvek tablet, samo se po dimenzijama i težini približio
laptopu, ne po performansama.
Kad lansiraju mobilne sa ekranom na preklopx4 i spoljašnjim ekranom,
verujem da će to potpuno izbaciti tablet iz upotrebe.
Za telefoniranje i normalne aplikacije koristiš spoljašnji ekran, za prezentacije
i malo ozbiljnije aplikacije, rasklopiš ekran na bar 12-14 inča i to je to.
Naravno, ako budu prodavani po nekim krštenim cenama, ovo sada su
prenaduvane cene, ne vrede ni približno toliko.
To su cene za papane koji hoće da pokažu kako imaju love i kako su u trendu... :mazi:

smem da se kladim da vecinu stvari koje radis na laptopu mozes i na tabletu (ako ne i sve)
I izgubio bi, po običaju...
Ustvari, zavisi šta ti podrazumevaš pod "većinu stvari".
Ako misliš na iole ozbiljnije aplikacije, tu se varaš i to debelo.
Osim toga, tableti nemaju multitasking, procesori su slabiji, manje memorije,
bateriju ne možeš sam da zameniš itd.
Da ne nabrajam dalje...

Da ne nabrajam dalje...
vecina ljudi ne koristi ozbiljnije stvari.

ja koristim ali vecina ne.

umesto photoshopa imas gomilu super programa za tablete.

imas i office paket na tabletima..

imas programe za video editing

cak imas i lite verziju acad editora
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.autodesk.autocadws&hl=en

ne pricam sad o profesionalcima..pricamo o obicnim ljudima
a i profesionalci mogu da koriste tablete za "teren"

meni odlicno dodje kad idem na teren da ne vuglim par kila preko ramena.

Da ne nabrajam dalje...
Tableti nemaju multitaskinf?! Srsly? :) pošaljem ti print screen s tableta kad dodjem kući da vidiš kako nemaju...

Poslednja izmena od moderatora:
kako nemaju?

svi rade u splitskrinu
samsung dodatno ima dex a xiaomi ima workstation

svi rade multitasking i podrzavaju split screen a podrzavaju i floating windows

izgleda da ti pricas o tabletima od pre 3..4 godina a da nisi video moderne tablete.

i pricam o mid range tabletima oko 300€, uopste nisam ni usao u pricu o flagship modelima koji su zveri ali su i skupi.

Back