Da li tablet menja laptop?

svi rade multitasking i podrzavaju split screen a podrzavaju i floating windows
izgleda da ti pricas o tabletima od pre 3..4 godina a da nisi video moderne tablete.
Izvinjavam se, to mi je promaklo, nisam baš up to date sa tabletima.
Ipak ostajem pri tvrdnji da ne mogu da zamene laptop.
I da će ih novi mobilni kad-tad izbaciti iz upotrebe, za razliku od laptopa.

mobilni ima problem velicine ekrana.
Još uvek i ostaće tako bez ekrana na preklop.

kako god okrenes mali je a ove flip u zivotu ne bih uzimao.. em su preskupi em crkavaju.
E, tu grešiš, bar po pitanju crkavanja.
Već sada imaš OLED ekrane koji izdržavaju više od 200.000 preklapanja.
Kad usavrše e-paper ekrane biće to još bolje, tanje, lakše i izdržljivije.
To je samo pitanje vremena - pogledaj one šifonjere od CRT televizora
i monitora pre samo 20 godina i uporedi sa LCD tehnologijom danas.
A za cenu se slažemo, to je deeeeebelo precenjeno..

bas dadoh link za google stora :D

ali realno ides u ekstrem..
ja nekad projektujem u cad-u i to ne radim ni na laptopu nego iskljucivo na mom desktopu gde imam ogroman monitor a i jaca je masina od laptopa..
Pa da ti kazem da moji unuci imaju tablete i rasturaju igrice na njima i sednu gde hoce.ne moraju biti na jednom mestu.Znam sta moze tablet,a sta lap top.

Još uvek i ostaće tako bez ekrana na preklop.

E, tu grešiš, bar po pitanju crkavanja.
Već sada imaš OLED ekrane koji izdržavaju više od 200.000 preklapanja.
Kad usavrše e-paper ekrane biće to još bolje, tanje, lakše i izdržljivije.
To je samo pitanje vremena - pogledaj one šifonjere od CRT televizora
i monitora pre samo 20 godina i uporedi sa LCD tehnologijom danas.
A za cenu se slažemo, to je deeeeebelo precenjeno..
u idealnim fabrickim uslovima robota koji otvara i zatvara na isti nacin
u realnim crkavaju..pun je internet telefona koji su poceli da "krvare"
i na kraju, onaj preklop na sredini je uzasan.

Svedoci smo da su tableti sve kvalitetniji i kvalitetniji a i po dimenzijama su vec stigli manje laptopove

Sta mislite da li tablet u kombinaciji sa BT tastaturom moze da zameni laptop u poslovnom okruzenju?

Tablet ima i prednost tacskrina i olovke sto imaju samo skuplji modeli laptopova.

Jos od kad se pojavio iPad ja sam se ponadao da ce stvari da idu na tu stranu, ali nazalost nisu, a sad i ne predvidjam da ce.
Mozda ako bi promenili ceo interfejs (postoji na androidu nesto sto se zove desktop mode, kad se prikaci tastatura i recimo pad, ali to toliko krljavo radi da je gotovo neupotrebljivo).
Populacija koja kupuje tablete verovatno nema potrebu za vise funkcionalnosti. Cak je i laptop ogranicen za neki ozbiljniji rad naravno ako se nedokuje na jos monitora, pa onda da li ce da se koristi spoljna tastatura i mis...

mozda za mene nije.

Poslednja izmena:
Jos od kad se pojavio iPad ja sam se ponadao da ce stvari da idu na tu stranu, ali nazalost nisu, a sad i ne predvidjam da ce.
Mozda ako bi promenili ceo interfejs (postoji na androidu nesto sto se zove desktop mode, kad se prikaci tastatura i recimo pad, ali to toliko krljavo radi da je gotovo neupotrebljivo).
Populacija koja kupuje tablete verovatno nema potrebu za vise funkcionalnosti. Cak je i laptop ogranicen za neki ozbiljniji rad naravno ako se nedokuje na jos monitora, pa onda da li ce da se koristi spoljna tastatura i mis...

mozda za mene nije.
probaj samsungov dex pa se javi da ponovo pricamo :mrgreen:

ako korisits eksterni monitor zasto onda koristis mobilni?
imas kompjuter

cela poenta tableta i jeste u mobilnosti, dugom trajanju baterije, lakoci i mogucnosti da uradis skoro sve sta i na laptopu
Ti si počeo o DeX-u.
DeX bez eksternog monitora, tastature i miša nema nikakvog smisla.

dzaba se pravis pametan :mazi:
Ne moram da se pravim, ja jesam pametan. :mazi:

probaj samsungov dex pa se javi da ponovo pricamo :mrgreen:
Tableti: DeX je dostupan na tabletima serije Galaxy Tab S4, S5e, S6, S7, i S8.
Operativni sistem: noviji od verzije Windows 10 (32/64 bitni)

Ovo drugo nije moja radna okolina....

Pogledao dex, nesto slicno imam poslednje 2 godine (tablet+BT kbd i track pad) iako sam nasao skoro sve aplikacije koje bi mi trebale ipak je experience izostao. Ali je u iznimnim slucajevima moguce da se kacim na servere i da tamo ofiksam nesto. Malo tesko ali moguce. Recimo otisao sam u neku prirodu da bungee jump i u sred leta me zovu da ofiksam server :) I tu ja u letu se prikacim na mobilnu mrezu i zakacim za server i ofiksavam :)

Otprilike za par stotina grama vise na laptopu je jos uvek neuporedivo bolji experience, s tim sto je meni i laptop nezgodan za rad (koji kako ja zovem - rad na postanskoj marki) - znaci da bih koliko toliko komforno radio na laptopu ili cu da prikacim monitor ili dva ili laptop+tv. Naravno komfi tastatura i mis. Na stranu da sam ja 100% linux baziran (dakle i laptop radi Linux ne Windows - bez dual boota - samo Linux).

ali sad si me ponukao da vidim da li na tabletu ima neki software tako da tablet mogu da koristim kao dodatni monitor.

Poslednja izmena:
verovatno zavisi od velicine ekrana

pouzdano znam da galaxy A9+ ima dex

Ja ocekujem da je ovo slicna stvar koju prodaje i apple. Svi uredjaji nekako povezani i neke sitne informacijice skacu sa jednog mesta na drugo. Neka vrsta ekosistema. Naravno biznis model je, kupi nas racunar, nas tablet, nas tv, nas sat i nase gace i sve ce da bude u redu.

Ovaj svet se nece pomeriti nigde dok radi sve na sve i od bilo koga do bilo koga. Ali da dodjemo do toga trebace nam vrv jos nekolike decenije.

Back