Da li tablet menja laptop?

Grešiš, ima tablet svojih prednosti, legneš, staviš ga u krilo i gledaš film ili surfuješ internetom.

To sve možeš telefonom, čak je i praktičnije.

Moj problem sa tabletima je trošak. Pošto uvek kupujem telefone 1000+ eur, onda kad uzmem neki tablet da koristim, zgrozim se kako sve loše izgleda. Što znači da bih morao da platim 1000+ i za tablet. I onda imam dva papreno skupa uređaja čija funkcionalnost se preklapa 90% i vremenom mi izvlače pare (zastareva pa mora da se menja). Prosto, ne isplati se. Ako bih sve dobijao besplatno, našao bih mu primenu, tu se slažem ;)

Nije isto zuriti u mali telefon i gledati kao čovek na tabletu.
Moj problem sa tabletima je trošak. Pošto uvek kupujem telefone 1000+ eur, onda kad uzmem neki tablet da koristim, zgrozim se kako sve loše izgleda. Što znači da bih morao da platim 1000+ i za tablet. I onda imam dva papreno skupa uređaja čija funkcionalnost se preklapa 90% i vremenom mi izvlače pare (zastareva pa mora da se menja). Prosto, ne isplati se. Ako bih sve dobijao besplatno, našao bih mu primenu, tu se slažem ;)
Meni tablet služi za gledanje filmova i za internet, eventualno bih ga koristio za kucanje tekstova kada bih kupio tastaturu i za Autoked (plus miš) a to može za manje para odbl 1000e da se kupi jer to nisu zahtevni programi i operacije.

mislim da je tablet ustvari napravljen samo za to - 80% upotrebe da trazis i konzumiras neke informacije
Sa tastaturom i mišom postaje mnogo funcionalniji.
Meni tablet služi za gledanje filmova i za internet, eventualno bih ga koristio za kucanje tekstova kada bih kupio tastaturu i za Autoked (plus miš) a to može za manje para odbl 1000e da se kupi jer to nisu zahtevni programi i operacije.

Sa tastaturom i mišom postaje mnogo funcionalniji.
probao jos ranije i pa ne bas,.. a i brze se prazni
ruku na srce uzeo sam tastaturu koja se pakuje u zastitni omotac koji sluzi i kao postolje za tablet tako da lici na laptop
tastatura se ispostavila kao joste i nekako ali ceo dizajn izgleda lepo ali nije za neki duzi rad , cela stvar stuca malo na tastaturi malo na trekpedu
naravno mogla bi neka skuplja bolja BT tastatura (mada i ovo do sada nije bilo bas jeftino) ali se onda gubi prenosivost (postaje malo kabasto) i onda za tu neku razliku u ceni i sa jos malo dodatnih parica dobije se laptop sa svasta nesto jos sto nema na tablet+bt kbd/tp.
Na laptopu uvek mogu da pobodem neku lokalnu standardnu tastaturu, misa i monitor i da dobijem pristojan replacement za desktop.
Tako da .. to je to. Tablet je za mikro kucanje (nekad posecujem forum sa tableta), i citanje, gledanje necega (opet radije na kompu) igranje igrica ... i tako to. Nista ozbiljno. A puno para.

Poslednja izmena:
probao jos ranije i pa ne bas,.. a i brze se prazni
ruku na srce uzeo sam tastaturu koja se pakuje u zastitni omotac koji sluzi i kao postolje za tablet tako da lici na laptop
tastatura se ispostavila kao joste i nekako ali ceo dizajn izgleda lepo ali nije za neki duzi rad , cela stvar stuca malo na tastaturi malo na trekpedu
naravno mogla bi neka skuplja bolja BT tastatura (mada i ovo do sada nije bilo bas jeftino) ali se onda gubi prenosivost (postaje malo kabasto) i onda za tu neku razliku u ceni i sa jos malo dodatnih parica dobije se laptop sa svasta nesto jos sto nema na tablet+bt kbd/tp.
Na laptopu uvek mogu da pobodem neku lokalnu standardnu tastaturu, misa i monitor i da dobijem pristojan replacement za desktop.
Tako da .. to je to. Tablet je za mikro kucanje (nekad posecujem forum sa tableta), i citanje, gledanje necega (opet radije na kompu) igranje igrica ... i tako to. Nista ozbiljno. A puno para.
Pa Epl malo tvrdi pazar jer ima samo jedan ulaz, možda uzeti produžni kabal i u njega staviti tastaturu, miša, punjač i eventualno slušalice. Tako bi se tastatura i miš i tablet punili preko tog produžnog kabla priključenog na punjač. Ako takav produžni kabal uopšte postoji.

netacno
xiaomi pad 6 je fantastican a kosta oko 350€
najbolji mid range tablet.
ips ektan 144Hz osvezenje, slika brutalna za taj cenovni opseg.
i jos 11"
nije amoled ekran ali je dosta blizu po kvalitetu

Nije isto zuriti u mali telefon i gledati kao čovek na tabletu.

uzmes olovku fantastican je za hvatanje beleski, za pustanje prezentacija,
ne coravis na mobilnom i sto je najvaznije ne trosis bateriju telefona.
inace tableti imaju dosta jace baterije i bas mogu da iznesu ako se normalno koriste i par dana moze jedno punjenje da izdrzi.

Pa Epl malo tvrdi pazar jer ima samo jedan ulaz, možda uzeti produžni kabal i u njega staviti tastaturu, miša, punjač i eventualno slušalice. Tako bi se tastatura i miš i tablet punili preko tog produžnog kabla priključenog na punjač. Ako takav produžni kabal uopšte postoji.
epl je podigao tu tehno otimacinu na zavidan nivo (nisu dzaba napravili tolike profite u milijardama)
jedna generacija podrzava ovo, vec sledeca generacija ne podrzava stare prikljucke i kablove i onda aj' kupi sve ponovo pa nesto nema u novoj varijanti itd itd..

evo bas pre dan dva - donela koleginica dva 'tablet' like monitora (prenosna + pakuju se u neku vrstu drzaca-torbice - izgleda avionski pritom i vrlo skupoceno) I hoce da zakaci na meka na to da da nekako dobije 3 ekrana, a da ocuva transportabilnost.
Oces djavola. Ne radi na meku (moze 2 + 1 mirror ali ne i 1 + 2) pa se mi zainatili pa doneli jos raznih prikljucaka i adaptera, monitore sve moguce kablove pa obrnuli ovako, Ama jok - udri ko'com ne da radi. Pa smo probali i windowse, pa na kraju i linux, ni windows se nije bas pokazao, tek na lunux-u dobismo 3 ekrana da rade odvojeno ali za njen posao vise odgovara mac a nece ni windows, i tako. Dzaba.

Ja stalno govorim, krajnje je vreme da se standardizuju neke stvari tako da rade svuda i na sve nacine, ovo izivljavanje industrije my way or highway ne vodi nicemu. Ali promenice se to, siguran sam. Zamislite da imate 100 raznih prikljucaka za struju i da je svaki steker u zidu razlicit pa ovde mozes da ukljucis tv al ne mozes sijalicu a tamo gde moze sijalica moze i brijac al ne moze elektricna cetkica...., pa svi bi torpedirali idnustriju elektrike preko noci.

ma to se sad radi sve preko kontakntog punjenja
problem je sto ljudi kupuju jeftine kineske kopije pa guraju kablove
uzmes original tastaturu koja je u zastitnoj futroli samog tableta, spaja se sa tabletom kontaktno i napajaju se zajedno i na to se magnetno nakaci olovka i ona se takodje tako puni.
nemas potrebe za dodatnim portovima za napajanje.

ma to se sad radi sve preko kontakntog punjenja
problem je sto ljudi kupuju jeftine kineske kopije pa guraju kablove
uzmes original tastaturu koja je u zastitnoj futroli samog tableta, spaja se sa tabletom kontaktno i napajaju se zajedno i na to se magnetno nakaci olovka i ona se takodje tako puni.
nemas potrebe za dodatnim portovima za napajanje.
I pretpostavio sam da je tako ali imam samo tablet bez tastature i miša pa ne znam kako to u stvarnosti funcioniše. Ali miš mora preko blututa na baterije a to zna da iznervira kada treba nešto ozbiljno raditi na kompu. Fali još jedan ulaz na tabletu za miša ili slušalice.

Poslednja izmena:
I pretpostavio sam da je tako ali imam samo tablet bez tastature i miša pa ne znam kako to u stvarnosti funcioniše. Ali miš mora preko blututa na baterije a to zna da iznervira kada treba nešto ozbiljno raditi na kompu. Fali još jedan ulaz na tabletu za miša ili slušalice.
ja sam uzeo nesto na ovaj fazon

Rankman-USB-C-Hub-to-4K-HDMI-Compatible-USB-3-0-2-0-Type-C-PD.jpg

vazan mi je bio zbog HDMI-a da mogu da ga kacim na projeketor posto mnogi nemaju wifi projektore.

e sad samo tu moras biti oprezan jer tablet mora da podrzava usb c 3.2 da bi mogao da salje podatke

obicno su na tabletima 2.0 usb c i njega ne mozes da kacis na projketor, drugi monitor i slicno.

inace ovakav hub ti je odlican i resava sve probleme koje tablet ima zbog manjka portova

ja sam uzeo nesto na ovaj fazon

Rankman-USB-C-Hub-to-4K-HDMI-Compatible-USB-3-0-2-0-Type-C-PD.jpg

vazan mi je bio zbog HDMI-a da mogu da ga kacim na projeketor posto mnogi nemaju wifi projektore.

e sad samo tu moras biti oprezan jer tablet mora da podrzava usb c 3.2 da bi mogao da salje podatke

obicno su na tabletima 2.0 usb c i njega ne mozes da kacis na projketor, drugi monitor i slicno.

inace ovakav hub ti je odlican i resava sve probleme koje tablet ima zbog manjka portova
jos ako moze da se ukaci punjač....

moracu da odnesem tablet na poso pa da zakacim neki od th adaptera pa da vidi, mnogi se motaju s tim

Poslednja izmena:

Back