mr Kiza
Domaćin
- Poruka
- 3.228
Slovenija je za drzavu sa tolikim brojem stanovnika itekako uspesna sportska drzava.Slovenci su bez uspeha u Sportu osim u skijanju
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Slovenija je za drzavu sa tolikim brojem stanovnika itekako uspesna sportska drzava.Slovenci su bez uspeha u Sportu osim u skijanju
Pa jel sport striktno limitiran na olimpijadu i ogranicen vremenskim okvirom od 2016 na ovamo.Ja navodim konkretne argumente, on baca isprazne frazice i optuzuje da sam neznalica, omiljeno logicko rasudjivanje na ovim prostorima...
U kosarci smo male mace za recimo USA.Jesmo.
U košarci smo svetski vrh. Imali smo puno pehova ovoga puta .. nesrećni sticaj okolnosti.
Mi nemamo Stranaca (crnaca) u timu, ka drugi.
Ti iz USA najčešće nisu iz USA.U kosarci smo male mace za recimo USA.
aj sad vidi do kada je postojala jugoslavijaAh da, bilo je sporta i pre 2016, pa da vidimo kako je cuvena sportska nacija Srbija/SRJ prolazila na igrama:
1992 - 44. mesto (bez zlata)
1996 - 41. mesto (1 zlatna)
2000 - 44. mesto (1 zlatna)
2004 - 61. mesto (bez zlata)
2008 - 64. mesto (bez zlata)
2012 - 42. mesto (1 zlatna)
Uspešni su i u Košarci
Ti iz USA najčešće nisu iz USA.
Dončić, Jokić, Vembanjama, Šengun, Janis,
Evo odgovora za profesora @PlantKakva država takav i sport.
Naši sportisti postaju veliki tek kad pobegnu iz zemlje.
Evo recimo da uporedimo sa pravim sportskim nacijma, i sta fudbal znaci Brazilu, kriket Indiji, i koledz americki fudbal na jugu USA npr.?
Postoji li u Srbiji i 1/10 deo te kulture?
Kazi nam Gane kako se Srbija pozicionira u svetski popularnim sportivima kao sto su kriket, hokej, bejzbol, golf i ragbi?aj sad vidi do kada je postojala jugoslavija
poslat si po burek
Ti decko ozbiljno bulaznis, nisam te primecivao do sada
Nikada nismo ni bili nikakva "sportska nacija". Dovoljno je samo pogledati koliki se procenat stanovnistva aktivno bavi sportom.
Uspesi profesionalnih sportista su drugo.
U profesionalnom sportu - jesmo.Posle potpunog debakla reprezentacija u 2 najpopularnija sporta u Srbija, zapitajmo se- Da li smo mi Srbi sportska nacija?
Da bi neko bio 'sportska nacija', da li je dovoljno da narod gleda vaterpolo 4 dana u godini, a onda lupa kako smo mi sila u vaterpolu, i kako je vaterpolo deo nase kulture?
Da li Srbi uopste i znaju sta znaci biti sportska nacija?
Jesmo.
U košarci smo svetski vrh. Imali smo puno pehova ovoga puta .. nesrećni sticaj okolnosti.
Mi nemamo Stranaca (crnaca) u timu, ka drugi.
Pa mora se priznati da je u doba SFRJ zaista bilo jako puno rekretaivnog sporta, puno klubova koji su za svu decu bili besplatni. Mene ughvatillo kad sam bila klinka, trenirala sam potpuno besplatno kao malo dete gimnastiku u Partizanu, posle atletiku, išla sam jedno vreme na karate jer su išli svi. Klubovi su bili besplatni i bilo ih je mnogo. Mogao je i neko ko je siromašan da se probije.
Ako smo i malo bili sportska nacija to je bilo zbog tog sistema od nekada... posle smo se sveli kao i druge države i još gore..
Tako da je sada odgovor ne, pojedini roditelji plaćaju decu da idu u privatne klubove, da imaju privatne trenere, ali sada ne prolaze dalje zaista talentovani, vceć oni koji imaju više novca da plate te menadžere koji bi ih gurali i slično
Većina nacije nema veze sa sportom osim što se kladi i navija
Srbi nisu sportska nacija, ali vole da o sebi misle kako jesu.Posle potpunog debakla reprezentacija u 2 najpopularnija sporta u Srbija, zapitajmo se- Da li smo mi Srbi sportska nacija?
Da bi neko bio 'sportska nacija', da li je dovoljno da narod gleda vaterpolo 4 dana u godini, a onda lupa kako smo mi sila u vaterpolu, i kako je vaterpolo deo nase kulture?
Da li Srbi uopste i znaju sta znaci biti sportska nacija?
Drugo je to vreme bilo, drzava je tada nastojala da popularizuje i cini odrzivim amaterski i rekreativni sport, a danas sipa pare u profesionalne sportove i kladionice.
Mali primer, samo u mom rodnom gradu od vremena 90ih do danas postepeno su ugaseni muski rukometni (nekada stabilan drugoligas), muski odbojkaski (bili su cak vicesampioni drzave pre nekih 12-13 godina) i muski kosarkaski. Pored njih, iako nije bilo seniorskog takmicarskog pogona imali smo podmladke kod devojaka u odbojci i kosarci. Mogla je cak da se jedno vreme trenira i atletika i gimnastika pocetkom 90ih. Nista od toga danas vise ne postoji. Sem dva fudbalska, zenskog rukometnog kluba (koji je pre mesec dana obnovio rad posle dve godine pauze) i futsala, trenutno u gradu ne postoji niti jedan sportski kolektiv ni u seniorskoj, cak ni u mladjim kategorijama.
Ali zato ima kladionica na svakih 200-300m, to je glavno obelezje i slika i prilika "sportske nacije".
Najdraza slovenacka reprezentativka mi je bila Merlin Oti.Slovenija je za drzavu sa tolikim brojem stanovnika itekako uspesna sportska drzava.
Nije ni cudo. Normalne zemlje nastoje da suzbijaju tu posast, one druge da je razvijaju. Nemci kada su 1939. okupirali Poljsku, jedne od prvih mera koje su uveli bile su zatvaranje svih skola i legalizacija i promocija kockarnica (kockanje je u Poljskoj kao izrazito katolickoj zemlji bilo strogo zabranjeno).Ovog leta sam bila u Severnoj Makedoniji, prespavala u jendom stanu odmah preko puta najveće kockarnice i kladionice u Đevđeliji. I kažu da se cela Đevđelija razvija zbog novca koje donose recimo i Grci kad dožu da se time bave u Đeđeliji jer je blizu granice. Mislim, tuga. Dakle, to su ta društva sada u raspadanju
To sam hteo reći. Bojlera ulicom više nego six packova. Tako da...Sumnjam da postoji nešto kao što je "sportska nacija".
Na primer Šešelja pogledaš i sve ti je jasno.