da li su srbi naivan narod?

da li je naiva urodjena?

• da

• ne

• boli me

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gluposti....Temu treba zakljucati jer je provokativna i nema veze sa logikom. To postavljac teme veoma dobro zna.Nishta nisu Srbi naivniji od drugih naroda sa ovog prostora. Hrvati i dan danas veruju kako je cika Tudjman samo branio Hrvatsku od podivljalih srpskih hordi i kako su se sami oslobodili od AU iako je opshte poznata cinjenica da bi bez proboja solunskog fronta i srpske vojske na te teritorije ostali robovi za vjek i vjekova. Shiptari veruju zaista da imaju drzavu a ne protektorat, rezervat itd. Prema tome nismo ni gori ni bolji od drugih.

Mislim da nisu ni vise ni manje naivni od drugih balkanaca...
Добро може и овако.
Срби су наивни зато што су веровали да шиптари неће изршити геноцид и протеривање свог не-албанског становништва са подручја јужне српске покрајне.

neki od odgovra koji se bave temom

Ma daj bre nemoj da si dete.... Pa Slavka je srpkinja i kad kaže da su Srbi ljubomorni i bezobrazni, pri tome naravno, to se odnosi i na nju, tu nema nikakvog šovinizma...

Ti se u stvari plašiš samokritike, samospoznaje i istine, kojoj ne smeš da pogledaš u oči...

Šovinistička...:roll:

Теоријама о једном народу као добром или лошем бавили су се нацисти и нико више. Значи што би рекао Наполеон Џабе им 100 лавова када их магарац води у рат, може се говорити о наивности појединца са именом и презименом, а цео један народ сматрати онако како појединцу одговара или како га он доживљава је чист шовинизам.

ovih dana razne teme... u nekima neke lazi kao ova sa nazivom "sota", u nekima neke teme o obecanjima vlade srbije, u koje dobar deo naroda veruje, u neki... uglavnom stalno neke neproverene i sumnjive "istine" u koje se neki kunu...
i mislim, da li su srbi zaista toliko naivni???ili da li su vise naivni od ostalog balkanskog naroda.
sta mislite???

sta je pisac htjeo utvrditi anketom? kako anketu i kojom vratolomijom dovesti u vezu sa naivnoscu ostalih balkanskih naroda? o neprimjerenom rjecniku u anketi " boli me" da ne govorimo. valjda je bilo tesko napisati "ne interesuje me"?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back