Da li su ljudi sve grublji i grublji...

Naravno, onaj deo kad je tukao zelenaše naročito mi se dojmio.

jesus-whip.jpg

Normalno, zelenaši su mu ubrzo vratili još gore, uz pomoć korumpiranog establišmenta, partijske fukare koja spontano okupljena na Trgu na suđenju izigrava narod-porotu i naravno okupatora, pakujući mu narušavanje ustavnog poretka koje se kažnjavalo raspećem.

Danas bi se u Srbiji isto proveo.
A voliš da gledaš kako Isus nekoga tuče, a?
Misliš li da se tako prekida taj tvoj famozni "lanac zla"?

Ili podhebavanjem nekoga na račun ijekavice:
Ljudi nisu grublji nego prije
Prije su bii bolje izdresirani, bar na ovim prostorima.[/QUOTE

Prilozi

• 2517.jpg
    2517.jpg
    19,8 KB · Pregleda: 9
Poslednja izmena:
A voliš da gledaš kako Isus nekoga tuče, a?

Ne nekog već zelenaše. A dobro je poznato da zelenaši nisu neko već nešto.

Misliš li da se tako prekida taj tvoj famozni "lanac zla"?

Da ima boljeg načina Isus bi nam ga svakako pokazao.

Ali kad Sin Božji posegne za fizičkom silom, to znači da nema druge.

I marksisti su isto zaključili samo su se pozivali na drugačiji kontekst.

Da, verujem da bi proterivanje zelenaša iz Hrama doprinelo opštedruštvenoj harmonizaciji.

Ili podhebavanjem nekoga na račun ijekavice:
Prije su bii bolje izdresirani, bar na ovim prostorima.

Kako ti pogrešno rezonuješ, o pobogu!

Otkud ti ideja da ja nekog pod-već-šta zbog ijk?

Nemaš ti dovoljno istančane receptore da razlučiš ironiju od samoironije.

Poslednja izmena:
Hajde da vidimo ima li je u tebi onda:

O predobri mudrače, reci mi zar ne bejah ovde gruba prema tebi?!

Pa zašto mi onda predobri mudrače ne pruži tu famoznu pomoć, već u prvom sledećem postu sebe proglasi mudracem, a mene glupačom:

Zašto me ne obasja svojom mudrošću (i ne usmeri ka istoj), već jedino svojim egoizmom.

A ti si taj Један од милион, jel?

Ovo slobodno možeš napisati u prvom licu jednine

A veruj mi predobri mudrače, da je ovo što si napisao:

jedna neviđena glupost, koju stvarno može napisati samo Један од милион, jer po Vama je, za početak, obazriv čovek isto što i zao čovek.

Ali neka si ti sebi svoj mudrac, niko ti to neće braniti.

Šta da se čita, kada sam početak tog tvog teksta oslikava tvoju iskrivljenu percepciju:
Ti, svoj intelekt posmatraš kao zverinji um, a ne ka:neutral: alat/mehanizam?! Mogu misliti šta ti se u istom odigrava kada tako misliš i tvrdiš. A vidiš, to "odigravanje" odnosno tripovanje, je induvidualne prirode. Pa ne znam kako se usuđuješ drugima nametati zaključke izvedene iz običnih tripova.
Međutim trebao bi znati, bar za svoje dobro,
da dokle god tripuješ nekakvu zver u sebi, dotle ćeš se morati protiv iste i boriti (ili je prigrliti i postati ta "tvoja" zver). A sigurno je da ćeš svaku borbu izgubiti, jer još niko nije pobedio drugog sebe poistovećenim sa iluzijom...tj niko nije pobedio iluziju.

Далеко од тога да сам ја мудар, Нажалост ти уместо да си потражила нешто добро у мојим речима ти си тражила згодне ствари за задеввицу. Такве свето писмо назива ругачима, Није велики проблем кад човек није способан да разуме неке ствари, Али је велики проблем када не жели да разуме, када су Христоса питали фаризеји; Зар смо ми слепи? он им је одговорио да будући да тврде да виде њихов грех остаје, На тај им је начин потврдио да су слепи код очију. Тако и ти; кажеш да сам те прогласио глупачом. Кад би прихватила да јеси глупача ти би била на пола пута до мудрости. Била би мудрија него што си сада. Ево ја ти прижам помоћ указујући ти на пут мудрости. И....хоћеш ли изгазити моје бисере?

Poslednja izmena:
Ne nekog već zelenaše. A dobro je poznato da zelenaši nisu neko već nešto.
A oni su po tebi najveće oličenje zla?!... i kao takve, jedino uživaš kada gledaš kako njih Isus tuče?!

Da ima boljeg načina Isus bi nam ga svakako pokazao.

Ali kad Sin Božji posegne za fizičkom silom, to znači da nema druge.

I marksisti su isto zaključili samo su se pozivali na drugačiji kontekst.

Da, verujem da bi proterivanje zelenaša iz Hrama doprinelo opštedruštvenoj harmonizaciji.
I, je li neko uspeo u poslednjih 2000 god, da prekine "lanac zla", vodivši se tim receptom?

Kako ti pogrešno rezonuješ, o pobogu!

Otkud ti ideja da ja nekog pod-već-šta zbog ijk?

Nemaš, ti dovoljno istančane receptore da razlučiš ironiju od samoironije.
Znači ovo što si čoveku naznačio/zakrivio/istakao, po tebi je samoironija?!
Ljudi nisu grublji nego prije
Prije su bii bolje izdresirani, bar na ovim prostorima.[/QUOTE
Pa mislim stvarno, deder neka se javi još neko sa dovoljno istančanim receptorima da ga podrži u ovome :neutral:

Далеко од тога да сам ја мудар,
E tako je već bolje.
Нажалост ти уместо да си потражила нешто добро у мојим речима ти си тражила згодне ствари за задеввицу.
Gde leži problem:
a) u nečem dobrom u tvojim rečima
b) ili u tim stvarima za zadevicu

Такве свето писмо назива ругачима,
A kako zove one koji se bave nametanjima?!
Није велики проблем кад човек није способан да разуме неке ствари, Али је велики проблем када не жели да разуме,
Ko koga treba razumeti, kada i sam potvrđuješ, ono što ti rekoh još u startu, da si dalek od mudrosti?!
Буди ми поздрављена
Sve najbolje

Ja to ne bih nazvao grubošću,već ne voljnosti ka ulaganju truda u odnos sa ljudima i jedno veliko otuđenje pojedinaca u odnosu na okruženje a na to veliki uticaj ima masovno društvo i kanali masovnih komunikacija koji zadovoljavaju površne potrebe čoveka kao društvenog bića.

Desilo se to da je broj vrana porastao, a vrana vrani oci ne vadi. Hickok je snimio film o njima. Treba se cuvati vrana i treba ih ocekivati. I nadati se da ce doci dan kad ce se broj vrana smanjiti na neki nacin. Silom ili milom. Kad taj dan dodje, onda treba istupiti u punom sjaju i pomoci da se broj vrana smanji. Jbg, ili vrane ili ti.

Nesto danas vracam film kroz moje prosle decenije pa sve do danas i dolazim do zakljucka da su ljudi danas grublji nego pre recimo samo 15 godina a jos grublji u odnosu na one od pre 25 , 35 godina i sve tako dalje.

Ne radi se ni o tome sad da optuzim neke generacije , jer sve generacije i stare i mlade su se promenile na gore...

Niko nema trunku tolerancije i ljubaznosti

Ne radi se da li je sad neko grub prema meni vec samo primetio da su ljudi generalno sve grublji i grublji jedni prema drugima u svim situacijama. I to je sve kao normalno.

Ja mislim da je to paradkos jer ljudska civilizacija sve je naprednij i naprednija i mi umesto da postajemo plementiji i civilizovaniji mi postajem sve veci primitivci i grubijani.

Ljudi su sve grublji i grublji u smislu da im nije stalo da li ce vas povrediti. Grubo ti odgovore kad na ulici nekog pitas koliko ima sati, grubi u autobusu, grubi na pijaci kad ih pitas kulturno za cenu nekog povrca, grubi u prodavnici. Nicim izazvanim postanu provokatori, podsmesljivi, bahati , neljubazni. Grubi u porodici, grubi u skoli , grubi na poslu itd...

Sta vi mislite o tome i zbog cega je to tako?
Sve grublji i bezosećajniji.Ne biraju se reči,ne bira se način.Dovoljno je ponekad da ne delimo nečije mišljenje. Lepljenje etiketa,ismejavanje...
Nemam odgovor na "zašto".I sama se to stalno pitam.

Back