Da li su ljudi koji svaki dan puše cigare i piju alkohol psihički bolesni?

saim_se_majica_kratki_rukav_baka_prase.jpg

Такође се слично дешава онима који деценијама иду на посао, већина оболи од разних хроничних болести.
Да ли људе који деценијама иду на посао треба затварати у луднице?
Ne obole oni od toga sto idu na posao,pokret je zdrav,oni obole zbog lijenosti,poroka (cigarete,kafe i slatkisi),gordosti,ambicije bez pokrica,na posao ne idu pjeske nikada,slobodno vrijeme gledaju kic program a nemaju strasti,hobije,ozene se ili udaju bez plana i logike,nemaju tjelesnu i duhovnu kulturu,tracare, svadjaju se jer su duhovno prazni...

Najvise obole od toga sto su lijeni i sto nece da kreativno i produktivno koriste slobodno vrijeme

Može li neko ko svaki dan svesno uništava svoje telo i organizam odnosno zdravlje, lepotu, snagu biti normalan? Da li trebamo takve da stavljamo u ludnice? Zar nisu takve osobe isto što i samoubice? Ja isto volim da popijem koka kolu koja nije zdrava ali je pijem jedan dan mesečno a ne svaki dan.
Meni je neko ko ima pomisao da pušače treba u ludnice, više za ludnicu nego pušači
Sori Milanče, previše si ekstreman i nekako kako da kažem...čudno razmišljaš

Može li neko ko svaki dan svesno uništava svoje telo i organizam odnosno zdravlje, lepotu, snagu biti normalan? Da li trebamo takve da stavljamo u ludnice? Zar nisu takve osobe isto što i samoubice? Ja isto volim da popijem koka kolu koja nije zdrava ali je pijem jedan dan mesečno a ne svaki dan.
Ne , zato sto ljudi idu na tri stvari u zivotu , na nevericu, na nestasicu i na neznalicu....
Neverica je kad znaju da im steti ali ne veruju da je cena kostanja velika u odnosu na hedonizam i uzivanje koje im hrani slabost....
Da razgranicim, kad hedonizam i uzivanje hrani snagu a ne slabost, onda osoba to moze da prekine u svakom trenutku , npr pijete lep sok, mozete prekinuti u svakom trenutku , ali ako je to slabost, onda ne mozete, navlaciite se i vracate se tome...

Nestasica je kad rade nesto zato sto ne mogu drugo , jedu smece jer kao ne mogu da jedu kvalitetno , a opet chateri i gejmeri su prikaz da su u stanju da nanose ogromne stete sebi a da nemaju vremena da se operu i nahrane kako treba..

Dakle opet slabost i snaga..

Na kraju je neznalica...Ako je neko slabic , on ce da trazi milion dokaza da nije slabic, primer najvece seljacine koje su najvise i agresivne, kad kazem seljacine, znaci mogu da budu i doktori nauka...samo ce se ophoditi drugacije prema drugima ali ko ih zna znace da su seljacine..
Ostace neznalica cak i kad mu se nudi da sazna...
Ne zeli da zna...
Drugi primer su budale, oni sve znaju , zele da ubede sve da znaju sve, a ne znaju nista..
U zivotu sam sretao mnogo budala , a oko njih prosecno obrazovani ukucani , znaci cak i zena bolje zna od njega, deca to je vec u nivou Tesle u odnosu na primitivnu budalu , ali su pod nasiljem i mucenjem od strane budale, budala uvek muci druge....nikad nije samo budala za sebe...
Lazem, bukvalno postoje budale za sebe, neki alkosi , napiju se udare glavom , krvavi kad se osveste, ako se osveste...ali oni ugrozavaju i one koji zele da budu ljudi u njihovoj blizini , jer onda upadnu u shemu zele da pomognu onom ko ne zeli da podrzi promene...budali...
Pomaganje budali je jako tezak posao i uzaludan uglavnom..

Dakle sve ove tri stavke kako ljudi zive zivot i odredjuju sta je isplativo u zivotu , se oslanjaju ili na snagu ili na slabost osobe..

Odmah da vam kazem ja volim da jedem ukusno , vise od toga volim da jedem dobru hranu , makar i neukusnu , a totalno mi ne smeta ali nije bas plus plus da jedem totalno neukusnu hranu ako mi hrana radi posao...
Nije ni trunka mazohizma, kazem zdravije je kad je ukusna ako moze, ali puno puta sam imao obrok, daj da zaboravim sta sam jeo 5 min posle zavrsetka obroka....Prednost obroka koji nije ukusan je sto sigurno nema prejedanja i sigurno nema vbremena oporavka...da osecate da vam radi zeludac, jer em neukusna , takva hrana sigurno ne bi prosla da je jedete...
Dakle na neki nacin neukusna hrana ne opterecuje zeludac i nema prejedanja...To osim sto jaca organizam fizicku , zeludac takodje, daje i snagu...samo dozirate cenu kostanja za sve, pa i za obrok..

Sto se tice odnosa prema svojim slabostima...to je bitna stvar..
Jake osobe nisu postale jake na balkanski nacin..
Znaci nijedna jaka osoba nije postala jaka celicenjem onako kako balkanci hercegovci , bosanci , srbijanci i krajisnici vide..
Postaju tako sto imaju svoj put koji vremenom ojacava njihovo znanje sta je dobro za njih a sta lose, a sta ih ojacava a sta su im slabosti..

Da navedem primer, ja ne konzumiram alkohol, nije da nikad nisam, prvo pivo mi je donelo rumenilo u obraze i to se pamti kao izuzetno ugodan dozivljaj...jos pivo iz velike bacve gradske pivare i to dobro pivo....tako da ako vec skidate nevinost skidajte to na pravom mestu...
Odmah slucajno ili namerno sam razvio cudnu zenzaciju , a to je kad stajem sa alkoholom, kad osetim prst na potiljku...to je cudno subjektivno osecanje koje je dobra stvar ali nije dovoljno samo to imati kao zastitni mehanizam..
Poenta je , probao sam jednom na festivalu meda , a bio sam u organizaciji , pa su me svi nudili , medovacu , alkohol, koja je tako dobra, trave razne, da sam se zabrinuo da li bih ja to malo malo pa se vratim da gucnem...
Nije bila skupa ali moras da kupis jedan litar da bi video jesi li snaga ili slabost, e tako se stvara snaga, tako sto doziras iskusenje na one granice gde ces pobediti....
A ne obrnuto kako balkanci rade u svemu...preteraj pa ces se oceliciti..

Otud Balkan prepun dushevnih bolesnika, prepun bolesnika zavisnika..
Da znate koliko samo ima alkoholicara koji nisu alkosi zbog bede, oni koji su zbog bede, razumem taj mehanizam nastanka ali necu sad objasnjavati..
Ali mnogo prikrivenih alkosa ima...bas mnogo , dozive puno , 90 godina ali su shebani u mozak , definitivno , iako nikad nece da priznaju , ali su shebani..
Jos nisam video nijednog moram da gucnem pola case dnevno jednom u 6 dana a da nije sheban u glavu....svejedno sto je jednom u 6 dana, nije on vise alkos u krvi , ali je uglavi onaj koji je sebi dozvoljavao da bude alkos....i shebao je sebe u glavu ako pre nije i karakterno , a obicno jeste, pa tek onda fizicki..

Niti pijem, niti pušim. Ali zato redovno masturbiram i mazim jednu malu, mlađu od mene 22 godinice. Hoću li i ja u ludaru?
Хоћеш зато што с једне стране мастурбираш и смараш се а с друге стране само мазиш једну малу

Back