Da li su introvertne osobe nesrecne?

Misim da je problem za obe strane, drustvu prvo jer ne vole ono sto im je cudno i nerazumljivo i ne razumeju potrebu za osamom i izolacijom, a i moze samom sebi biti problem ako je to neka nedobrovoljna samoca.

Drustvo ne moze da funkcionise ako njeni clanovi nisu adekvatno povezani jedni sa drugim. Moze li racunar da funkcionise ako ga rastavis na delove? Ne. Svi delovi moraju biti pravilno povezani.

Kad se ljudi unutar sistema pocnu osamostaljivati to znaci da se sistem raspada -- to je dekadencija.

Poslednja izmena:
Drustvo ne moze da funkcionise ako njeni clanovi nisu adekvatno povezani jedni sa drugim. Moze li racunar da funkcionise ako ga rastavis na delove? Ne. Svi delovi moraju biti pravilno povezani.

Kad se ljudi unutar sistema pocnu osamostaljivati to znaci da se sistem raspada -- to je dekadencija.

Ovo je pravilo termitske kolonije. U kojoj su, takođe, svi sterilini i nereproduktivni, osim kraljice i kralja.

Ljudi mogu da budu kooperativni, odluče li tako, bez obzira šta pri tom o drugim ljudima mislili ili osećali ili šta god. To što neko ljude ne voli, ili ne voli društvo; ne znači da će po difoltu biti nefunkcionalan. Međutim, to je druga priča.

Mene ova teme tangira zato što je za osnovu uzela postavku da su introvertni ljudi nesrećni - pa ih, valjda, treba lečiti, šta li? - a što ne mora biti tačno uopšte, niti je pravilo.

Ne vidim razlog zbog kog bi introvertne osobe bile nesrećne. Zapravo, mislim da postoji veća verovatnoća da to bude slučaj upravo sa ekstrovertnim osobama. Introverti su skoncentrisaniji na samog sebe, na svoj unutrašnji svet, radije izbegavaju česta druženja, imaju malu grupu pouzdanih prijatelja i sl., dok ekstroverti preferiraju česta druženja, izlaske, upoznavanje novih ljudi, i generalno su skoncentrisani ka spolja, po pitanju ljudi. S obzirom na to da su ljudi nepostojani i licemerni, generalno, veća je verovatnoća da ovi budu uskraćeni za neko kvalitetno društvo i da njihova potreba ostane nenamirena, pa često imate izlive po društvenim mrežama kako su ljudi "gov.na" i slično... Ono na šta su introverti usmereni je daleko trajnije i postojanije.

Slazem se da je slucaj sa introvertima kvalitet a ne kvantitet socijalnih kontakta, ali ekstrovernost je nekako "in", tj. veliki je socijalni pritisak. Obicno ljude koji se ne druze toliko, ne izlaze i sl. gledaju kao cudake, a cesto i oni sami su nesrecni kao takvi, upravo zbog manjeg kruga poznanika, pa se mozda i osecaju usamljeno nekada.

Jedini razlog nesece vidim u neprihvatanju tog dela licnosti, jednostavno zele da budu oni sto im se namece, tj. misle da je ekstrovertima bolje, lepse, zabavnije, da imaju ispunjenije zivote, pa zato su mozda nezadovoljni sobom.

Slazem se da je slucaj sa introvertima kvalitet a ne kvantitet socijalnih kontakta, ali ekstrovernost je nekako "in", tj. veliki je socijalni pritisak. Obicno ljude koji se ne druze toliko, ne izlaze i sl. gledaju kao cudake, a cesto i oni sami su nesrecni kao takvi, upravo zbog manjeg kruga poznanika, pa se mozda i osecaju usamljeno nekada.

Jedini razlog nesece vidim u neprihvatanju tog dela licnosti, jednostavno zele da budu oni sto im se namece, tj. misle da je ekstrovertima bolje, lepse, zabavnije, da imaju ispunjenije zivote, pa zato su mozda nezadovoljni sobom.

To je laz.... Ja sam introv. I vise cenim i volim introv. Jer smatram da imaju bogatiji unutrasnji zivot,... to je skriveno i interesantno. Nikad me znas sta se lepo krije u introv. ****

Sent from my PAP4044DUO using Forum mobile app

To je laz.... Ja sam introv. I vise cenim i volim introv. Jer smatram da imaju bogatiji unutrasnji zivot,... to je skriveno i interesantno. Nikad me znas sta se lepo krije u introv. ****

Jedno je ko je "dobrovoljno" introvertan i u skladu sa time, voli dobru knjigu uvece, film, muziku radije nego neko druzenje sa masom ljudi u bucnom kaficu, klubu, sta vec, ali ima introvertnih ljudi koji zele da se vise krecu, druze, ali zbog nekog razloga, najcesce stidljivost su spreceni u tome pa se osecaju nesrecno i neispunjeno tako. Ne znam da li je sa svim introvertima tako, ali mislim da introvertni ljudi imaju manji broj socijalnih kontakata (kvalitet a ne kvantitet), pa se mozda zato neki osecaju neispunjeni, usamljeni ili kao da nesto "propustaju", jer ekstravertnost se ipak vise potencira, a i vrednuje u drustvu.

Koliko samo puta smo culi ono "ma on je cutljiv, povucen, ne valja mu to, nece tako dobro proci u zivotu" i slicne izjave.

Jedno je ko je "dobrovoljno" introvertan i u skladu sa time, voli dobru knjigu uvece, film, muziku radije nego neko druzenje sa masom ljudi u bucnom kaficu, klubu, sta vec, ali ima introvertnih ljudi koji zele da se vise krecu, druze, ali zbog nekog razloga, najcesce stidljivost su spreceni u tome pa se osecaju nesrecno i neispunjeno tako. Ne znam da li je sa svim introvertima tako, ali mislim da introvertni ljudi imaju manji broj socijalnih kontakata (kvalitet a ne kvantitet), pa se mozda zato neki osecaju neispunjeni, usamljeni ili kao da nesto "propustaju", jer ekstravertnost se ipak vise potencira, a i vrednuje u drustvu.

Koliko samo puta smo culi ono "ma on je cutljiv, povucen, ne valja mu to, nece tako dobro proci u zivotu" i slicne izjave.

STIDNJIVOST ne treba mesati sa introvertnoscu.

Smatram da extrovertni imaju vise kontakata- sto je vazno u ovom nasem drustvu,s obzirom kako funkcionise...
Ali,opet ,ne mora da znaci... to je samo na izgled- da introvertni dobiju nesto vise

Back