Da li su gej osobe vernici?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li gej osobe veruju u Boga? U onog Boga koga propagiraju sve avramske religije (judaizam, hrišćanstvo, islam)? Ako veruju u tog Boga čemu se onda nadaju kada je homoseksualizam u svima njima strogo zabranjen? Sigurno su neki ateisiti ali verovatno nisu svi, već su neki verujući ljudi. Kako se oni sami nose sa tim problemom da su to što jesu a da njihove reigije (ako su vernici) to zabranjuju?

Ako ne Praktikuju Jesu, ako Praktikuju nisu.

Da li su Hetero kurvari vernici?
Nisu.

Da li gej osobe veruju u Boga? U onog Boga koga propagiraju sve avramske religije (judaizam, hrišćanstvo, islam)? Ako veruju u tog Boga čemu se onda nadaju kada je homoseksualizam u svima njima strogo zabranjen? Sigurno su neki ateisiti ali verovatno nisu svi, već su neki verujući ljudi. Kako se oni sami nose sa tim problemom da su to što jesu a da njihove reigije (ako su vernici) to zabranjuju?
Znam vernika koji je gej i odlicna je osoba, veruje u boga i moli se svakog dana, okrenut je ka porodici, trudi se oko svakog prijateljstva i da uvek ispadne fer prema svima, i ako mnogi nisu ispali fer prema njemu. Svojim delima je veci vernik od 99% "vernika" koji samo kazu da veruju a ponasaju se kao klosari, misleci da ce im bog oprostiti jer "bog sve prasta".

Ako bog stvarno postoji, samo bog moze da ti sudi, a ne da covek sudi u bozje ime.

A realno, ako stvarno prostudirate te verske knjige, primeticete da ima dosta unazadnog razmisljanja tu koje se protivi zdravom razumu coveka i dovodi do primitivnog ponasanja (kod onih sto idu u ekstremizam i prate od reci do reci)

Znam vernika koji je gej i odlicna je osoba, veruje u boga i moli se svakog dana, okrenut je ka porodici, trudi se oko svakog prijateljstva i da uvek ispadne fer prema svima, i ako mnogi nisu ispali fer prema njemu. Svojim delima je veci vernik od 99% "vernika" koji samo kazu da veruju a ponasaju se kao klosari, misleci da ce im bog oprostiti jer "bog sve prasta".

Ako bog stvarno postoji, samo bog moze da ti sudi, a ne da covek sudi u bozje ime.

A realno, ako stvarno prostudirate te verske knjige, primeticete da ima dosta unazadnog razmisljanja tu koje se protivi zdravom razumu coveka i dovodi do primitivnog ponasanja (kod onih sto idu u ekstremizam i prate od reci do reci)
Imaš ti i ateiste koji su jako dobre osobe pa neće videti lice Božje pretpostavljam.

Znam vernika koji je gej i odlicna je osoba, veruje u boga i moli se svakog dana, okrenut je ka porodici, trudi se oko svakog prijateljstva i da uvek ispadne fer prema svima,
To definitivno nije vernik vec je neka osoba koja ima neke moralne vrline i to nije jedno te isto.
Moralan ponekad i u nekom smislu moze biti i paganin ali ne mora biti vernik dok su vernici po difoltu moralne osobe jer u suprotnom - oni nisu vernici !!!
To ne znaci da vernici nikad ne grese ali je to vec nesto sasvim drugo.

Takao je , Bog je Taj koji sudi a sudice na osnovu Njegovog zakona koji nam Ga je dao da po njemu zivimo !!!
E sad upravo taj zakon jasno i otvoreno osudjuje i brani homoseksualnost dok su vernici duzni prihvatiti tu realnost !
Slazem se,nazalost ima puno takvih "duhovnih autora"koje prakticki falsifikuju Sveto Pismo i toga radi ljudi imaju obavezui da svoju duhovnost i versku praksu zasnivaju iskljucivo na Svetom Pismu !

Evo po bibliji dzaba i da ima i veru od raja nista.Zamisli da ode u raj derpe decu musku bi nagrdio.
Или не знате да неправедници неће наследити царство Божије? Не варајте се: ни курвари, ни идолопоклоници, ни прељубочинци, ни аџувани, ни мужеложници,

To definitivno nije vernik vec je neka osoba koja ima neke moralne vrline i to nije jedno te isto.
Moralan ponekad i u nekom smislu moze biti i paganin ali ne mora biti vernik dok su vernici po difoltu moralne osobe jer u suprotnom - oni nisu vernici !!!
To ne znaci da vernici nikad ne grese ali je to vec nesto sasvim drugo.

Takao je , Bog je Taj koji sudi a sudice na osnovu Njegovog zakona koji nam Ga je dao da po njemu zivimo !!!
E sad upravo taj zakon jasno i otvoreno osudjuje i brani homoseksualnost dok su vernici duzni prihvatiti tu realnost !

Slazem se,nazalost ima puno takvih "duhovnih autora"koje prakticki falsifikuju Sveto Pismo i toga radi ljudi imaju obavezui da svoju duhovnost i versku praksu zasnivaju iskljucivo na Svetom Pismu !
Pa jeste vernik, veruje za sebe i samo za sebe, takav je kakav je, ne smara druge ljude i ne namece im nista. Mislim da je prava vera kada nadjes neki mir, bez obzira u sta verujes, onda ti sve ovo sto je ovosvetski postaje veoma ocigledno, ovde si na kratko vreme, samo budi dobra i moralna osoba, nista vise se od tebe ne trazi.

Ljudi cesto svoju religiju proparigraju, misleci da ce tako biti blize bogu, umesto da nadju sopstveni mir. Pa koliko vernika znate koji kao veruju, a imaju dosta problema sa impulsivnoscu, agresijom, ili nisu fer ljjudi, lazu, kradu, "grese". Zasto uopste ispitivati sta ovaj radi u svojoj kuci? Nismo u srednjem veku, zivis svoj zivot i nikog ne diras, niko ne dira tebe, jednostavno.

I ne pratis sve kao sto ti neko kaze, jer onda nisi individua, onda gubis sebe. Ja sam znao klince iz moje srednje kojima su isprali mozak i isli su u "sveti rat" u Siriju protiv koga, muslimani protiv muslimana? A slali su ih hodze koji su bili ekstremisti i pratili kuran od reci do reci.

Nije sve crno i belo, covek mora da gleda siru sliku. Nprm, ja sam procitao i kuran i bibliju i dosao do zakljucka da je to jedna te ista stvar, i da obe religije imaju i dosta dobrih i dosta losih stvari, drzi se dobrih.

МОЛИТВА ГОСПОДЊА – ОЧЕ НАШ

Оче наш, који си на небесима, да се свети име Твоје, да дође царство Твоје, да буде воља Твоја и на земљи као на небу; хлеб наш насушни дај нам данас; и опрости нам дугове наше као што и ми опраштамо дужницима својим; и не уведи нас у искушење, но избави нас од злога.
Отче наш, иже јеси на небесјех, да свјатитсја имја Твоје, да приидет царствије Твоје, да будет воља Твоја, јако на небеси и на земљи. Хљеб наш насушчниј дажд нам днес и остави нам долги нашја, јакоже и ми остављајем должником нашим. И не воведи нас во искушеније, но избави нас от лукаваго. Амин.

Pa jeste vernik, veruje za sebe i samo za sebe, takav je kakav je, ne smara druge ljude i ne namece im nista.
Ако мислиш на хришћанство, не постоји верник за себе.
Није то странка па да неко воли али не учествује на састанцима, нити нека философија која представља самопомоћ, па да је неко може вршити сам.
Поента хришћанства је заједница.
На западу су говорили "Unus christianus, nullus christianus" - jeдан хришћанин, ниједан хришћанин.

Није то странка па да неко воли али не учествује на састанцима, нити нека философија која представља самопомоћ, па да је неко може вршити сам.
На западу су говорили "Unus christianus, nullus christianus" - jeдан хришћанин, ниједан хришћанин.
A zar taj isto Bog ne govori da volis komsiju? Da volis ljude? Da ne cinis zla dela? Zar nije veliko zlo i oholost nekoga odbaciti jer ne misli isto kao ti?

A kad si vec na tu temu, sta sa ostalim religijama? Treba mrzeti muslimana, budistu, jevreja? Ili ih treba omalovazavati na neki nacin?

Nacin na koji si to opisao zvuci kao da si clan sekte, a ne religiozna osoba. I molim te mani se Unus christianus, nullus christianus, starinskih izreka, sama cinjenica da su ih "govorili" znaci da su ideje same po sebi pune rupa i besmislene danas.

Samo malo da otvoris vidike, prosiris malo celu sliku, i spustis ego, shvatis da su svi na ovoj planeti jedno veliko nista, zrno peska smo, pa i manji od toga, nebitni smo. I zasto mislis onda da bi taj Bog hteo da izgubis svoju individualnost, i ko si ti, kao jedan obican smrtnik, da sudis nekom koga ne znas. Evo ti jos jednu moju izreku - Pusti ljude na miru, nek zive svoj zivot, ako tebe ne dira niti ti namece nesto, nemoj ni ti. Jednostavno je i ljudski, ali ako ti stvarno treba sveta knjiga da budes dobra osoba, onda se drzi iste. Mada nemoj glumeti da nesto znas, procitaj Bibliju i reci mi da milion stvari u njoj nije unazadno.

A zar taj isto Bog ne govori da volis komsiju? Da volis ljude?
Јеси ти некад отворио Стари Завет ? Знаш ли зашто је спаљена са неба Содома и Гомора ? И друго питање знаш ли шта су радили са хомосексуалцима ?
A kad si vec na tu temu, sta sa ostalim religijama? Treba mrzeti muslimana, budistu, jevreja? Ili ih treba omalovazavati na neki nacin?
Non sequitur.

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Deuteronomy 22:28-29&version=NIV

Izvolte, recite mi da je ovo normalno

Prilozi

• deuteronomy.JPG
    deuteronomy.JPG
    39,8 KB · Pregleda: 8
Јеси ти некад отворио Стари Завет ? Знаш ли зашто је спаљена са неба Содома и Гомора ? И друго питање знаш ли шта су радили са хомосексуалцима ?

Non sequitur.
Da. i zato vise nisam vernik. Procitao sam i Kur'An, ista stvar, drugo pakovanje, pogledaj ovo sto sam poslao u proslom komentaru pa mi nadji kontra-argument za ovako nasilnicko i poremeceno ponasanje

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back