Pravedan
Iskusan
- Poruka
- 5.686
Zanima me vase misljenje! Sta mislite da li su Adam i Eva pre pada ( tacnije pre nego sto su uzeli plod ) bili savrsena bica?!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
nisu....![]()
Svidja mi se kako razmisljas, ali da li mozes da pojasnis zasto smatras da nisu?
хилјадуистотипут о овоме
мирише на јс
хилјадуистотипут о овоме
мирише на јс
zato sto savrsenstvo ne pada.....
- - - - - - - - - -
mislis....![]()
Druze nov sam clan i nisam znao da ima vec ova tema. Hahahhahahah, veruj mi da nisam JS. Ja ne pripadam nijednoj religiji ni verskoj organizaciji!
Bratski pozdrav!
поздрав и теби
тако иначе сви почну "нису чланови"
Predpostavljam da je tako. Mene zanima zasto onda ide zvanicno ucenje da da su pogresili Adam i Eva zato sto su uzeli plod?!![]()
Zato sto je zelja tela nadvladala duh....i covek je postao rob.....i time prekinuo zajednicu sa Bogom.....
Postujem misljenje. Ali je cinjenica da Adami i Eva nisu bili savrseni pre pada ( jer nisu imali Boziju osobinu "spoznaja dobra i zla ). Znaci bila su ne savrsena bica, a kad su uzeli plod krenuli su ka savrsenstvu ( jer su u tom trenutku dobili Boziju osobininu ). Cinjenica je da Adam i Eva nisu umrli kad su uzeli plod, vec su umrli kad im je bio zabranjen pristup drvetu zivota ( tj. kad su izbaceni iz Edema).
Naravno.....poznanje dobra i zla...je neophodno na putu ka obozenju tvorevine....
Gledaj druze. Ako mislis da jesam imas pravo na to. Lepo ti kazem da nisam jer ja opet ponavljam ne pripadam nijednoj religiji ni verskoj organizaciji. Ja samo trazim odgovore na neka pitanja.![]()
E pa mene vec mnogo muci pitanje, zasto onda mnogi "hriscani" osudjuju zmiju da je uradila lose, i da ih je slagala? Jer ja ne vidim laz u tome, nego samo lukavlost i vidim da je precutala. Lepo je rekla: Necete vi umreti (odnosilo se da nece umreti u tom trenutku kada uzmu plod), bicete kao Bogovi znajuci sta je dobro i lose, i otvorice vam se oci. Sve je bilo kako je receno. Adam i Eva nisu umrli kad su uzeli plod, dobili su novo znanje i otvorile su im se oci.
Nisu umrli ali su postali smrtni.....
Adam i Eva pre pada su bii su svrseni.
Ali su mogli i dalje da napreduju iako savrseni.
Savrsenstvo je karakter u skladu sa Bozjim zakonom.
I to su imali.
Savrseni Bog stvara savrsena bica ne polovicna.
I sotona pre pada je bio savrsen.
Bog je stvorio Andjele i coveka sa slobodnom voljom.
To znaci da migu da izaberu da ne budu vise savrseni ako to zele.
Ko to ne moze, nije savrsen vec ogranicen...
Savrsen je samo Bog! Adam i Eva nisu mogli biti savršeni, jer da je su bili savršeni ne bi mogli zgrešiti. Jer samo Bog je savršen i On ne može zgreštiti tj. može jer je svemoguć ali nikada nije. Bog ima spoznaju dobra i zla, a da pri tom nije nikada zgrešio. Poenta je da je covek stvoren dobar. Sve sto je samo dobro nije jos savrseno,ono je na putu ka savrsenstvu, a pri tom putu prvi korak je da se mora dobiti spoznaja dobra i zla sto prouzrokuje da se rodi zlo. Odakle zlo, zbog slobodne volje, jer stvaranje slobodne volje je indirektno stvoreno zlo. Ali to jos nije savrseno, savrseno je kada se oslobodite zla i sa svim Bozijim osobinama postanete dobri,a da pritom imate spoznaju dobra i zla i mogucnost da zgresite ali ne zgresite, e to je savrsenstvo. Jer neide Bog i zlo u jednom, jer je Bog izvor dobrote i njegova priroda je takva da ne greši. E sad odakle Bogu spoznaja dobra i zla kada nikada nije zgrešio? To pitanje je stvarno veoma teško, ali možemo reći da je Bog sveznajuć i da ima spoznaju dobra i zla bez da zgreši. Problem što mi to ne razumemo nije u tome da smo nerazumni, već je u tome što naša trenutna svest to ne može shvatiti jer smo veoma duhovno slabi, i još nismo dostojni te objave.
Spominje se da je Adam postao kao Bog tek kad je dobio spoznaju dobra i zla. Bog, pošto verujemo da je savršen, verujemo da je njegova osobina i da ima i spoznaju dobra i zla. Adam i Eva pre pada nisu imali i to nam govori da je čovek krenulo ka putu postajanja savršenstva, padom u greh, jer smo dobili i tu osobinu Boga. Nova osobina nam donosi i posledice, što nam govori da nije jednostavno doći do stanja savršenstva.
Zbog toga im Bog zabranjuje da uzmu večni život, jer večnog života su dostojna samo bezgrešna bića, a Adam i Eva su bili tek u početnoj fazi postajanja savršenstva tj. nisu bili savršeni jer su imali greh na sebi, a greh donosi smrt. Ta linija potrage za savršenstvom je išla sve do Isusa, i on je konačno ispunio ulogu čoveka koji je trebao da ispuni cilj, tj postajanje savršenog čoveka!
Zanima me vase misljenje! Sta mislite da li su Adam i Eva pre pada ( tacnije pre nego sto su uzeli plod ) bili savrsena bica?!
Bolje bi bilo potanje, sta je savrsenstvo.
Bog je davaoc i stvoritelj zivota.
Covek je primaoc.
Kako je moguce tvrditi da je Bog savrsen a stvara nesto nesavrseno sa manom?
Nije moguce.
Covekovo savrsenstvo zavisi od Boga.
Bozje od nikoga.
Biblija nam kaze da njegiva stvorenja na zemlji kada su bila stvorena, stvorena su bez mane.
Njegova stvorenja su slika Boga.
Bozje i ljudsko savrsenstvo nije isto.
Adam u Eva su bilu bez mane.
Bez telesne mane bez karakterne mane i imali su vecni zivot.
O tom savrsenstvu pricam.
Adam i Eva nisu pogresili zato sto su bili nesavrseni.
Jer onda nemaju krivicu.
Sta su oni krivi za greh ako su stvoreni nesavrseni?
Ko moze da ih osudi?
Oni su imalu slibodno volju.
Mogli su da izaberu da ne budu poslusni.
Pa su to i izabrali.
Sve dok su bili povezana sa izvorom savrsenstva, bili su bez ikakve mane.
Savrsenstvo coveka se sastoji i u tome, da bude povezan sa Izvorom zivota, Bogom.