The Life Architect
Aktivan član
- Poruka
- 1.404
Očigledno si ti jako srećan. Verujem da si odrastao u jako solidnoj okolini za život, mislim na društveni deo, i da si imao dobro društvo, pa te nije puno ni zanimalo kakvi su ostali. Eto ja mogu samo da ti kažem da ne možeš da zamisliš koliko je nekada život bio laganiji, lepršaviji, lepši i mirniji, a sada retardiraniji, zatvoreniji, izopačeniji i ružniji. Postali smo taoci samih sebe, i vrednosti koje nam se nameću. Naučili smo kako da postavljamo statuse, a zaboravili kako se vodi konverzacija i zbijaju šale u društvu u real-u. Koliko su samo danas ljudi frikovi, čudaci, koliko ima onih koji žive od danas do sutra, samodestruktivci, narkomani. Ali dobro sad smo otišli daleko od teme. Tema je, jednostavno, devojke i momci.Ovo me je iskreno nasmejalo kada sam pročitao
Elem, mislim da se nije puno toga promenilo od prethodnih generacija. Opet, to je malo teže utvrditi jer smo se sami socijalizovali većinom kroz našu generaciju(barem sad, dok smo mladi), i koja se razlikuje jedino po tome što je kao okolnost(u kojoj bi se omladina razvijala) zastupljenija masovna kultura(kao posledica globalizacije, širenja američkih vrednosti).Mislim, forumaše uglavnom nerviraju stvari koje su verovatno i pre bile zastupljene, neke možda u drugačijem obliku. A meni se samom čini da su se oni koji su se razočarali u ljude jednostavno prilično od istih udaljili, pa iz tako daleke perspektive stiču malo drukčiju sliku o njima(logično). Barem je tako kad sam ja u pitanju, kad osetim nadolaženje neke vrste mizantropije, znam da nešto(uglavnom ego) ne funkcioniše kako treba
Inače, zadovoljan sam mojom generacijom, mada ne mogu reći isto za npr 10 godina mlađu(kojoj moj brat pripada), jer boluju od hronočnog manjka koncentracije.

A ko ti je za to kriv, Sveti Petar?I ja imam problema sa koncentracijom. Znas li ti koliko nas bombarduju sa informacijama na internetu i ja dok sve popamtim na forumu ko je sta pisao,gde,kad,kako ja posle nemam vise volje za ucenjem.
Uslo mi u glavu brdo nepotrebnih informacija.

Moj ti je savet, odaberi jedan portal na kome ćeš dnevno čitati vesti, i to sa moba. Izbriši facebook ako ga imaš, i ostavi samo forum, za kasne sate, ili vreme kada nemaš učiti. A chat sa društvom ostavi za vreme kada ideš na basket ili fucu, ili nešto sl, a ne na messenger-u.

Jednostavno, rastereti se i potrudi da te ne interesuje suviše stvari, osim društva, zezanja i učenja, i bićeš kao nov. Ja sam tako uspeo.