Da li ste zadovoljni današnjim devojkama/momcima?

Problem s ljudima je u očekivanjima koja imaju. U loše odabranoj referntnoj tački. Kada govorite o tome da (ni)ste zadovoljni tim kategorijama vi pre svega upoređujete vama predočeno činječino stanje (subjektivno sagledano iz vaše perspektive) sa očekivanim modelom (koji, sa druge strane, nije ništa drugo nego individualna idealizacija). Ako se to razilazi, nisu krivi ljudi što nisu onakvi kakvim biste ih poželeli, već vi sami sa vašom idealizacijom i očekivanjima koja u realnosti nemaju temelj. Znači, nije sve do sveta u kojem su retki princeze i prinčevi na belim konjima- već i do ljudi koji očekuju ideale (a da li su ih uvek i dostojni?)

Tona ljudi dolazi s pričom o boljim vremenima i lošim vrednostima omladine. Ali ovo je jedinstven trenutak, jedinstveno vreme, naše vreme. I sasvim je nebitno da li je vreme loše ili ne, ono je onakvo kakvo jeste, i pridodavanjem takvih atributa nećete ga promeniti (a ni nešto bolje razumeti). Tako je i s ljudima ovog vremena. Oni su onakvi kakvi moraju da budu. U toj priči nema mesta (ne)zadovoljstvu već je sve pitanje prilagođavanja i adaptacije. Nema poente meriti ljude u globalu aršinima kvaliteta- treba pronaći načina da se uz sve njih do kraja istera lična priča.

Dobri realni kriterijumi nemaju veze s idealizacijama. Ako čovek ne dobija zauzvrat ono što bi poželeo, možda traži previše. Ili ne traži dovoljno dobro. Ili uopšte ne traži. Ili očekuje da će ga naći. I tako svi rade nešto svoje i ne nalaze jedno drugo.

Ajde da mi neko od žena kaže da li bi, ako već devojka odbija da stupi u seksualni odnos, lakše pristupila seksu da joj se prvenstveno ponudi oralno zadovoljstvo?

Direkt, ti ako si stigao do tačke da pregovaraš sa ženama za sex kao da sklapaš Dejtonski sporazum bolje idi i skoči sa mosta...:lol:
Pa zna se kako to ide... a ne: "Hoćeš da se hebemo? Nećeš? A da ti ližem malo pa da se posle jebemo?"

Na ovo pitanje će svi manje-više odgovoriti isto, jedino što će možda imati različita obrazloženja. Pa i ja bih se takođe odgovorio isto, međutim razmišljao sam o tome dosta i došao do par zaključaka. Ovdje ću navesti jedan od njih.

Danas je mnogo lakše biti muško. Ne u svim segmentima, naravno, ali u onim kojih se ova tema tiče da. A zašto je lakše?

Zato što globalna mašinerija koja donimira planetom diktira daleko rigoroznijim kriterijuma za djevojke nego za momke, pa onda mi ponekad današnjih djevojaka bude i žao. Muškarci opet i imaju nekog izbora, a djevojke ne. Pogledajte malo kakav uticaj današnja pop kultura ima uticaja na mlade djevojke i vidjećete da jedino mogu da biraju ili da budu prihvaćenje pod samo jednim uslovom ili da neprihvatanjem tog uslova budu odbačene. Danas je ispod časti biti domaćica, za to se već pobrinuo feministički pokret, no je jedina svrha postojanja žena u društvu izgledati ljepše, a mašinerija je takođe ima veliki uticaj i na kriterijume ljepote. Pogledajte modne magazine, i tačno će te uočiti kako im oni diktiraju šta je lijepo, tjeraju ih da se osjećaju mizerno jer su obične, a zapravo ništa nema ljepše no biti običan. Tako da je to jedan vid legitimnog duhovnog ropstva.

Imao bi još da pišem o tome ali mislim da je zasad dosta. Sve u svemu, poenta je da je tačno da nisam zadovoljan današnjim djevojkama, ali uticaj ovoga o čemu sam pisao ih tjera da ni one nisu zadovoljne sobom, i to je zaista tužno, jer na njih je uticaj mnogo veći nego na nas muške, pa mi i možemo prkositi tome, a one mnogo teže.

najveći problem je što to zapravo stvara neku iskrivljenu sliku o ženama u očima muškarca koji traže tip top namontiranu, svestranu, sposobnu, kuvaricu, kurvu, i šta sve ne. ali za to su krive žene koje su same sebi nametnule da moraju biti sve u jednom.
te moderne gluposti o tome kako je sramota kuvati, biti domaćica su takav bullshit jer se bez hrane ne može, mene bi bilo sramota da uđem sutra u brak pa da mi deca gladuju jer sam jelte, moderna

Back