Samo neko ko nema blage veze sa kosovskim pitanjem moze govoriti da je Kosovo neko nekom oteo. Na ovom forumu sam od 2003. procitao sam mnoge gluposti, ali ovaj citat je zaista najveca.
Kosovo pre svega pripada ljudima koji na njemu zive. TACKA! Ni meni, ni tebi, ni Tadicu, ni Kostunici, NIKOM! Kosovo je kosovsko, odnosno KOSOVARSKO!
Beograd (Jugoslavija-Srbija) je izgubio Kosovo tako sto se kasno setio da resava taj problem, a onda kad je hteo da ga resi - resavao ga je na pogresan nacin.
Dopustli smo (KS, SHS, KJ, SFRJ, Srbija) da Kosovo postane crna rupa balkana. Nismo vezali to stanovnistvo za nase drustvo, vec smo ga non-stop ignorisali. Celo to Kosovo smo ignorisali, a pogotovo u ekonomskom smislu. Niko me ne moze ubediti da smo od Kosovara mogli da napravimo stanovnistvo lojalno Beogradu. Kao sto smo uradili od Vlaha u Timockoj Krajini ili Madjara u Vojvodini.
A onda greska koja je zauvek odsekla Kosovo od Beograda: etnicko ciscenje nad Albancima 1999. - NATO bombardovanje - rezolucija 1244