Da li smo srećni?

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
42.823
Čitam danas naslov članka gde je pitanje

Zašto uvek mislimo da su drugi srećniji ?

Da li nekad stvarno pomislite da su drugi srećniji od vas ? I zašto smatrate da vi niste ?

animation heart GIF by Barbara Pozzi

Ja nisam, mozda sam bio malo nekad, imao sam neke periode jad sam bio srecan sad ne...

Ljudi oko mene?Pa svi su srecni, srecniji i to 85% njih bar tako mi izgleda a sta je istina ne znam.Svi imaju savrsene orice na mrezama, slike i ibjave sa putovanja, devojke momci, kafane, restorani, koncerti, ljubavne price itd itd...

Ugasio sam mreze od bedavno imao sam fejs i instagram od 2008 do 2024 da ne gledam te srecne i stvaram sebi jos vecu tugu i pritisak.Sad ovako zivim samo ono sto mogu da vidim a retko ko me zanima u zivotu tako da sam u nekom svom svetu samoce gde retko kad naidje misao da mi se nabada na nos da su drugi srecniji.Sto manje čjudi oko tebe i u zivitu to manje osudji anja i vrednovanja tebe pa i mesanja u tvoj zivot...

Vise me niko i ne zanima, ako radim poso i kolege i ti ljudi nisu mi nista i samo postoje na poslu da se zavrsi posao, ako imam prijatelje imacu toliko da ih mogu izbrojati na jednoj saci, vise od 5 mi je previse.Imao sam ih ali sam se razocarao tako da sad imam poznanike s kojim bas vise i ne uzivam da provodim vreme kao nekad.

Čitam danas naslov članka gde je pitanje

Zašto uvek mislimo da su drugi srećniji ?

Da li nekad stvarno pomislite da su drugi srećniji od vas ? I zašto smatrate da vi niste ?
Na mom mestu niko ne bi bio srećniji od mene, a ne želim biti na tuđem mestu.
Nisam zavidna i ne upoređum se sa drugima ni po čemu. Svakom su podeljene pripadajuće karte, po nekoj logici ili pak sasvim slučajno, ali to je tako.
Ko je verujući, njemu je Bog to sve dodelio i čitav život dodeljuje, i dobro, i loše.
Dok god vladamo sobom, sve je u redu i može da se menja. Svako uglavnom i donekle zna šta bi bilo bolje i najbolje, ali bih na prvom mestu zanemarila sve što "dolazi" preko noći. Život je proces, pa su i svi njegovi segmenti procesi.

Ja mislim da vi volite svi da petljate previše

Odakle onda ovoliko nezadovoljna svijeta ?
Odakle sve više psihičkih problema koji zahtevaju psihologa
Odakle ovoliko objesenih bembela, nervoznih sa kratkim fitiljem ?
Mnogo toga kobnog je prevrljalo svet samo za vreme koje sam do sad provela na njemu, a gde je istorijat iza kog sam tek nevidljivo i nedeljivo zrnce peska od pustinje(???), pa dosta shvatam otkuda loši i zli naboji u ljudima. "Svi bi odmah, svi bi sad, život brz i lak!", jer prolaznost života je nešto što makar nesvesno prihvatamo, a tek ko je svestan... Želimo nešto da promenimo, a ne bismo krenuli od sebe prvo.

U mojoj okolini ima praskavaca, histerika i sl., i premda ih razumem, smatram da ne moram da se uzbuđujem, deprimiram ili uopšte bavim njihovim ispadima i izlivima besova i stresova.
"Moraš biti drzak, bučan, da se guraš preko reda, da zahtevaš svoja prava, nogom vrata, vrišti, pišti, kukaj, pljuj, laj!"
"Ni majka dete ne pogleda ako ne zaplače."

Onako, krive stvari možemo da razumemo, ali ne i da pravdamo i sprovodimo. Ne živimo u idealnom društvu, te se nemojmo iznenađivati mnogo oko toga. Ni naši roditelji nisu, ni praroditelji, ni oni pre, pre, pre... Od kad je veka i sveta, ipak se danas najbolje živi. Generalno. Ko voli da generalizuje? Najmanje to volim.

Jeste žalosno to što mnogi kriziraju eksplozivno...
Žao mi ih jes', ali ne volim takvo ponašanje i onima koji me slušaju volim reći da je to još dodatak pride nepravdama sa kojima se svakodnevno susrećemo.

Joj to su ove "moderne" što bulje u mobilni umesto da guguče i pevuši detetu...
Ako može mužu da uvali... ipak je on ćale a njoj obaveza manje...
Odnos majka-dete bi trebalo da bude neprikosnoven osećaj za obe te uloge. Ako mi je preči telefon od deteta... , e, pa onda, i nisam bila materijal da pazim na išta živuće, a kamo dete. Svako može da napravi i rodi, ali je zato mnoštvo dece u skoro nepobedivim predispozicijama da kroz život nema pojma šta je najveća sreća. :cvet:

Back