Da li se ugasla ljubav moze ponovo vratiti?

Tweety1980:
Imam jedan veliki problem!
Bila sam u sretnom braku, muza sam voljela vise nego samu sebe. Bili smo sretni i zadovoljni. Ukupno smo vec 12 godina zajedno. I prije braka je bilo drugih muskaraca u mom zivotu, ali njega nitko nije mogao zamijeniti. On je bio uvijek prvi! Sve ostalo na ovome svijetu je bilo sporedno. Sve dok nije ON usao u moj zivot.
Nikad nisam mislila da mi se to moze dogoditi, ali zaljubila sam se u drugoga. S tim sam se dopisivala mjesec dana porukama i jednom smo se poljubili. Sve je to bilo prije 4 mjeseca, poslje toga nikad nista vise imala s njim, jer nisam imala herca za varanje. A od tada se sve promijenilo!
Stalno mislim na njega. On mi je ujutro prvo na sto pomislim, i zadnje kad podjem spavati. On je prvi koji je uspio njega zamijeniti. Prvi put poslje 12 godina, muz mi nije na prvom mjestu. Ne znam sta osjecam... Znam samo da nista vise nije kao prije, i bojim se da prestajem muza voljeti. Ne mogu da vjerujem da poslje 12 godina jake ljubavi, dodje netko potpuno nebitan i sve to poljulja.
Vec duze se trudim da sve vratim kako je bilo, ali ne uspijeva. Ne mogu,... Nemam vise onih osjecaja koje sam imala.
Moze li se ljubav vratiti... kad uspijem ovoga drugoga sasvim izbaciti iz glave...? :confused:

Pa sta bi ti falilo da budes sa obojicom??? Pa ako mogu muskarci da varaju svoje zene onda mozes i ti....:lol: :lol:

Ma jok... Naprotiv, ochekivao sam tako neku budalashtinu...
Mushkarci varaju zene (niko nikada nije otkrio da li vishe nego shto zene varaju mushkarce), pa je zato extra opravdano to shto cu da popushim najboljem drugu...

Samo jedno mi nije jasno...Ako vlada mishljenje da mushkarci vishe napushtaju svoje porodice (naravno da mishljenje vlada samo medju zenama), da li je apsolutno opravdano da i ti to uradish?
Ono, tvoj sexualni apetit je samo tvoja stvar, samo nemoj za to tandrkanje da krivish mushkarce...Pre mi deluje sve to kao "Ja sam zena na sve spremna"...

Naravno da moze da se vrati ljubav prema muzu, ali tesko da ce to da se desi ako se stalno vidjas sa drugim i ne dozvoljavas samoj sebi da ga zaboravis. Ma koliko mi ne odlucivali o svojim osecanjima, ako svesno ides glavom kroz zid (citaj sreces gospodina broj dva) mozes samo sebe da krivis....

Ja se nadam da sam u pravu kada kazem da ljubav ne moze da nestane bez razloga, bez da te je tvoj dragi razocarao ili da ti je bilo sta nedostajalo... Jer ovako je malo zastrasujuca pomisao da nekome mozes da pruzis sve godinama da bi se samo jednom oladio i aj cao...

Nestanak ljubavi moze da se dogodi u trenutku i to kada se nezadovoljstvo skupljalo vremenom i onda se desi da ti jedna kap prelije casu...
Tada se javlja i interesovanje prema nekom drugom, koji se pojavio na pravom mestu u pravom trenutku, sto moze da bude samo zaljubljenost ili pre, zaludjenost...

Nemam pojma kako to funkcionise u braku, ali govorim kako se desi kada si u dogoj vezi, a to je ako ne isto, ono dosta slicno, ako nema dece. Tada je stvar mnogo komplikovanija i ne treba misliti samo na sebe. :roll:

Ja sam takvu situaciju iskoristila da bih bezbolnije raskinula vezu od 5 godina. jednostavno sam izjavila da sam se zaljubila u drugog i gotovo...vise nije bilo nazad... :smile:

Taj " drugi", naravno da nije potrajao...nije vise ni bio interesantan kada sam postala " slobodna"... :lol:

sensual:

Ja se nadam da sam u pravu kada kazem da ljubav ne moze da nestane bez razloga, bez da te je tvoj dragi razocarao ili da ti je bilo sta nedostajalo... Jer ovako je malo zastrasujuca pomisao da nekome mozes da pruzis sve godinama da bi se samo jednom oladio i aj cao...

Zao mi je, ali ja ne mogu reci da me je moj muz razocarao... Cak se nismo godinama posvadjali tako da kazem da me je povrijedio, ili nesto... Najgore sto mi radi jest to sto mi usred serije prebaci na utakmicu!!!
Za sve ljude oko nas, mi smo idealan par! Ljudi nam se dive kako se poslje 7 godina braka jos volimo i postujemo. Nazalost, imam puno ljudi u okolini koji i nakon godinu-dvije braka, ne pronalaze vise zajednicki jezik.
Nas dvoje nemamo djece, i tesko nam je bilo proteklih 7 godina u braku, i zbog toga smo jedno drugom podrska i potpora.
Ja znam da mnogi ovo nece vjerovati, ali tako je. Ja bi mogla reci da me povrijedio, ili da mi je nesto napravio da bi sebe i svoje postupke opravdala, ali nije tako.
Zato i trazim razgovor, da vidim jel se nekome nesto slicno dogodilo, jer ja bi od svega najvise zeljela da opet sve bude po starom. Ne mogu da vjerujem da se ljubav moze tako odjednom ugasiti. Nije se ugasila, tu je negdje, ali treba je malo potpaliti... Valjda!

Ja mislim da je on poceo da te dozivljava zdravo za gotovo i da si se ti jednostavno zazelela malo onog uzbudjenja...udvaranja, osecaja da si lepa i pozeljna... :wink:

Svakoj od nas je to potrebno, narocito ako smo u dugoj vezi koja predje u kolotecinu, a pojavi se neko drugi, interesantan u tom momentu i zaokupi nam misli, a pre svega pocne da se udvara... :smile:

Opusti se...ako ima ljubavi jos...evo ide leto...otputujte negde...zavedi TI ponovo svoga muza...nije to tako nemoguce, a ni tesko...
Srecno! :wink: :lol:

SANDRINAbg:
Nestanak ljubavi moze da se dogodi u trenutku i to kada se nezadovoljstvo skupljalo vremenom i onda se desi da ti jedna kap prelije casu...
Tada se javlja i interesovanje prema nekom drugom, koji se pojavio na pravom mestu u pravom trenutku, sto moze da bude samo zaljubljenost ili pre, zaludjenost...
Vec sam maloprije napisala da kod mene nije bio slucaj da me muz razocarao i da sam bila nezadovoljna, pa je netko naisao u pravom vremenu. Ne, nije bilo tako.
Ja i moj muz svaki slobodni trenutak provodimo zajedno. Ja poslje posla dodjem kod njega na posao, bar pola sata-sat da se vidimo. I njegove kolege cesto sjede s nama. Tako i taj kolega. Uvijek mi je bio drag i simpatican kao i vecina njegovih kolega. Sve vise vremena smo provodili zajdeno, i uvijek nam je lijepo bilo. Svima. Odjednom sam shvatila da je meni bezveze u tom drustvu kad njega nema. Kad sam to shvatila - pocela sam razmisljati o tome, kako to?! Zato je meni ljepse kad je on tu? I pocela sam izbjegavati to drustvo.Nisam vise ni razmisljala o tome.
Muz mi je otisao na put 7 dana. Ja sam mislila da cu poludjeti! Bez njega 7 dana! To je za mene bila cijela vjecnot. A i za njega. Koliki sam telefonski racun dobila taj mjesec, mogla sam i ja poci s njim! Kad se vratio - nitko nije bio sretniji od mene! Bila sam zaljubljena do usiju! Sve je bilo SAVRSENO! U tom istom tjednu, ponovo sam se nasla u njegovom drustvu, igrom slucaja, on mi pokaze da nije ni on ravnodusan prema meni.... I ja zadrhtim!
I poslje toga sam jos vise mislila na njega, poceli smo se dopisivati,... i to je to.
Desilo se kad sam se najmanje nadala.

SANDRINAbg:
Ja mislim da je on poceo da te dozivljava zdravo za gotovo i da si se ti jednostavno zazelela malo onog uzbudjenja...udvaranja, osecaja da si lepa i pozeljna... :wink:

Svakoj od nas je to potrebno, narocito ako smo u dugoj vezi koja predje u kolotecinu, a pojavi se neko drugi, interesantan u tom momentu i zaokupi nam misli, a pre svega pocne da se udvara... :smile:

Opusti se...ako ima ljubavi jos...evo ide leto...otputujte negde...zavedi TI ponovo svoga muza...nije to tako nemoguce, a ni tesko...
Srecno! :wink: :lol:

I ja mislim da je to to...
Hvala :D

Back