Da li se svercujete u javnom prevozu ?

• Začetnik teme Začetnik teme Alysa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da li je istina da su u GSP sada paprene vrućine jer je uključeno grejanje kako ne bi pregoreli neki delovi motora?! Načuo sam neke glasine, ali nisam se skoro vozio pa me zanima.

Pre bih rekao da je upaljena 'obicna' ventilacija, bez dodataka. Ne znam tacno gde taj vazduh prolazi, tako da moze da izgleda zagrejan.
Uostalom, ceo autobus bez klime je 'limena kanta koja se greje'.
Cvrsto verujem da obican topao vazduh pogonjen ventilacijom moze lako da se razlikuje od vruceg za grejanje.

Moguće da je to slučaj sa nekim autobusima. Ali izgleda da ove glasine koje sam čuo su potvrđene. Kaže sledeće :

"- Svakog dana se raspravljam sa ljudima oko grejanja, ne mogu da im objasnim da grejanje ne mogu da isključim, to rade majstori. Sve kolege imaju isti problem. Niko nije lud da se "kuva" i da sa ubrusom oko vrata vozi celu smenu - priča jedan od vozača na liniji 95, sa peškirom oko vrata.

Na starim vozilima grejanje ni leti neće biti isključeno. Motor dok radi dostiže određenu temperaturu, a uključen sistem za grejanje izbacuje topao vazduh, što sprečava prokuvavanje. To znači, kada bi grejanje bilo ugašeno, mnoga vozila bi ostala u kvaru posle 100 metara. Tako je autobus koji greje i kad su visoke temperature sigurno i neispravan!"

LINK, Blic

istina je

meni se juče zalepila cipela za pod..

:lol:

Će se slepiš, završi ranjeni Zoro u Ozz-u

hqdefault.jpg

Moguće da je to slučaj sa nekim autobusima. Ali izgleda da ove glasine koje sam čuo su potvrđene. Kaže sledeće :

"- Svakog dana se raspravljam sa ljudima oko grejanja, ne mogu da im objasnim da grejanje ne mogu da isključim, to rade majstori. Sve kolege imaju isti problem. Niko nije lud da se "kuva" i da sa ubrusom oko vrata vozi celu smenu - priča jedan od vozača na liniji 95, sa peškirom oko vrata.

Na starim vozilima grejanje ni leti neće biti isključeno. Motor dok radi dostiže određenu temperaturu, a uključen sistem za grejanje izbacuje topao vazduh, što sprečava prokuvavanje. To znači, kada bi grejanje bilo ugašeno, mnoga vozila bi ostala u kvaru posle 100 metara. Tako je autobus koji greje i kad su visoke temperature sigurno i neispravan!"

LINK, Blic

Neka onda kazu koji autobusi imaju problem i koliko kosta da ih zamenimo - posaljemo u penziju. Pa da li ce da budu bas novi ili neki polovni, moz' da se dogovorimo. Ali svakako da GSP preuzme celu seriju, isti model iste boje.

Ne znam gde su nestali oni (po meni najbolji) turski COBRA (ja ih zovem guliveri, nešto na tu foru se zovu) autobusi zelene boje?
Ranije su bili na linijama 52 i 56 (barem od onih koje ja često koristim) a više od godinu dana kako nigde ni jedan nisam videla. Osim Solarisovih, na tu liniju su ubacili prastare harmonika kršine a oni turski su sigurno bili noviji i bolji.

Jako puno ljudi se pod krinkom noći otpušta iz javnih i privatnih preduzeća, u toku je najbrutalnija čistka o kojoj ljigavi režimski mediji ne govore ni reči, pričaju o komarcima a krovopije režima piju krv svima...Tako da verujem da je ovo naredba sa vrha da se kao ''popusti'' dok se ne završi ekonomsko etničko čišćenje/genocid.

- - - - - - - - - -

Mada ne znam baš šta time postižu jer kada ih ponovo vrate u punoj spremi bes naroda će biti toliki da će biti napada noževima i drugih krvoprolića na sve strane, kako se ''rešavaju'' problemi u državama trećeg sveta, poput venecuele gde jedni druge pale žive na ulicama.

Back