Da li se svercujete u javnom prevozu ?

• Začetnik teme Začetnik teme Alysa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne moraš ni to, računi iz fiksalnih kasa većine prodavnica odgovaraju po gabaritu :D

Nego, zamislite akciju, koja naravno zvuči kao utopija, ali nije na odmet maštati, da karte putnici razmenjuju prilikom ulaska/izlaska iz vozila :mrgreen:

Мени се то дешавало.

Улазим на Зелењаку, контрола за мном, мада нису контролисали, него су се само возили. Док сам извукао карту да је откуцам(Гребо не гледај ово :mrgreen: ), једна бакица ми хтела дати своју, да је не трошим за џабе, рече, "ма ко им .ебе матер, држи синко моју...(ваљда је мислила на карту)!

Ситуација у 23 у Кнеза Милоша. Гужва, једва сам стајао на последњем степенику, а камоли да откуцам карту. Негде код Београђанке се мало испразнио, ја приђем до аутомата, кад једна жени ми нуди своју карту, каже, излази на следећој станици..

Верујем да није била провокација и покушај преваре са погрешном комбинацијом бројева, али их ипак нисам узимао. Мада, хвала на понуди :mrgreen:

Такође сам виђао и да карте циркулишу међу познаницима, на самим вратима се врши примопредаја :per:

Još malo pa će nam i to onemogućiti

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/207072/Satelitsko-pracenje---gradskog-prevoza

Mogući novi načini naplate
- Optički čitači karata (nema kontakta sa korisnikom, čita kartu sa desetak santimetra razdaljine)
- Plastične karte, sa čipom, koje bi se dopunjavale (SMS, putem interneta
- Karte za jednu vožnju, dnevne, nedeljne...

Izbacuju bušenje kartica.

Automat u zagrebačkom tramvaju
236728.jpg

Back