Da li se svercujete u javnom prevozu ?

• Začetnik teme Začetnik teme Alysa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne. Nema mesta čuđenju. Nije vas takvom životu naterala država, već vaša nesposobnost. Ne samo vaša, već mase poput vas.Država ne postoji kao takva, već je čine ljudi. Ako ljudi govore da su bedni zato što ih je naterala država da budu bedni, onda zapravo govore da su bedni zato što su nesposobni i priznaju da pripadaju bednoj masi koja nema ni sposobnosti ni volje da promeni svoj život, odnosno državu. Naravno da nam neće biti bolje, a neće biti samo zato što vi i vama slični imate pravo glasa i snalazite se.
ah andjo kako lupetas,tj `prosipas pamet`.
misli ti sta hoces,ali evo lepo ti i tab odgovoio u prethodnom postu.
licno se smatram vrlo sposobnom damom...ako nizasta drugo,ono bar za sverc.corpus delicti:mrgreen:

Када је тако модерно да се не плаћа оно што се користи, како стојите са рачунима за струју, телефон, инфостан, за порезе, за регистрације? Јесте ли и ту тако "храбри"?
П.С. Није провокација, баш ме занима однос, које категорије су бау-бау а које не...

Pa od kog novca da ih poprave, odnosno kupe nove, ako ljudi neće da plaćaju kartu za prevoz? Kako mali Perica zamišlja da svet funkcioniše.

Ne. Nema mesta čuđenju. Nije vas takvom životu naterala država, već vaša nesposobnost. Ne samo vaša, već mase poput vas.Država ne postoji kao takva, već je čine ljudi. Ako ljudi govore da su bedni zato što ih je naterala država da budu bedni, onda zapravo govore da su bedni zato što su nesposobni i priznaju da pripadaju bednoj masi koja nema ni sposobnosti ni volje da promeni svoj život, odnosno državu. Naravno da nam neće biti bolje, a neće biti samo zato što vi i vama slični imate pravo glasa i snalazite se.

Ne kažem ja da su ljudi nesposobni ako nemaju ono što im treba. Niste me shvatili. Naša država je nefukcionalna, činjenica. Ali problem je u narodu. Ne može preko noći, ali ako bi postojala volja i sposobnost promene, onda bismo za 50 godina ili 100, imali sjajnu državu. Mislim i pre, ali za sporaće poput nas i 100 je sjajna računica. Dakle, nije rešenje sutra, već je rešenje danas da se počne a završiće se za koju godinu/deceniju. Problem je u nestrpljivosti i nezrelosti. Naš svet bi da ne mrdne prstom a da dobije sve što mu treba. Zato i imamo na vlasti ljude koji su nesposobni. Biramo između nesposobnjakovića, vazda manje zlo. Rešenje je da se počne sa školovanjem ljudi za vlast. Neka se formiraju škole u kojima će se školovati budući državnici, pa neka najbolji vladaju i tada će se stvari rešavati. A da bi toga bilo, treba da se prizna da smo masovno nestručni, neobrazovani, zadrti i lenji. Sve se želi preko noći. Neko ko se juče ispilio već želi da bude vođa (ne mislim na godine, već stručnost). Promene se ne dešavaju brzo, već postepeno. Samo postepenim promenama menja se koren problema. Nemci kažu: langsam aber sicher. Zato kažem nesposobnost ljudi je dovela do nesposobne države. Da kritična masa podrži prave promene, desile bi se a ne bismo bili necenjeni, manje plaćeni ili neplaćeni, nezaposleni, dok su neki prezaposleni. Nije pojedinac koji se trudi kriv, već masa. A razmišljanje da: ništa ne može da se menja i da je sve u sranju pa daj još i ja da ga usranjim, pravi je način da se nikada ništa ne promeni.

Свака част. Овако нешто би могло стајати на већини тема, можда би неко и поразмислио о нечему.

Када је тако модерно да се не плаћа оно што се користи, како стојите са рачунима за струју, телефон, инфостан, за порезе, за регистрације? Јесте ли и ту тако "храбри"?
П.С. Није провокација, баш ме занима однос, које категорије су бау-бау а које не...
sve placam sem pretplate za re-te-se:manikir:

sve placam sem pretplate za re-te-se:manikir:
У реду.
Зашто плаћате, рецимо, струју када ова грозна држава ништа није урадила да вам омогући да зарадите, да приходујете и сл.?
Зашто плаћате телефонски рачун када не треба бити поштен у непоштеној држави?
Зашто плаћате инфостан држави која се не секира за вас?

dmauka,preterano se.es.
naravno da ja licno placam samo ono sto mogu da mi uskrate,tj.iseku
sve sto i nista drzava ne moze,necu da platim.
moj sin i ja smo ziveli pomocu `stapa i kanapa`,i ovo svercovanje od pojedinih neplacanja,smatram mojim pravom.
sta ces ti,i tebi slcnima misliti-bas mi je eventualno.
mogu samo da ti porucim-dobro je da nisi bio u mojoj kozi

dmauka,preterano se.es.
naravno da ja licno placam samo ono sto mogu da mi uskrate,tj.iseku
sve sto i nista drzava ne moze,necu da platim.
moj sin i ja smo ziveli pomocu `stapa i kanapa`,i ovo svercovanje od pojedinih neplacanja,smatram mojim pravom.
sta ces ti,i tebi slcnima misliti-bas mi je eventualno.
mogu samo da ti porucim-dobro je da nisi bio u mojoj kozi
Апсолутно сте у праву.
По свакој ставци.
Поздрав.

To valjda zavisi i od vaspitanja:cool:

У реду.
Зашто плаћате, рецимо, струју када ова грозна држава ништа није урадила да вам омогући да зарадите, да приходујете и сл.?
Зашто плаћате телефонски рачун када не треба бити поштен у непоштеној држави?
Зашто плаћате инфостан држави која се не секира за вас?

zašto? zato...ili - 'ebem li ga.
svako zašto ima svoje - 'ebem li ga.

Back