Da li se sme piti alkohol tokom posta na vodi?

Samo voda 5-7 dana, da li je ok piti alkohol u medjuvremenu ili ima posledice

Нема никаквих последица уколико не постиш. Тиме само показујеш свој карактер, морал и своје поштовање вере, часног крста и Господа.

Нема никаквих последица уколико не постиш. Тиме само показујеш свој карактер, морал и своје поштовање вере, часног крста и Господа.
ne postim iz striktno pravoslavnih razloga... Po meni alkohol nije nista lose pa shodno tome ga ne smatram "nemoralnim"

ne postim iz striktno pravoslavnih razloga... Po meni alkohol nije nista lose pa shodno tome ga ne smatram "nemoralnim"

Није ни масна прасетина ништа неморално, као ни алкохол. Али моје мишљење је да ако већ постиш, онда пости.

Господ је рекао да тиме што постимо ми се духовно причестимо(између осталог). Ако мислиш да ће ти у томе алкохол помоћи, нико ти не може забранити да пијеш алкохол, као ни да већ сад навалиш на Божићно прасе или шта већ. Само напред! Лепо се проведи вечерас, шта год да радиш.

Није ни масна прасетина ништа неморално, као ни алкохол. Али моје мишљење је да ако већ постиш, онда пости.

Господ је рекао да тиме што постимо ми се духовно причестимо(између осталог). Ако мислиш да ће ти у томе алкохол помоћи, нико ти не може забранити да пијеш алкохол, као ни да већ сад навалиш на Божићно прасе или шта већ. Само напред! Лепо се проведи вечерас, шта год да радиш.
hrana i piće su manje bitna stvar...

pa o tome se radi u temi... btw vrlo je teško skontati iz uvodnog posta šta je pisac hti reći...
Pa splavovi ne rade tokom zime :lol:.... Tema je dal je opasno da popijes alkohol ako nista nisi jeo 7 dana, dal to aktivira metabolizam ili sta vec.

Pa po meni je smisao u nejedenju nicega ne toliko u nejedenju odredjene hrane. Vezba volje,sok za organizam itd. Mada smatram inace nemoralnim jedenje zivotinja, al sam previse slab da bih nesto uradio povodom toga jer volim :/
Po meni alkohol pomaze da se duhovno procistis jer prosiruje svest ponekad, al da ne ulazim u tu polemiku. Neki ga hvale, neki su protiv.

evo sad ozbiljno, čak i veliki Njegoš nije bio oduševljen načinom na koji naš narod shvata post... naš narod voli te neke zabrane pa to je čudo jedno, ovo se smije, ovo se ne smije, crno-bijelo itd. ... popiti čašu vina ili piva sigurno nije u suprotnosti sa pravoslavnim postom...

tu se slazemo, al mislim da ne razumes da ja postim bez icega ikakve hrane, pa striktno zdravstveno pitam, jer znam da moze sranje da nastane ako pojedes odjednom nesto posle takvog rezima

Napio bi se kao zver.Onda bi ta mala kolicina alkohola ubila svaki osecaj u zeludcu za glad i onda bi krenuo da se nalivas i ubio bi se kao majka.
Ispiranje ili pegla ti ne gine.
Cak i da se ne opijes (a opio bi se ko dupe sigurno),alkohol bi ti iziritirao zeludac toliko da bi povracao ne od alkohola vec od iritacije.

Poslednja izmena:

Back