Da li se SFRJ mogla raspasti bez rata?

Ko što je cela Bosna i Dalmacija ispod nje, organski srpsko
Dakle, još jednom: Dalmacija je organski hrvatska teritorija. Hrvati su autohtoni narod u Dalmaciji. Zvali su se Iliri u vreme kada su Dalmaciju napale rimske legije; Rimljani su i izmisili ime "Iliri" za hrvatsko stanovništvo koje su tu zatekli.

Bosna je zemlja Bosanaca.

Dakle, još jednom: Dalmacija je organski hrvatska teritorija. Hrvati su autohtoni narod u Dalmaciji. Zvali su se Iliri u vreme kada su Dalmaciju napale rimske legije; Rimljani su i izmisili ime "Iliri" za hrvatsko stanovništvo koje su tu zatekli.
Jeste li se dogovorili sa šiptarima ko su Iliri? Ili ste vi Hrvati i Šiptari jedno te isto, s time što su oni zadržali autohtoni jezik a vas su sloveni (čitaj Srbi) naterali da pričate srpski?

Za tvoju informaciju, ja sam SRBIJANAC iz samog srce Srbije.
... koji se zalaže da Srbija bude što manja. :lol: :lol: :lol:
U ovim granicama:

Serbia1833-sr.png

A vežbaš hrvatski jezik ovde na forumu?
Možda si srbijanac(neko ko ima srpsko državljanstvo) ali srbin sigurno nisi.

Valjda ide Srbin katolik, Srbin musliman, Srbin pravoslavac, Srbin nešto...?

Srbijanci zvanično ne postoje ili sam ja nešto propustila?
To je posprdna odrednica koju stariji u Vojvodini koriste za ove dole šumadince.
Tako sam bar ja čula.

Valjda ide Srbin katolik, Srbin musliman, Srbin pravoslavac, Srbin nešto...?

Srbijanci zvanično ne postoje ili sam ja nešto propustila?
To je posprdna odrednica koju stariji u Vojvodini koriste za ove dole šumadince.
Tako sam bar ja čula.
Oni koji koriste taj termin misle na sve državljane Srbije, a ne moraju da budu etnički Srbi.
Nećeš nikada da čuješ etničkog Srbina iz Srbije da sebe zove srbijanac i da još priča hrvatski.

Čak i ti koji mi deluješ kao neki građanista tipa Đilas ili onaj Grbović, čak i tebi je Vučić izdajnik jer daje više nego što mu traži iko ?
Ali 1000 vojnika i dalje stoji, taj 1244 sporazum nije nigde otišao i jedini je zvanični i nepromenjen sve ostalo je propalo, neće biti ZSO jer Priština neće dati nikad to, neće biti ni otcepljenja AP.KiM nikad jer to Srbija neće dati nikad, ali će na kraju tih 1000 vojnika ući u AP.KIM u Srpske sredine i biće mirno jer neće jedni drugima prilaziti

Kad si lider moraš da se izboriš za neke stvari. Ne može izgovor da ti bude "nisu mi dali". Naravno da ti neće dati osim ako se ne izboriš. I 1000 vojnika i ZSO su PREDVIĐENI sporazumima. Sad moraš da imaš lidere koji će to da sprovede u delo. Naravno, sve u svom trenutku, sad to više nije aktuelno jer su i Tadić i Vučić odustali od tih opcija.

Kad si lider moraš da se izboriš za neke stvari. Ne može izgovor da ti bude "nisu mi dali". Naravno da ti neće dati osim ako se ne izboriš. I 1000 vojnika i ZSO su PREDVIĐENI sporazumima. Sad moraš da imaš lidere koji će to da sprovede u delo. Naravno, sve u svom trenutku, sad to više nije aktuelno jer su i Tadić i Vučić odustali od tih opcija.
Foliranja bez.

Back