Da li se osećate bezbedno u Beogradu ?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
382.230
Nema dana a da ne procitamo da je neko ubujen na beoghradskim ulicama, u trznom centru,da je automobil propao u rupu na sred ulice u gradu, da je na prolaznika pala ledenica, da je eksplodirao neciji automobil na sred ulice ,da je copor pasa izujedao ljude i decu, zagadjen vazduh, kvalitet vode itd

Za stanovnike Beograda sigurnost i bezbednost su prvi na listi prioriteta za poboljšanje kvaliteta života. Na pitanje da li se noću osećaju bezbedno, anketirani su pozitivno odgovorili u 64 odsto slučajeva - kada se ta ocena odnosi na centralne ulice. Pedeset osam odsto je navelo da se ne oseća bezbedno u predgrađima, a 66 odsto u parkovima.
Medjutim to su ankete koje mogu da oslikaju pravo stanje a i ne ,tako da je pitanje za vas:

Da li se osecate bezbedno u Beogradu i po vasem misljenju sta bi trebalo uraditi da se stepen bezbednosti poveca
i najvažnij Da li verujete gradskoj vlasti

Pa nebezbednost Beograda nije u tim dogadjajima, vise su bitni sacekuse, stanje ludila na ulicama i stanje fasada u smislu kad pada sa 18 sprata glava , cak i bosanska naprsne....provereno u praksi....

Meni je opasnije to sto su poceli da voze bez svesti da treba i ja da znam da ce i gde ce da prodju pored mene..
Nije fora da mi ostave 5 mm , to je prilicno riskantno , a njihovo iskustvo je jupi , kao u video igrici.....

Kad kazem sacekuse, mislim na to da se popodne ili nocu neko iz dosade navrze na tebe kao solera koji prolazi tuda....to je sacekusa, a ne bukvalno krimi sacekusa...

Eh, nije to bas tako....
Razlika izmedju sacekali leskovcanina zato sto je startovao srednjeskolke pa im bilo interesantno da nahuskaju drugare da ga prebiju i grupa srednjoskolaca tri puta razmisljala da li da napadne starijeg mangupa pa nije, je ipak ocigledna....

Ali i ono , jedan napravi nervozu, a drugi popije batine....to sam ja par puta skrivio....ja zabranim nekome da ide preko reda i onda zbog krupnoce se ne isprazni neko na meni ali neko hoce preko reda preko njega i onda gledam kako se napucaju njih dvojica...
Ali nisam ih terao da se biju , nego sam skrivio sto sam ih iznervirao...

Isto vazi i za gradski prevoz...dva puta mislim da sam skrivio tucu izmedju druge dvojice...ali ja nesto i skrivim a negde i sprecim...
Tako sam sprecio dva puta veliku masovnu tucu na zvezdari, a tu bi prskale glave samo tako...cisto zato sto sam znao vodje bande na jednoj strani a znao i goste zurke u restoranu sa druge strane...pa tako ...nekako sredio da ne popucaju...

Zena kad pita za sigurnost, tu se obicno ne misli na ovo sto sam ja napisao , nego da li ona moze da se zaebava a da je ne zaskoce nasilno ili seksualno...

Od 1979. se ne osećam potpuno bezbedno u Beogradu, pre toga jesam.

Od 1991. se osećam krajnje nebezbedno, sve isto do danas.

Srećom, veliki deo tih godina od 1991. na ovamo sam proveo na dva druga kontinenta i u 3 druge zemlje u Evropi (dakle 15 od tih 29 godina u 6 stranih zemalja sveukupno). Nažalost, sad sam opet u Beogradu. Jbg.

vecerasnij primer
Na Karburmi kod Omladinskog stadiona veceras doslo do pucnjave
Kako javljaju očevici sa lica mesta nepoznati napadač iz automobila u pokretu ispalio više metaka na parkirani automobil marke “Mercedes” i izrešetao stakla.Pucnjava se desila oko 19:30 časova
https://www.novosti.rs/vesti/hronik...tomobila-pokretu-ispalio-vise-metaka-mercedes

i to ne samo danas vec se pucnjave po ulicama desavaju cesto ,
pa se postavlja pitanje koliko smo bezbedni na ulicama Beograda

vecerasnij primer
Kako javljaju očevici sa lica mesta nepoznati napadač iz automobila u pokretu ispalio više metaka na parkirani automobil marke “Mercedes” i izrešetao stakla.Pucnjava se desila oko 19:30 časova
https://www.novosti.rs/vesti/hronik...tomobila-pokretu-ispalio-vise-metaka-mercedes

mercedes ce se zaliti nadleznom organu

vecerasnij primer

Karaburma je mozda i najopasniji deo Srbije, ne samo Bg, zato to nije bas reprezentativan primer jer tamo ima i najvise droge i dosta mafijaskih obracuna.

Karaburma je mozda i najopasniji deo Srbije, ne samo Bg, zato to nije bas reprezentativan primer jer tamo ima i najvise droge i dosta mafijaskih obracuna.

Wooow koja izjava! :hahaha1:
Aham, volim kad to kažu oni koji nikad nisu ni bili na Karaburmi.

Ovde sam od 1982.g., nikada nisam imala bilo kakav problem te vrste.
Ne bih je menjala ni za koji drugi deo grada.

Do pre neki dan slično se se dešavalo na NB, skoro svaki drugi-treći dan, pa niko ne kaže da to je najopasniji deo.

Bilo bi interesantno kad bi neko našao i uporedio podatke o recimo žrtvama nasilja u porodici i nevinih žrtvi stradalih
od strane mafijaša.

Brojke u porodici bi sigurno prevagnule i to mnogo.
I onda se pitamo da li smo sigurni u gradu?

Velika većina nije sigurna u svojoj kući i to od strane bliskih osoba.

Danas se puca po celom gradu , ne samo na Karaburmi , pucalo se i na Dedinju , na Novom Beogradu, Vozdovcu i tako dalje,tako da Karaburmu ne možes proglasavati za najnesigurniji deo Beograda a sinocno dešavanje je uzeto samo kao primer.

Nesigurnost zivljenja u nekim delovima Beograda ne mere se samo pucnjavama po ulicama

Još 2016 g. Beograd je na Merserovoj listi zauzimao 2.mesto kao najnesigurniji grad Evrope.
Poput njujorškog Bronksa ili londonskog Vestminstera, pojedini delovi Beograda godinama važe za "ozloglašene".

-Šuma na Zvezdari neretko se poredi sa onom, po zlu poznatom, u Japanu - Aokigaharom, koju su lokalci prozvali i "šumom samoubistava".

-Ulice Voždovca postale su "opasno mesto" još devedesetih godina, kada je strah u kosti stanovnicima ovog dela grada uterivao i sam pomen Voždovačkog klana, a krimi obračuni na teritoriji ove opštine nastavili su se do danas.

- Rakovica gde su se takođe vodili ratovi narko klanova i navijačkih grupa.

-Mostarska petlja, leglo manijaka i silovatelja

i mesto o kome niko ne prica niti pada na pamet kada se o nesigurnbosti prica a to su

-Mračni podzemni prolazi pretvaraju se u stecište džeparoša i manijaka. Oni na Zelenom Vencu i kod tržnog centra "Ušće" čak su postali i poznati po tome

https://www.blic.rs/vesti/beograd/m...ravicne-price-o-pljackama-silovanjima/439wf13

Na sigurnost zivljenja u Beogradu uticu i drugi elementi, kao sto je grmljavina na primer, jer u Beogradu postoje određena mesta, odnosno crvene zone, na kojima ne bi trebalo biti kada grmi. Sigurnije je biti u samom gradu, jer gromobrani koji se nalaze na zgradama štite okolinu.

Crvene zone su

ADA CIGANLIJA: Velika površina, bez značajnih visokih objekata sa gromobranima, dosta šume i otvorenog prostora i voda

KALEMEGDAN: Isturen deo grada sa dosta drveća

AVALA: Kao planina posebno je opasno mesto prilikom grmljavine

ZVEZDARSKA ŠUMA: Veća nadmorska visina i šuma

MOSTOVI: Blizina vode, otvoren prostor

KEJEVI: Blizina reke, udaljenost zgrada

siguran 100% ...BLOKAS 200% ... svasta video, prosao i mogu samouvereno da kazem da je CELA srbija opasna...vrlo... ukoliko ne znate kuda se motate...
@ Beograd UVEK, meni bar, najsigurniji grad ikaDA...bar sto se tice univerzuma koji poznajem

:heart: BGD .... ZAUVEK MOJ GRAD .....a tek srce tj LJUBAV za sve dobre ljude , koji su svuda...a ima ih ...ali nisu glasni samo osmehom se prepoznajemo

Back