Da li se neko seca ovog posta?

bRu zLi

Poznat
Poruka
9.401
Pre nekoliko godina (2-3) dok jos nisam bio registrovan na forumu Krstarice citao sam neku temu o ucenju. U toj temi korisnici su iznosili svoje nacine ucenja.Neki tinejdzer tada ili stariji covek koji se secao proslog vremena je rekao kako ih je profesorka psihologije terala da na casu spavaju kako bi zapamtili nauceno gradivo....Malo uce pa onda odspavaju 5 minuta kolektivno na casu pa se probude pa opet nesto iscitaju pa opet zaspe na 5 minuta i sve tako....Na kraju casa kaze kolektivno su znali svako slovce....To je zato sto u tom slucaju posle ucenja nema proaktivne inhibicije da ometa kratkorocno pamcenje da predje u dugorocno....

E sad taj korisnik kaze da je u pocetku bilo tesko uspavati se za 5 minuta u ucionici alid a su vremenom svi kolektivno uspeli da se utreniraju da veoma brzo zaspe i udju u dublji san...

Ovo je bilo na nekoj temi o ucenju, tada pdf psihologija nije ni postojao, verovatno je to bila tema na lepljivoj temi psihologija na filozofiji, a mozda je bila i posebna tema na drustvenim naukama a moguce da je bila tema i na pdf-u Tinejdzeri , posto oni uvek imaju problem ucenja.....

Ja sam tu temu sacuvao u kompjuteru ali ko zna gde je to, tema je imala puuuno strana oko 80-ak mislim....

DA LI SE NEKO MOZDA SECA OVOG POSTA I DA LI JE CUO ZA OVAJ METOD UCENJA I BRZOG USPAVLJIVANJA U ROKU OD 5 MINUTA, PA BRZO BUDJENJE POSLE 5-10 MIN I SVE TAKO NEKOLIKO PUTA?

Taj nacin ucenja mi je zanimljiv za izucavanje tako da ako neko zna koja je to profesorka srednje skole neka javi ili bilo koju informaciju u vezi ovoga.....

Odavno sam hteo da nadjem ovu temu pa sam zaboravio....Eto sada sam se setio i resio da je pronadjem...

:hvala::bye:

Poslednja izmena:
pa valjda ne znaju čim niko ne odgovara :aha:

doduše čula sam za metod bržeg upadanja u dubok san, tj.princip po kom funkcioniše,
neki ljudi odredjene profesije su ga primenjivali (ne mogu da se setim sad koje).
uglavnom oni su to koristili da bi smanjili vreme spavanja, a da bi bili odmorni kao da su prespavali tih nekih 6-8h.
ako te to interesuje mogu da napišem u par rečenica čega se sećam.

Dok ti se neko ne javi u vezi tvog pitanja proguglaj o brzom učenju možda nešto i nadješ. Svojevremeno sam proučavao tu temu. Sećam se da je u Kanadi bilo reči o nekoj osobi iz Bugarske koji je otkrio da se najbolje pamti ako se gradivo sluša u tačno odredjenom ritmu, ni brže ni sporije. Takodje od valjanih metoda je bila ako se snimi odredjena lekcija na kaseti pa ostavi pored jastuka dok spavamo...

Ipak, probaj istraživati u okviru svojih mogućnosti na internetu, po bibliotekama i knjižarama. Posle malo vremena počeće da se popjavljuju ljudi koji ponešto više znaju o toj temi ili imaju knjige. Kada dovoljno uložiš sa svoje strane i vreme i trud, Neko će ti početi upućivati ljude da ti pripomognu. Jer, to je način funkcionisanja ovog sveta.

Osnovno je da se ništa ne prisiljava.
:dash:

Poslednja izmena:
pa valjda ne znaju čim niko ne odgovara :aha:

doduše čula sam za metod bržeg upadanja u dubok san, tj.princip po kom funkcioniše,
neki ljudi odredjene profesije su ga primenjivali (ne mogu da se setim sad koje).
uglavnom oni su to koristili da bi smanjili vreme spavanja, a da bi bili odmorni kao da su prespavali tih nekih 6-8h.
ako te to interesuje mogu da napišem u par rečenica čega se sećam.

Napiši.

...DA LI SE NEKO MOZDA SECA OVOG POSTA I DA LI JE CUO ZA OVAJ METOD UCENJA I BRZOG USPAVLJIVANJA U ROKU OD 5 MINUTA, PA BRZO BUDJENJE POSLE 5-10 MIN I SVE TAKO NEKOLIKO PUTA? ...

Kad prođe vrijeme školskog usvajanja novog gradiva mnoge nam metode postanu zanimljive :lol:
..bila je na zdravlju i tema o upotrebi Oicamida za lakše pamćenje ... :roll: :aha:
... bilo bi najbolje kada bi nekako samo moglo da uđe u glavu jer bolje milom nego silom ...
..naš narod je uvijek znao pronaći hiljadu i jedan način za nadoknadu svoje nepraktičnosti..prosto bi bilo čudo kad bar jedan od tih hiljadu ne bi dodatno opterećivao, komplikovao, otežavao pa i bio štetan po zdravlje umjesto da pojednostavi ...

Back