Da li se ljudi iz Majkrsofta dogovaraju sa proizvođačima računara?

Unix/BSD shell.

Mislio sam i na hardverski zatvoren sistem.

Ne mogu sad da nađem tu scenu iz filma gde Jobs u garaži ubeđuje Wozniak-a da želi potpunu nekompatibilnost.
M$ pravi Surface tablete/laptopove koji su isto closed ko Apple. Medjutim, i na jednom i na Apple laptopu
mozes da stavis Linux, doduse ne sa punim featurima...

M$ pravi Surface tablete/laptopove koji su isto closed ko Apple. Medjutim, i na jednom i na Apple laptopu
mozes da stavis Linux, doduse ne sa punim featurima...
Ali je zato malo teže napraviti Hackintosh, dok se windows lako instalira na sve ostale mašine, ako izuzmemo jedanaesticu (mada ni to nije teško).
Zato sam i rekao da treba da naprave zatvoren ekosistem jer mi se čini kao da teže ka tome.
Onda će sve ručno sklopljene konfigaricije da uživaju u Linux-u.
Voleo bih da je tako ali to povlači mnogo problema ali i prednosti za proizvođače komponenti.

Ali je zato malo teže napraviti Hackintosh, dok se windows lako instalira na sve ostale mašine, ako izuzmemo jedanaesticu (mada ni to nije teško).
Zato sam i rekao da treba da naprave zatvoren ekosistem jer mi se čini kao da teže ka tome.
Onda će sve ručno sklopljene konfigaricije da uživaju u Linux-u.
Voleo bih da je tako ali to povlači mnogo problema ali i prednosti za proizvođače komponenti.
M$ prodaje software, njima je u interesu da na svemu radi. Medjutim nemas Windows sa ARM, a Linux imas...

Neaktiviran Windows je besplatan, ako te ne mrzi da gledaš non stop u donjem desnom uglu ekrana ovu poruku

Pogledajte prilog 1404610

Ako hoćeš da ga aktiviraš, onda nije besplatan.
Нема више тог логоа, не појављује се ако Виндоус није активиран. То су држали раније на осмици, на десетки се ту и тамо појави али углавном нема.

Back