Da li se bojite kada grmi?

BLAJBI

Zaslužan član
Poruka
103.496
Neki ljudi se boje grmljavine i gromova.....

Ja se ne plasim, ali....

Pre neki dan sam bio na nekom skladistu da kupim neki gradjevinski materijal kada odjednom iza ledja cuh kao da se nesto strsno lomi, puca - kao da se lomi stotine balvana u jednom momentu.....

Nakon toga strasno osinu grom....

Vazduh me skoro odize od zemlje i srusi.

Pukao je u krov zgrade na jedno 200 m od mene....

Milina jedna! :sad2:

ја волим кад грми и кад сева, волим да одбројавам од севања до грома и волим да гледам муње, па кад затворим очи видим ону од мало пре, само црвену :lol:

Ja se bas, bas, plasim..
Ma, cim cujem da je pljusak, ja se uplasim, jer ne volim tu mracnost koju nevreme donese..
A, pre 10ak godina je i grom udario bas na spratu kuce gde sam bila, bilo je nesto preglasno sto sam ikada do sad cula i od tada se jos vise plasim...

Sad me podsetiste na nešto. Sećam se kad smo bile male, keva je da bi nam skrenula pažnju i da bi se manje plašile, kad grmi, govorila da kad sevne, brojimo dok ne zagrmi, jer mu kao onda to znači da je toliko daleko "udario grom" Ja sam uvek brojala brzo i nasumično tipa 1, 5 ,17, 29, 33 ,47.................... 100.......
Dal je to tačno?
Znači onoliko sekundi od bljeska munje do zvuka je toliko km udaljeno

Neki ljudi se boje grmljavine i gromova.....

Ja se ne plasim, ali....

Pre neki dan sam bio na nekom skladistu da kupim neki gradjevinski materijal kada odjednom iza ledja cuh kao da se nesto strsno lomi, puca - kao da se lomi stotine balvana u jednom momentu.....

Nakon toga strasno osinu grom....

Vazduh me skoro odize od zemlje i srusi.

Pukao je u krov zgrade na jedno 200 m od mene....

Milina jedna! :sad2:

Ne plasim se,ali mi nije prijatno ,narocito posle bombardovanja nase zemlje!

Back