Da li sam lopov ?

LepoJebiTifin

Primećen član
Poruka
657
Naime , prošlog vikenda smo napravili druženje povodom 40 god. mature .
Počasni gost nam je bio jedan naš dragi i jedini preostali živi profesor .
Već po ustaljenoj šemi ja sa svakog meni dragog dogadjaja " pozajmim " vinsku času iz koje pijem .
Tako sad imam raznoliku kolekciju pa su jedna do druge časa od pre 40 god. sa mature i ova od pre neki dan .
Svojevremeno sam zaprosio današnju suprugu tako što sam joj spustio prsten u čašu crnog vina ( sreća pa polako srkuce ) i to je staklence dobilo noge .
Nije to neka stavka za lokal , više puta sam pomislio da pitam personal pre nego što nešto " capnem " ali j'bga zapijem se do kraja večeri i to zanemarim .
Lepo uvijem času u salvetu i smotam .
Pitanje je sta bi bilo kad bi i ostali gosti došli na sličnu ideju pa stoga i pitanje i dilema iz naslova ?

To se u Srbiji zove postenje, ali ocigledno je urodjeni Srpski lopovluk.....
Cak nije ni drustveno ni moralno osudjen, i ne bi se osudjivao ni da svi gosti pokupe do 40% casa i odnesu kuci , ali bi ako predje 50% , e onda bi angazovali dvojicu da stanglama lome kicmu gostima koji su uzeli case..

Zasto tako prelaz iz nekaznajvanja u izazivanje invalidnosti , to je Srpski nacin....srpska pravda...i srpsko postenje..a ja mislim da je to zudnja za nasilnickim zivotom...prenosenje nasledja....

Ako je pitanje da li je greh, to je lako rešiti tako što ih pitaš da ti daju čašu. Ali ti kažeš da zaboraviš.
Možda predosećaš da ti je ne bi dali jer je prilično glupo da daju čašu svakom ko traži

I onda podsvesno zaboraviš da ih pitaš nego je zdipiš.

Ali mislim a ne treba da brineš, to je na dnu liste za lustraciju

Back