Da li rešavate psiho testove?

Džudi S

Brišem spam
Moderator
Poruka
7.928
1702590348647.png

Ranije su psiho testovi mogli da se nađu u nedeljnim ili dvonedeljnim časopisima.

Sa koleginicom iz kancelarije dva puta sam rešavala testove čiji su rezultati objašnjavali koje stavove imam prema životu, ljubavi, problemima..
Žao mi je što pitanja i rešenja testova nisam zapisala, tako da ih se sada samo bledo sećam.

Uporedo sa pojavom portala na internetu, mogu se naći i psiho testovi.

Rešavam ih ponekad i rezultati su tačni.

Šta mislite o psiho testovima koji postoje na net portalima?

Da li ih posmatrate kao jednu vrstu zanimacije ili ste stvarno zainteresovani za rezultate tih testova?

Da li su ovi testovi bolji od onih koji se rešavaju kod psihologa i neuropsihologa?

-Autorska tema -

Мој утисак је да су решења тих тестова плански урађена тако да буду најширег значења и опште примењива на ширу популацију. Тако ако постоје нпр. два или три решења тј. могућа „типа личности”, свака особа може у потпуности да се поистовети са бар једном од тих (или свима). Али сам значај таквог поистовећивања са општим одредницама је самим тим минималан, рекао бих.
Сличне технике се примењују на хороскоп у новинским рубрикама савета о томе шта може да ти се деси у наредних пар дана. Нпр: „Тај и тај знак: ако сутра будете прелазили улицу, може да вас удари ауто али ако будете пажљиви, неће.”

Као забава може да послужи.

Back