Да ли реп лоше утиче на децу?

Да ли реп утиче лоше на децу?

• Да, утичу поједине песме и групе.

glasova: 15 68,2%
  • Не, деца треба да се угледају на начин живота опеван у таквим песмама.

glasova: 7 31,8%

• Ukupno glasova
    22
  • Anketa je zatvorena .
nisam sve komentare citala.....mislim da rep muzika ne utice na omladinu,jer u pesmama nista nije izmisljeno,nego se peva o onome stos e stvarno dogadja....i to sto se neko drogira...nije zbog toga sto slusa rep pobogu....zasto se neko ne zapita kako grand utice na omladinu? :confused: slusam rep,i ne vidim nista lose u toj vrsti muzike....naravno ima i onih repera koje ne slusam,nisu svi dobri....

@ghetto: Kako ti keve ti mozes nekome da objasnis sta je dobar rep??? Mozes da predstavis svoje misljenje i svoj ukus. Ali "dobar rep" ne postoji kao pojam, bas zato sto postoji 100 ukusa...
Mislim gluposti...

Btw: OT: Ako kazem da utice rep na mlade to ne znaci da sam rekao da utice dobro ili lose :P

Mogu da mu objasnim naravno....ja kazem da je ovo tesko sranje a ti meni sada kazi kako je stvar ukusa i ovo dobro ustvari :neutral:

Debitantska pesma ovih grupa moze se jedino smatrati kulturnim stvaralastvom, jer je to bio samo mamac, da bi se videlo sta narod voli. I kad su ustanovili da imaju svoju publiku, oni su nastavili da rade po svom sistemu.
Kulturno vredno je samo ono sto se stvara "za sebe".
Mislis da je "baviti se muzikom" toliko jeftin hobi, da svako moze da izda ono sto je stvorio za sebe, sto ga je jednom nadahnulo?

neshto ne gubi na kvalitetu ako je popularno. Sad ti pretpostavljash da SVAKO ko je popularan pravi muziku za masu, shto nema smisla pretpostaviti, al opet ako je neshto kvalitetno i masa to voli to ne znachi da je to manje kvalitetno.
E sad odrediti kvalitet nechega je druga tema.

neshto ne gubi na kvalitetu ako je popularno. Sad ti pretpostavljash da SVAKO ko je popularan pravi muziku za masu, shto nema smisla pretpostaviti, al opet ako je neshto kvalitetno i masa to voli to ne znachi da je to manje kvalitetno.
E sad odrediti kvalitet nechega je druga tema.

Aman... nigde ja nisam osporila kvalitet necega... propaganda je stavila kvalitet u drugi plan kad je moje izlaganje u pitanju.
Samo sve je to isti kos, sve spada u istu kategoriju, a to je masovna kultura!

Ok nismo se razumeli :) pa tako je...sta mislis da ovde neko radi rep zbog para i da od toga moze da se zivi u Srbiji? :neutral: veruj mi nije uopste tako i oni i te male pare sto uzmu od nastupa treba da uloze u spot,bitove,album,produkciju itd. niko nije uzeo neke besne pare od toga u Srbiji jer da je tako zasto bi ovi najpoznatiji reperi kod nas isli na fax i radili kada mogu ko crnje u Americi da imaju milione,kurave i zive u vilama i ne rade nista vec samo bleje ;)

rede iskljucivo iz ljubavi prema muzici i to 'e to,naravno voleli bi i oni da od toga moze da se zivi u Srbiji al *** sad.Doduse ovi novokomponovani klinci sabani rade da bi bili popularni kod riba :dash:

mislim da svi rade
realno,uvalice ti ono sto hoces da cujes i sto zna da ces da volis
i uostalom i zaradice na tome
zasto bi neko uopste imao potrebu za tolikim marketingom ako radi stvari iz ljubavi?

doduse,'ajde,pogledaj odrede,svaka pesma im je isti fazon,srceparajuce pesmice,pointless,obradjeni glasovi,jednostavno kvalitet 0 a dostigli neku manijakalnu slavu u poslednje vreme,jer se na to lozi danasnja teen rulja i tako su i dosli ovde gde su
i taj isti struka radi po istom planu samo malo vise zakamuflirano jer ipak,neke pesme mozda nisu tako dzaba potrosnja matrica.

shto opet ne chini neshto loshim :)

Cini losim.
Masovna kultura je otpad od prave kulture, tj. ona je antikulturna. Njen cilj nije oplemenjivanje licnosti, vec postizanje visokog profita, tako sto povladjuje najnizim ukusima publike. Dakle, ova kultura svojim sarenilom zavodi mase i manipulise masama, umesto da oplemenjuje ljude.

I da cini losim... to ne mora da znaci da ona ne sme da ima poklonika. :) Samo sam htela da kazem da je sav kvalitet zasenjem propagandom.

mislim da svi rade
realno,uvalice ti ono sto hoces da cujes i sto zna da ces da volis
i uostalom i zaradice na tome
zasto bi neko uopste imao potrebu za tolikim marketingom ako radi stvari iz ljubavi?

doduse,'ajde,pogledaj odrede,svaka pesma im je isti fazon,srceparajuce pesmice,pointless,obradjeni glasovi,jednostavno kvalitet 0 a dostigli neku manijakalnu slavu u poslednje vreme,jer se na to lozi danasnja teen rulja i tako su i dosli ovde gde su
i taj isti struka radi po istom planu samo malo vise zakamuflirano jer ipak,neke pesme mozda nisu tako dzaba potrosnja matrica.

aj neka ti bude mrzi me da se raspravljam odoh da kupim palacinku :D

btw. elitni odredi nisu rep vec r'n'b mnogo vise nego rep,iako im neke pesme(jako mali broj) zvuce kao prave rep pesme...ostalo nema ni R od repa!

Poslednja izmena:
Cini losim.
Masovna kultura je otpad od prave kulture, tj. ona je antikulturna. Njen cilj nije oplemenjivanje licnosti, vec postizanje visokog profita, tako sto povladjuje najnizim ukusima publike. Dakle, ova kultura svojim sarenilom zavodi mase i manipulise masama, umesto da oplemenjuje ljude.

I da cini losim... to ne mora da znaci da ona ne sme da ima poklonika. :) Samo sam htela da kazem da je sav kvalitet zasenjem propagandom.

chini se da ja i ti ochigledno ovde ne mislimo u istoj ravni
ako ja uhvatim neshto shto je kvalitetno i propagiram ga to mu ne umanjuje kvalitet. Zar ne vidish besmisao u odbacivanju nechega samo zato shto je popularno?
Ja razumem shta ti meni govorish, samo mi nije jasna iskljuchivost

chini se da ja i ti ochigledno ovde ne mislimo u istoj ravni
ako ja uhvatim neshto shto je kvalitetno i propagiram ga to mu ne umanjuje kvalitet. Zar ne vidish besmisao u odbacivanju nechega samo zato shto je popularno?
Ja razumem shta ti meni govorish, samo mi nije jasna iskljuchivost

S obzirom da su nam svima razliciti ukusi, ovo je jedini objektivan kriterijum...
A drugo je to sto ti volis, sto ja volim i slicno...
Mi smo zrtve masovne kulture. :mrgreen:

i nije toliko bitno.....-.- ocigledno da ne razmisljamo isto....

:hahaha::hahaha::hahaha:
Da, ja sam sponzorusa, jer mislim da je vazan dzip, a ti narkomanka, jer mislis da je vazna droga... :hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA kidam se od smeha -.- kako si me samo nasmejala,svaka ti cast,ja izgleda kontam neke stvari.....-.-

Izvini, ja ne kontam... :roll:
Ne smatram da je Kacka petlja nesto bitno u mom zivotu (mada, nije odmet za zayebanciju, ***** hoce i za kesicu smokija), niti prostitucija, niti vecina "realnih" stvari. Meni je najbitniji osecaj koji mi proizvede pesma koja mi se svidi. :)

Back