Да ли реп лоше утиче на децу?

Да ли реп утиче лоше на децу?

• Да, утичу поједине песме и групе.

glasova: 15 68,2%
  • Не, деца треба да се угледају на начин живота опеван у таквим песмама.

glasova: 7 31,8%

• Ukupno glasova
    22
  • Anketa je zatvorena .
Nemate vi pojma sta je hip hop i ko su pravi reperi.. neko stavio 50 centa na prosloj strani :hahaha: koji fail xD
cista edukacija,bez velicanja kriminala

jos jedna klasika,cista,bez komercijale..tehnika
skill & flow

evo poceci hip hopa,dance varijanta..
kako ovo moze da prouzrokuje povecanje nasilja -.-
to sto vi niste videli pravi rep van mtv-ja, zabole me nesto

pola vas se ovde na temi pravi pametno,a nema pojma nista
culi ste nesto od pedeset centi,i od eminema i mislite da sve znate
samo da vam kazem,hip hop je nastao sredinom sedamdesetih
gangsta rap je nastao devedesetih godina proslog veka
i to je jedna grana hip hopa,ako zelite nju kritikujte
i nije nastao gangsta rap bez razloga
ko zna,poceci.. nwa fuc;k the police
sto znaci zbog rasizma,brutalnosti policije su nastale teske reci,upucivanje na kriminal itd

Poslednja izmena:
Tema je glupost, ja bukvalno slusam rep od detinjstva i na pocetku priznajem da sam slusao komercijalu ali to nikad nije uticalo na moje misljenje o drogama, prostituciji i nasilju, jednostavno dovoljno sam pametan da ne prihvatam svaku ideju koja mi se plasira na tv-u. I dalje slusam rep samo sto sam presao na nesto sto nije komercijalno. Muziku koju slusam biram po svojim stavovima a ne stavove po muzici i iako volim nekog repera ne smatram sve sto on kaze ispravnim. Inace poenta repa nije u nasilju, drogama i ostalom pa cak ni gangsta repa (npr 2pac koga cesto navode kao gangsta repera). Postoji milion drugih stvari koji uticu na klince u ovoj zemlji i porodici zbog kojih umisle da su opasni krimosi itd. Poenta je da rap nije kriv za to!
PS. Anketa je glupa.

Prvo, ne postoji veći fail nego kad belac hoće da se ponaša kao crnac, drugo, sve može loše uticati na ljude onoliko koliko se lošim predstavi od strane većine! Tako je bilo i za metal, i za punk, sad za rap i hip-hop! Naravno, ovo što se danas rap i hip-hop muzikom naziva odudara od grandmaster flash i uopšteno tih prvih, pokretača i pionira muzičkog pravca, i da su postali prevelika kičerica ali opet, lakše bih podneo da mi dete sluša čak i 50 centa nego seku aleksić, karleušu, lady gaga-u i tome slične gluposti i gadosti...

Слушај мала, такву музику не слушам уопште нити ме занима знаш, а вадити из ''мора гована хранљив материјал'' је сулудо, јер говна су говна.

Овом приликом хоћу да одговорим свима јер видим да нисам баш изазвао позитивне реакције.

Нови таласи', стари таласи ме не занимају, ја причам на основу онога што видим и чујем, како на Телевизији, радију, тако и интернету.:rtfm:

26_snoopdog_lgl.jpg
50cent1.jpg
gangsta.jpg
drama-gangsta-grillz-3-high.jpg

И сада ви треба да ми причате о уметничкој вредности песама оваквих ликова.:hahaha:

Kazes da rep muziku ne slusas i da te ista ne zanima, a nasao si kadrim da sudis o istoj?:roll: Vaditi hranljiv materijal iz mroa govana je suludo, ali vredno.Write that down! Jos mi samo akzi da je Lupe Fiasco *****, pa idi na emancipaciju.
Naravno da nisi izazvao pozitivno misljenje, jer si krenuo da osudjujes muziku i tekstove koji su itekako vredni, poredeci iste sa komercijalnim sranjem.Ne znam da li si mogao da primetis, ali ima ljudi koji takodje ne vole novi pravac.Ali koji kazu i da je stariji rap vredan, i itekako poucan, samo sto ljudi(90%) ne vidi dalje od svog nosa, te vodjeni predrasudama, osudjuju kvalitet.I posle se pitamo sto stagniramo svuda?:roll:
I na kraju svojih konstatacija, posr'o si se sam na sebe.Kazes da te novi i stari talasi ne zanimaju.A takodje kazes da sudis na osnovu onoga sto vidis u medijima.Jesi li ikada pokusao da pogledas ispod maske?Obicno se ispod lose fasade krije pravo bogatstvo.

Zar je "fail" pronaci se u nekoj vrsti muzike?

nisi ti mene dobro razumeo.
ne trazhi se zhivotna filozofija u muzici. Muzika treba da bude ono shto prvenstveno jeste - vid umetnosti koji unapredjuje i pokrece chovekovo sushtinsko JA, stimulacija poboljshanja ljudskog duha tj. dushe. Ali kad vidish metalca koji je obukao martinke na 32 stepena i komplet crno kao da ide na sahranu, to s muzikom ima veze samo prividno (metalac je samo primer, nemam nameru da omalovazhavam zhanr kao metal ili bilo koji drugi zhanr generalno).

Back