Da li propustate pesake na pesackom prelazu gde nema semafora?

Da, i kada mi neko mahne ili klimne glavom u znak zahvalnosti, osetim se lepo i korisno :) Ali, strasno me nerviraju ljudi koji prodju bez pogleda. Jeste da treba da se stane, ali nije uvek ni situacija. Desava mi se cesto da stanem i kad sam mogao 3 puta da prodjem, a onda covek prodje k'o pored turskog groblja.

Ne mora niko da ti maše zato što si se ti smilovao da staneš tamo gde po pravilu moraš da staneš...a drugo je to što jako malo ljudi poštuje pravila u sabraćaju ili ih nikad nisu ni naučili.:aha:

Stajem skoro uvek osim kad prosto zbog brzine ili blizine pešačkog kome prilazim ne mogu da stanem što je vrlo retko.
Inače koliko se sećam kazna za to je 5000 din i 3 ili 4 poena. Pa ko voli da razmazuje brisačima samo napred.

I ja mahnem onima što stanu jer je on 17 koji je stao dok sam na sred ulice čekao da prodje 16 automobila koji svi žure da stignu negde a on eto budala pa stao.
Najviše volim da gledam kad se ovde kod mene nacrta murija kao fol mere brzinu pa odelju gomilu budala koja ne staje pešacima.

Uvek sam govorio i sad ću bolje sekund u životu nego život u sekundi.

v.

Stajem al kad vidim da hoce da zakoraci a kad ceka onda ne stajem jer po zakonu kad je pesak stupio nogom na pesacki prelaz mora da se stane a ako ne onda gaaas.
Mada pre neki mesec ja vozio sasvim normalno i izlete lik prd mene trcecim korakom i ja ne uspeh da stanem i nastavim kad ono posle 50m -lilihip!
I ja vuci potegni i na kraju pozovem baju i dam panduru telefon da se ispricaju i -puste me!:D
Doduse posle sam morao da pocastim ovog baju sa ratkapnama ali bolje i to nego kazna i tackice.
Mada,ako te nisu slikali ne mogu da dokazu da si napravio prekrsaj i zato ne treba nista potpisivati i na sudu moze da se obori slucaj jer nemaju dokaz.

Stajem u 80% slučajeva kada je to moguće. Ne stanem samo ako je došao na pješački 2 sekunde prije nego što sam naišao tako da nemam vremena zakočiti.
Ali me nerviraju kada prelaze mimo pješačkog, naročito ako je isti blizu, ne dalje od 50-ak metara. A još kada na takvom mjestu moram ja da kočim zbog njegove bahatosti. Tada bih ga najradije pregazio.

:ok: :D

Ja kao zakleti pesak u cesto alkoholisanom stanju, sigurno da nisam mila pojava za vozace :mrgreen: (pogotovo ako je neki "hepening u gradu")
ali na pesacki uvek pametno prelazim, makoliko god bio pijan. jerbo, neplasim se ja onih sto postuju pravila vec od onih zivcanih. i ako mi ruke nisu pune, uvek mahnem ako neko stane :)

ali sto volim one debile kada krenu gas rikverc iz parkinga:kletva::kletva:

zbog tih majmuna sam imao sukoba u proslosti

Stajem u 80% slučajeva kada je to moguće. Ne stanem samo ako je došao na pješački 2 sekunde prije nego što sam naišao tako da nemam vremena zakočiti.
Ali me nerviraju kada prelaze mimo pješačkog, naročito ako je isti blizu, ne dalje od 50-ak metara. A još kada na takvom mjestu moram ja da kočim zbog njegove bahatosti. Tada bih ga najradije pregazio.

Mislim da po zakonu moraš da mu staneš i do 5 metara od pješačkog, a ja često stanem i van pješačkog kad vidim da neko čeka, pa neće mi ništa biti zbog 15 sekundi :D

Onda ako moram da mu stajem 5 m od pješačkog, trebalo bi da i ja mogu voziti auto 5 m od kolovoza što bi značilo po trotoaru. Vjerovatno da piše tako u zakonu, ali je to glupost. Glupo je stajati van pješačkog, naročito ako imaš nekoga iza sebe. Ako bi im stajali van prelaza, onda prelaze ne treba ni oblježavati.
I sam nekada pređem van prelaza, ali gledam da ne smetam vozačima, da ne moraju kočiti zbog mene.

Onda ako moram da mu stajem 5 m od pješačkog, trebalo bi da i ja mogu voziti auto 5 m od kolovoza što bi značilo po trotoaru. Vjerovatno da piše tako u zakonu, ali je to glupost. Glupo je stajati van pješačkog, naročito ako imaš nekoga iza sebe. Ako bi im stajali van prelaza, onda prelaze ne treba ni oblježavati.
I sam nekada pređem van prelaza, ali gledam da ne smetam vozačima, da ne moraju kočiti zbog mene.

Pa ja mislim da ti jesi u pravu što se ovoga tiče, ali mislim da zakon tako kaže :lol:

Back