Da li preterujem?

Ne bih ni ja, ako bismo lagano živeli bez tog njegovog novca.
Ali ako bismo se grčili, jedva sastavljali kraj s krajem, stvarno bih se osećala jadno da moje dete ne oseća potrebu da doprinese kućnom budžetu.
A o tome da smatra da ga izrabljujemo, ne mogu ni da mislim.:sad2:
Meni to najviše bode oči u celoj priči.
Jer ne verujem da roditelji žele da žive na njenoj grbači. A ona tako misli.

ALI..ali ovo nigde niko od nas nije izmislio..zasto ti postavljas nepostojece pitanje i konstataciju ALI..ah..kako tuzna prica

Treba mi potpuno objektivno misljenje, pa vas molim... :hvala:

Dakle, zivim sa bratom i roditeljima. Plata mi je 35000(na ni malo lakom poslu) i od skoro su nam trazili da placamo po 10000 za racune, hranu itd. Sve bi to bilo ok da ne placam dva kredita za racunar i ceo zivot prizeljkivani put u Prag i pored toga dve skole( visu i prekvalifikaciju) koje uopste nisu jeftine i zbog svega toga mi se oduzilo zavrsavanje istih. Meni se cini da je to previse... Iz vise razloga:

- samim tim sto radimo, sklonili smo se ''sa grbace'' za skolu, izlaske, garderobu...
- toliko za hranu od svih nas, je malo preterano- uglavnom jedu samo mama i tata posto brat i ja uglavnom nismo kod kuce(a i kada kupujem hleb, mleko, salamu i sl jednom u dve nedelje, kada sam popodne, to radim od svojih para posto mi oni nista ne ostave)

Da me ne shvatite pogresno: volim svoje roditelje i ne mislim da treba da im trazim racun za svaki moj dinar koji potrose, i treba da dajem za deo racuna, ali hrana... Cini mi se kao da mi otimaju te pare..

Ja se pitam da li je previse sto zelim da priustim sebi sto vise stvari sada, jer me uskoro ocekuje udaja, veliki kredit posto necemo imati gde da se smestimo, deca i mogu da se pozdravim sa vecinom licnih zadovoljstava? Ispada da placam njima zato sto sam se rodila, a moracu i svojoj deci... Kakva su vasa iskustva sa tim i da li neko zna da li je moguce da cetvoroclana porodica potrosi 45000 za racune i hranu(koja je vrlo klasicna, bez nekih skupih namirnica, lososa, dimljenih ovih ili onih, vrlo retko suhomesnatih proizvoda i sl)

Pa ništa, ako ti ne odgovara, uvek možeš da odeš iz roditeljske kuće, da platiš sebi stan, neka bude 200e + računi 100e, pa vidi koliko ti u tom slučaju ostaje za "lična zadovoljstva". :mrgreen:
Mislim da je korektno učestvovati... tvoje lične potreba nemaju veze sa svakodnevnim izdatcima... neka odgovornost mora da postoji i sa tvoje strane. Živiš u zajednici, ne u hotelu. :roll:
A ovo za otimanje para, nemam komentara... sebično, u najmanju ruku je ovakvo tvoje razmišljanje.

Stvarno se izraspravljasmo :lol:
Nisam neko vreme kupovala mleko, ali je bilo poslednji put 38 dinara valjda.

Nego, nebitno to.
Bitno je da devojka nije rekla da je roditelji izrabljuju.
Samo se pita da li preteruje.
A ako je roditelji nisu odgajali u duhu solidarnosti i bratstva, ne vredi da sad počinju.
Nema tu vajde.
Nego zavađanje na krv i nož i svako na svoju stranu.

Pa ništa, ako ti ne odgovara, uvek možeš da odeš iz roditeljske kuće, da platiš sebi stan, neka bude 200e + računi 100e, pa vidi koliko ti u tom slučaju ostaje za "lična zadovoljstva". :mrgreen:
Mislim da je korektno učestvovati... tvoje lične potreba nemaju veze sa svakodnevnim izdatcima... neka odgovornost mora da postoji i sa tvoje strane. Živiš u zajednici, ne u hotelu. :roll:
A ovo za otimanje para, nemam komentara... sebično, u najmanju ruku je ovakvo tvoje razmišljanje.

Cekaj jese to i tebi desilo sa roditeljima..rekli ti ili daj ili se pakuj?jel ces tako i ti sutra tvojoj deci?

Cekaj jese to i tebi desilo sa roditeljima..rekli ti ili daj ili se pakuj?jel ces tako i ti sutra tvojoj deci?

Naravno da neću, vaspitavam ih na način koji bi podrazumevao neku odgovornost prema domu i ljudima sa kojima žive.
Ako dođem u sitaciju da moram cifru da im potražujem, omanula sam kao roditelj.
Inače, imali bi moju podršku sa ili bez materijalne pomoći... radi se samo o malo dobre volje i obzira.

А ја сад као родитељ, морам..
Кад би ми се један син запослио, а живео овде, не бих узимала ни динар, а ево зашто:
Имао би новац за свој џепарац, за своју гардеробу, а то је већ огромна уштеда у кућном буџету.
Можда бих покушала да га наведем да оставља неки новац са стране, да би могао да уштеди за оно што жели.
И то је то.

Svo vreme ovo pokusavam da kažem :-)

mozda su roditelji otisli skoro u penziju..i umesto pristojne plate, mesecno spali na mnogo nize prihode bez mogucnosti dodatne zarade..
sa smanjenim prihodima, mozda majka vise u kuhinji ne moze da napravi i porodici da ponudi onakve obroke na koje su do sada navikli..
mozda cerka `razbacuje ` novac (smatra, sama ga zaradjuje) dok roditelji da bi zadrzali dotadasnji standard, poslednji dinar ulazu u porodicni budzet..
mozda majka novac koji uzima od cerke, sklanja sa strane sa namerom da je nauci ekonomisanju i posle odredjenog vremena ima nameru da joj vreti celu sumu..
u svakom slucaju, ona je dete svojih roditelja i ako do sada nije imala zamerku na njihov odnos, onda zaista najbolje znaju koji je rzlgo zbog kojeg su zauzeli takav stav..
jer izmedju crnog i belog postoji ceo spektar boja..a ne samo pile od 160din na akciji i rucak za 500din za celu porodicu..

Back