Da li pisete naliv perom?

Na Pintersetu sam naisao na niz fantasticnih blogova o alatu za pisanje. Medju njima i fantasticnih tekstova i slika o naliv perima i mastilima. Ima penkala od klasicnih i starih, cija je cena od 50 pa 200 evra, do pravih umetnickih dela optocenih dijamantima i platinom cija vrednost ide i do nekoliko desetina hiljada dolara. Vlasnik sam nekoliko naliv parker pera kojim redovno pisem. Trenutno mi je najdrazi crni parker IM sa crnim mastilom, a uskoro ocekujem jednog pelikana. Ko od vas jos pise naliv perom? Koje mu je najdraze? Koji boju tinte voli? Da li se pisanje penkalom kod nas odomacilo ili se to smatra snobizmom? Da li je neko nasledio dedino naliv pero?

Od dede sam nasledio jedino sekiru.
Pisanje nalivperom mi zesca glupost i snobizam kao i pisanje na papiru uopste danas je prevazidjeno.
Eventualno markerom neku kratku poruku sve ostalo sto moze elektrosnki,

F%C3%BCllfederhalter-Grenadill-Holz-001.jpg

Pa nisu valjda oni krivi i za to sto su ljudi smislili savremenija i jednostavnija sredstva za pisanje? Zasto svuda morate da trpate politiku?

mene tetka zaklela da se ne bavim politikom

- - - - - - - - - -

Ja stvarno ne mogu da verujem da se pisanje naliv perom smatra snobizmom. Uskoro ce i pisanje da se smatra kur.enjem, kad moram tako da se izrazavam, jer pobogu zasto uopste da se pise, zasto olovka uopste da se koristi kad ljudi imaju sekire i ostale poljoprivredne alate.

ili tablete kompove mobilne i ostala sektaska sranja

Na Pintersetu sam naisao na niz fantasticnih blogova o alatu za pisanje. Medju njima i fantasticnih tekstova i slika o naliv perima i mastilima. Ima penkala od klasicnih i starih, cija je cena od 50 pa 200 evra, do pravih umetnickih dela optocenih dijamantima i platinom cija vrednost ide i do nekoliko desetina hiljada dolara. Vlasnik sam nekoliko naliv parker pera kojim redovno pisem. Trenutno mi je najdrazi crni parker IM sa crnim mastilom, a uskoro ocekujem jednog pelikana. Ko od vas jos pise naliv perom? Koje mu je najdraze? Koji boju tinte voli? Da li se pisanje penkalom kod nas odomacilo ili se to smatra snobizmom? Da li je neko nasledio dedino naliv pero?

Ne pisem. Ja sam onaj tip coveka koji bi pte skocio u bunar nego da da 50 jura za naliv pero. Da ne pricam za neke vece cifre.

to ti je ko ono sa automobilima predratnog dizajna, nešto kao delahhaye, talbot
samo za mangupiranje i sajmove, a za redovne potrebe se koristi nešto prizemnije
naravno da je snobizam, stil i dobar ukus se iskazuju na gomilu drugih načina

- - - - - - - - - -

ali dobro, možda ja tako razmišljam jer sam prostak i seljačina

samo za mangupiranje i sajmove, a za redovne potrebe se koristi nešto prizemnije
Tacno tako.

Nisi, samo si praktican, kao i velika vecina ljudi, medju njima i ja.

- - - - - - - - - -

Nije snobizam.
Naliv pero ne dozvoljava da se pise lose i brzo.

A nekvaitetni uloscci za hemijske olovke
se cesto, posebno na vrucini izliju u dzep.
PS: Najjeftiniji ulosci 0.1E, dobri 0,5E,
pa Ti vidi

Poslednja izmena:

Back